Κινηματογραφος

Γιατί η Νάταλι Πόρτμαν διαφωνεί με την εμπλοκή παιδιών στις παραγωγές του Χόλιγουντ

Τι είπε για το δικό της παράδειγμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Νάταλι Πόρτμαν
Η Νάταλι Πόρτμαν © EPA

Νάταλι Πόρτμαν: Αντίθετη με την παιδική εργασία στο Χόλιγουντ - Τι είπε για το δικό της παράδειγμα

Μπορεί η ίδια η Νάταλι Πόρτμαν να ξεκίνησε την καριέρα της όταν ήταν μόλις 12 ετών στην ταινία του Λικ Μπεσόν, «Léon: The Professional» αλλά αντιτίθεται στον να εργάζονται παιδιά στο Χόλιγουντ.

«Δεν θα ενθάρρυνα τους νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με αυτό. Δεν εννοώ ποτέ- εννοώ ως παιδιά», δήλωσε πρόσφατα στο Variety.

Βέβαια, για την δική της καριέρα δεν μετανιώνη καθώς όπως είπε οι γονείς της ήταν σε θέση να την προσέχουν όσο βρισκόταν στα γυρίσματα.

«Αισθάνομαι ότι ήταν σχεδόν ένα ατύχημα τύχης που δεν έπαθα τίποτα, σε συνδυασμό επίσης με τους πολύ υπερπροστατευτικούς, υπέροχους γονείς. Δεν σου αρέσει όταν είσαι παιδί και είσαι ευγνώμων γι' αυτό όταν είσαι ενήλικας», είπε η Πόρτμαν για τους γονείς της και συνέχισε ως προς το ζήτημα των παιδιών στο Χόλιγουντ:

«Έχω ακούσει πάρα πολλές κακές ιστορίες για να σκεφτώ ότι οποιαδήποτε παιδιά θα έπρεπε να συμμετέχουν σε αυτό. Τελικά, δεν πιστεύω ότι τα παιδιά πρέπει να εργάζονται. Πιστεύω ότι τα παιδιά πρέπει να παίζουν και να πηγαίνουν στο σχολείο».

Να θυμίσουμε πως εκτός από τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο θρίλερ δράσης του 1994, εμφανίστηκε επίσης ως Padmé Amidala στο «Star Wars: Episode I - The Phantom Menace» όταν ήταν ακόμα στο λύκειο. Άλλοι πρώιμοι ρόλοι της περιλαμβάνουν το δράμα «Beautiful Girls» του 1996 και το «Where the Heart Is» του 2000.

Το 2020, η Πόρτμαν είχε πει στο podcast «Armchair Expert» πως το γεγονός ότι ήταν 12 ετών στα γυρίσματα του «Leon» «δεν επέτρεψε την πλήρη έκφραση αυτού που ήμουν εκείνη την εποχή. Η σεξουαλικοποίηση ως παιδί μου στέρησε τη δική μου σεξουαλικότητα, επειδή με έκανε να φοβάμαι».

Ως προς την άποψη των άλλων για την ίδια, πρόσθεσε πως «πολλοί είχαν αυτή την εντύπωση για μένα ότι ήμουν εξαιρετικά σοβαρή και σεμνότυφη και συντηρητική καθώς μεγάλωνα. Το καλλιέργησα συνειδητά, γιατί ήταν ένας τρόπος για να νιώθω ασφαλής. Αν κάποιος σε σέβεται, δεν πρόκειται να σε αντικειμενοποιήσει. Σε αυτή την ηλικία έχεις τη δική σου σεξουαλικότητα και έχεις τη δική σου επιθυμία και θέλεις να εξερευνήσεις πράγματα... αλλά δεν αισθάνεσαι απαραίτητα ασφαλής. Χτίζεις αυτά τα φρούρια».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ