Κινηματογραφος

Το αινιγματικό σινεμά της Angela Schanelec: Ένα αφιέρωμα σε μια από τις πιο επιδραστικές ευρωπαίες σκηνοθέτριες σήμερα

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος και το Goethe-Institut Athen θα προβάλουν 13 ταινίες της καταξιωμένης δημιουργού

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑΤΙΚΟ ΣΙΝΕΜΑ ΤΗΣ Angela Schanelec
© Louis Schanelec

Το αινιγματικό σινεμά της Angela Schanelec – Ένα αφιέρωμα σε μια από τις πιο επιδραστικές ευρωπαίες σκηνοθέτριες σήμερα - Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος και το Goethe-Institut Athen θα προβάλουν 13 ταινίες της καταξιωμένης δημιουργού

«Το αινιγματικό σινεμά της Αngela Schanelec», είναι ο τίτλος του αφιερώματος που θα παρουσιαστεί στις 7-12 Δεκεμβρίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος και στο Goethe-Institut Athen. Συνολικά θα προβληθούν 9 ταινίες μεγάλου μήκους, 1 ταινία μεσαίου μήκους και 3 ταινίες μικρού μήκους της καταξιωμένης δημιουργού.

Angela Schanelec on Music | NYFF61

Το αφιέρωμα πραγματοποιείται με την συνεργασία του Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας, την Ταινιοθήκη της Ελλάδος και το Goethe-Institut Athen διοργανώνοντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα πλήρη ρετροσπεκτίβα στο έργο της γερμανίδας Schanelec, μιας από τις πλέον επιδραστικές ευρωπαίες σκηνοθέτριες σήμερα.

Η Angela Schanelec θα παρευρεθεί στις προβολές

Αγαπημένη των μεγαλύτερων φεστιβάλ (Κάννες, Βερολίνο, Λοκάρνο) και των κριτικών, η Angela Schanelec είναι μια από τις σημαντικότερες εκπροσώπους του σύγχρονου γερμανικού κινηματογράφου.

ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑΤΙΚΟ ΣΙΝΕΜΑ ΤΗΣ Angela Schanelec
© Jens Koch

Πριν μερικά χρόνια κέρδισε την Αργυρή Άρκτο Σκηνοθεσίας στο Βερολίνο για την ταινία της «Ήμουν στο Σπίτι, Αλλά…»  ενώ τον περασμένο Φλεβάρη διεκδίκησε τη Χρυσή Άρκτο με τη νέα της ταινία «Mουσική», μια σύγχρονη μεταφορά του Οιδίποδα που γυρίστηκε στη χώρα μας  με ηθοποιούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό - ανάμεσά τους ο Αργύρης Ξάφης και η Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου. Η ταινία, μια συμπαραγωγή με την ελληνική Heretic, κέρδισε την Αργυρή Άρκτο Καλύτερου Σεναρίου.

I Was at Home, But... (official trailer)

MUSIC - ein Film von Angela Schanelec (offical Trailer, eng. sub)

Η ταινία «Mουσική», θα παρουσιαστεί σε πανελλήνια πρώτη προβολή στην επίσημη έναρξη του αφιερώματος στις 7 Δεκεμβρίου, παρουσία της Schanelec, των πρωταγωνιστών Agathe Bonitzer, Αργύρη Ξάφη και Μαρίσσας Τριανταφυλλίδου, καθώς και της ομάδας παραγωγής.

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου (17.00) η σκηνοθέτρια θα παραδώσει Masterclass στο αμφιθέατρο του  Goethe-Institut Athen (Ομήρου 14-16, Αθήνα).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ