Κινηματογραφος

Rage: Η ταινία της Sally Potter επανακυκλοφορεί αποκλειστικά στο Instagram

Το πρώτο φιλμ για smartphones προβάλλεται με μία σειρά real time αναρτήσεων

Δημήτρα Μέττου
Δήμητρα Μέττου
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Rage: Η ταινία της Sally Potter επανακυκλοφορεί αποκλειστικά στο Instagram

Rage: Η ταινία της Sally Potter επανακυκλοφορεί μετά από 15 χρόνια αποκλειστικά στο Instagram με τη μορφή real time αναρτήσεων έως τις 29 Φεβρουαρίου.

15 χρόνια μετά την επίσημη πρεμιέρα του στην Berlinale, το φιλμ “Rage” της Sally Potter κάνει την επανακυκλοφορία του στο Instagram- όπως εξάλλου είχε σχεδιαστεί εξ αρχής.

Η προβολή ξεκίνησε την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, στη μορφή μίας σειράς real-time αναρτήσεων μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας. Η ίδια η σκηνοθέτρια έχει δηλώσει πως η αρχική ιδέα ήταν να δημιουργηθεί «μια ταινία που θα παρακολουθείται σε smartphones». Αυτό το concept, βέβαια, παρότι πρωτότυπο για εκείνη την εποχή, δεν μπορούσε να υλοποιηθεί το 2009, όταν είχε μόλις κυκλοφορήσει το iPhone και δεν ήταν ευρέως διαδεδομένο. Σήμερα, όμως, η εξέλιξη της τεχνολογίας δίνει την ευκαιρία στην Potter να εμφανίσει ξανά το έργο της- αυτή τη φορά με νέα ταυτότητα και καλύτερη τεχνολογία για να το εκτελέσει.

«Το “Rage είναι μια παρουσίαση της τιτάνιας δύναμης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και του χάσματος γενεών ανάμεσα σε αυτούς που μιλούν άπταιστα την γλώσσα της τεχνολογίας και αυτούς που ακόμα να την κατανοήσουν”» δήλωσε η Sally Potter.

Πρόκειται, επί της ουσίας, για μια σύνοψη της ταινίας μέσα από τα μάτια του Μικελάντζελο, ενός νεαρού μαθητή γυμνασίου που με μοναδικό του εργαλείο το κινητό του, πηγαίνει backstage στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης και διοργανώνει συνεντεύξεις. Όταν ένα φρικτό ατύχημα στην πασαρέλα καταλήγει σε υπόθεση δολοφονίας, η δημοσίευση των συνεντεύξεων του ήρωα με τους αυτουργούς του εγκλήματος θα δημιουργήσουν μια φαρσοκωμωδία, μια τραγική και παράλληλα αστεία αποκάλυψη σε μια βιομηχανία που καταρρέει.

Η ταινία αποτελείται από ένα καστ ensemble, μεταξύ των οποίων πρωταγωνιστούν «θρύλοι» του κινηματογράφου, όπως η Judi Dench, ο Riz Ahmed, η Dianne Wiest, ο David Oyelowo και ο Steve Buscemi.

Το σκηνικό -ο ανταγωνιστικός, ναρκισσιστικός και οικονομικά ασταθής κόσμος της μόδας με τις κρεμάστρες, τους κριτικούς, τα μοντέλα, τις κομμώτριες, τις μοδίστρες και τους δημοσιογράφους- είναι μια ατμόσφαιρα χαοτική από τη φρενίτιδα των διασημοτήτων. Αλλά είναι επίσης ένας κόσμος στον οποίο, παρότι φαντάζει το αντίθετο, κάθε άτομο παλεύει με τις δικές του βαθύτερες ανασφάλειες και τον δικό του καταπιεσμένο τρόμο.

Η ταινία θα ξεκινήσει να προβάλλεται σήμερα και κάθε μέρα θα ανεβαίνει μια νέα ανάρτηση-πλάνο έως και τις 29 Φεβρουαρίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ