Κινηματογραφος

Αμπιγκέιλ: Το μπαλέτο του τρόμου

Αιματοβαμμένο κωμικό θρίλερ

Κωνσταντίνος Καϊμάκης
ΤΕΥΧΟΣ 913
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αμπιγκέιλ: Κριτική για την ταινία των Ματ Μπετινέλι-Όλπεν και Τάιλερ Τζιλέτ, με τους Μελίσα Μπαρέρα, Αλίσα Γουίαρ, Νταν Στίβενς, Τζιανκάρλο Εσπίζιτο

Μια συμμορία απάγει τη 12χρονη κόρη ενός μαφιόζου και ζητά λύτρα 50 εκατομμύρια δολάρια. Τίποτε όμως δεν τους προετοιμάζει γι’ αυτό που θα ακολουθήσει.

Διασκεδαστικό και χορταστικό σπλάτερ (η φράση λουτρό αίματος εδώ βρίσκει το νόημά της σε τουλάχιστον 3 σκηνές) με στοιχεία μαύρης κωμωδίας, από το κινηματογραφικό δίδυμο που έχει φτιάξει προ πενταετίας το επίσης αιματοβαμμένο κωμικό θρίλερ «Είσαι έτοιμος;». Η διαφορά με εκείνο το φιλμ είναι πως οι δημιουργοί τούτη τη φορά εστιάζουν στη σινεφιλική διάσταση του ψαγμένου σεναρίου που προσφέρει μια διαφορετική και άκρως απολαυστική ματιά στον μύθο των βαμπίρ.

Τρομερό κέφι, αφήγηση που διαλύει εμπνευσμένα τα στερεοτυπικά κλισέ των απέθαντων (δείτε πώς σταυροί και σκόρδα γίνονται παιχνιδάκι στα χέρια του νεκροζώντανου), αλλά κι ένας ακαταμάχητος χαρακτήρας για τη μικρή μπαλαρίνα που συμμετέχει σε μερικές σκηνές οι οποίες για το είδος, σε συνδυασμό με τη μουσική συνοδεία της «Λίμνης των κύκνων», προορίζονται να γίνουν κλασικές μετά από χρόνια.