Κινηματογραφος

Ο Ρόμπερτ Ντάουνι δεν στενοχωριέται που δεν πήρε Όσκαρ το 1993: «Ήμουν νέος και τρελός»

Για την ταινία «Chaplin»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρόμπερτ Ντάουνι Tζούνιορ: Γιατί χάρηκε που δεν πήρε Όσκαρ το 1993
© EPA/ALLISON DINNER

Ρόμπερτ Ντάουνι Tζούνιορ: Eξηγεί γιατί χάρηκε που δεν πήρε Όσκαρ το 1993

Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, ο οποίος μόλις απέσπασε την τρίτη του υποψηφιότητα για Όσκαρ για τον ρόλο του ως «Λιούις Στράους» στην ταινία «Oppenheimer» εξηγεί γιατί χάρηκε που δεν πήρε το βραβείο το 1993 για για την ερμηνεία του ως «Τσάρλι Τσάπλιν» στην ομώνυμη ταινία. 

Ο ηθοποιός μίλησε εκπομπή The View για τον λόγο που πίστευε ότι θα ήταν το χειρότερο πράγμα για την καριέρα του αν είχε κερδίσει το Όσκαρ εκείνη τη χρονιά στα 28 του χρόνια. «Ήμουν νέος και τρελός», δήλωσε ο Ντάουνι, ο οποίος έχασε από τον Αλ Πάτσινο και το «Άρωμα Γυναίκας».

O Nτάουνι Τζούνιορ είχε αναφερθεί στους εθισμούς του, αλλά πέρυσι, μίλησε και για την περίοδο που πέρασε στην φυλακή το 1999, λέγοντας «ήταν το χειρότερο πράγμα που μου συνέβη». Μιλώντας στο podcast Armchair Expert, είπε ότι η εμπειρία του στη φυλακή ήταν σαν «να τον στέλνουν σε έναν μακρινό πλανήτη όπου δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής μέχρι να ευθυγραμμιστούν οι πλανήτες».

Ο Ντάουνι έλαβε τη δεύτερη υποψηφιότητά του για Όσκαρ καλύτερης ερμηνείας το 2009 για το ρόλο του στην ταινία «Tropic Thunder» ωστόσο έχασε από τον Χιθ Λέτζερ στον ρόλο του «Τζόκερ» στο «Σκοτεινός Ιππότης».

Τώρα, η τελευταία υποψηφιότητα του ηθοποιού συγκαταλέγεται στις 13 υποψηφιότητες του Oppenheimer για Όσκαρ, καθιστώντας την την ταινία με τις περισσότερες υποψηφιότητες στην τελετή απονομής των βραβείων φέτος.

Robert Downey Jr. Reacts to Oscar Nomination for Role in 'Oppenheimer' | The View

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Τιμοτέ Σαλαμέ στην ταινία «Marty Supreme» σε σκηνοθεσία Τζος Σάφντι
Marty Supreme: Το Όσκαρ στον κύριο Τιμοτέ Σαλαμέ, παρακαλώ

Η εντυπωσιακή παράσταση του 30χρονου ηθοποιού δίνει το έναυσμα στον σκηνοθέτη Τζος Σάφντι για να παρουσιάσει ένα σκληρό δράμα γύρω από την προσωπική μοναξιά και τη σημασία τού να κυνηγάς το όνειρό σου

Ύβρις της ανθρωπότητας
Η ύβρις της ανθρωπότητας: Το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου προκαλεί βαθιά ανησυχία

Ο δημιουργός ποντάρει στην αίσθηση που προκαλεί η δύναμη της εικόνας, που «αφηγείται» την καταστροφική κλιματική αλλαγή σε συνδυασμό με τον εξωφρενικό τρόπο που το παρελθόν συναντιέται με το μέλλον. 

Kontinental 25
Kontinental 25: Ο Ράντου Ζούντε εναντίον όλων

Με ειρωνικές μπηχτές για τα τετριμμένα πλέον ευρωπαϊκά συνθήματα περί ισότητας ή αδελφοσύνης και με οξεία ματιά πάνω στο θέμα της ατομικής ευθύνης, ο ρουμάνος σκηνοθέτης υπογράφει ένα στιβαρό δράμα

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY