Κινηματογραφος

Η οπλουργός του «Rust» καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία, σε 18 μήνες φυλάκιση

Για τη συμμετοχή της στον τραγικό θάνατο της κινηματογραφίστριας Αλίνα Χάτσινς

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Η οπλουργός Χάνα Γκουτιέρες Ριντ καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση για τον θανατηφόρο πυροβολισμό της Αλίνα Χάτσινς

Η Χάνα Γκουτιέρες Ριντ ήταν η οπλουργός στα γυρίσματα της ταινίας «Rust» με πρωταγωνιστή τον Άλεκ Μπάλντουιν, όταν ένας τυχαίος πυροβολισμός σκότωσε την κινηματογραφίστρια Αλίνα Χάτσινς, με αποτέλεσμα η Ριντ να καταδικασθεί σε 18 μήνες φυλάκιση αφού κρίθηκε ένοχη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Ο Άλεκ Μπάλντουιν χειριζόταν ένα όπλο όταν πυροβόλησε κατά λάθος την Χάτσινς

Η Χάνα Γκουτιέρες Ριντ καταδικάστηκε στις 6 Μαρτίου, μετά από λιγότερο από τρεις ώρες εκδίκασης. Σε μια δευτερεύουσα κατηγορία, η  Ριντ αθωώθηκε για παραποίηση αποδεικτικών στοιχείων.

Οι κατηγορίες εναντίον της Ριντ προέκυψαν από τον ατυχή πυροβολισμό της Χάτσινς στα γυρίσματα του γουέστερν «Rust» τον Οκτώβριο του 2021. Ο ηθοποιός/παραγωγός Άλεκ Μπάλντουιν χειριζόταν ένα όπλο όταν πυροβόλησε κατά λάθος, χτυπώντας την Χάτσινς στο στομάχι και τον σκηνοθέτη Τζόελ Σούζα στον ώμο. Η Χάτσινς πέθανε μετά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, η υπεράσπιση της Γκουτιέρες Ριντ ισχυρίστηκε ότι αντιμετωπίζεται ως «βολικός αποδιοπομπαίος τράγος» από «υψηλούς ιστάμενους» που εμπλέκονται στο «Rust», συμπεριλαμβανομένου του Μπάλντουιν και άλλων παραγωγών, και ανέφερε μια απόφαση του Οργανισμού Υγιεινής και Ασφάλειας στην Εργασία ότι της αρνήθηκαν την εξουσία να καθορίσει εάν ήταν απαραίτητη η εκπαίδευση για την ασφάλεια των πυροβόλων όπλων.

Προβλέψιμος ο θάνατος της Χάτσινς

Ωστόσο, η ειδική εισαγγελέας Κέρυ Μόρισευ υποστήριξε ότι η Ριντ ήταν υπεύθυνη για μια «απίστευτη» αποτυχία τήρησης του πρωτοκόλλου ασφαλείας. Το δικαστήριο συμφώνησε τελικά ότι η Ριντ ενήργησε με «εσκεμμένη αδιαφορία για την ασφάλεια των άλλων» και ότι ο θάνατος της Χάτσινς ήταν «προβλέψιμος».

Σύμφωνα με το Consequence, η Χάνα Γκουτιέρες Ριντ είχε συνδεθεί με πολλά ατυχήματα παλιότερα, όπως στο γουέστερν του Nic Cage, «The Old Way». Σύμφωνα με άτομο που δούλεψε στο «The Old Way», η Ριντ προσλήφθηκε λόγω χαμηλού κόστους παρά την απειρία της, αλλά τελικά έβαλε το καστ και το συνεργείο σε πολλές περιττές επικίνδυνες καταστάσεις.

Μπάλντουιν: Αντιμετωπίζει κατηγορία για ανθρωποκτονία από αμέλεια

Όσο για τον Μπάλντουιν, αντιμετωπίζει επίσης κατηγορία για ανθρωποκτονία από αμέλεια και αναμένεται να δικαστεί αυτό το καλοκαίρι στις 6 Ιουλίου. Οι εισαγγελείς ανακοίνωσαν για πρώτη φορά ότι του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια τον Ιανουάριο του 2023, αλλά οι κατηγορίες αποσύρθηκαν τον Απρίλιο του 2023 αφού δήλωσε αθώος.

Τον Ιανουάριο του 2024, κατηγορήθηκε ξανά για ανθρωποκτονία από αμέλεια και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 18 μηνών εάν καταδικαστεί. Έκτοτε δήλωσε αθώος.

Παραδόξως, μετά από όλα αυτά, το «Rust» συνεχίζει να προχωρά και ξανάρχισε την παραγωγή τον περασμένο Απρίλιο με αρκετές προσαρμογές στο καστ. Η παραγωγή ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2023. Επιπλέον, ένα ντοκιμαντέρ για την Χάτσινς βρίσκεται επίσης σε παραγωγή.