Κινηματογραφος

«Δράμα» αντί για δράση στο «Aquaman 2» - Ο Μομόα παρίστανε τον Ντεπ για να διώξει την Άμπερ Χερντ

Οι «απειλές» του Έλον Μασκ

62224-137655.jpg
Newsroom
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Δράμα» αντί για δράση στο «Aquaman 2» - Ο Μομόα παρίστανε τον Ντεπ για να διώξει την Άμπερ Χερντ
Τεταμένες οι σχέσεις των πρωταγωνιστών στο Aquaman 2 © Instagram

Aquaman 2: Ο Τζέισον Μομόα παρίστανε τον Τζόνι Ντεπ για να διώξει την Άμπερ Χερντ - Οι «απειλές» του Έλον Μασκ

Την ίδια μέρα που στα μέσα Σεπτεμβρίου η Warner Bros. έριξε το τρέιλερ για το "Aquaman and the Lost Kingdom" των 215 εκατομμυρίων δολαρίων, αποκαλυπτικά έγγραφα από τη δίκη των Τζόνι Ντεπ - Άμπερ Χερντ εμφανίστηκαν στο Reddit, δημιουργώντας έναν νέο πονοκέφαλο για το στούντιο πίσω από την ταινία.

Οι θαυμαστές του Ντεπ πλήρωσαν τα δικαστικά έξοδα για τη δημοσιοποίηση των εγγράφων από τη θεραπεύτρια της Χερντ, Δρ Ντον Χιουζ. Οι ακατέργαστες σημειώσεις, γραμμένες σε ένα νομικό μπλοκ, ήταν μέρος της περσινής δίκης υψηλού προφίλ, στην οποία ο Ντεπ επικράτησε σε μεγάλο βαθμό. Περιγράφουν ένα εχθρικό σκηνικό του "Aquaman", όπου o μεθυσμένος Τζέισον Μομόα ντύθηκε σαν τον Ντεπ και πίεσε να διώξουν τη Χερντ από το ρόλο της υδρόβιας υπερηρωίδας Mera.

Η πρώτη σύζυγος του Τζόνι Ντεπ τα «έβαλε» με την Άμπερ Χερντ
© EPA/HANNAH MCKAY

H κόντρα Μομόα - Χερντ

«Ο Τζέισον είπε ότι ήθελε να με απολύσει», αναφέρουν οι σημειώσεις. «Ο Τζέισον ήταν μεθυσμένος - άργησε να έρθει στο γύρισμα. Ντυμένος σαν τον Τζόνι. Έχει και όλα τα δαχτυλίδια».

Ένας εκπρόσωπος του Μομόα αρνήθηκε να σχολιάσει, αλλά ένας εκπρόσωπος της DC αντέτεινε τον χαρακτηρισμό της Χερντ, λέγοντας:

«Ο Τζέισον Μομόα συμπεριφέρθηκε με επαγγελματικό τρόπο ανά πάσα στιγμή στα γυρίσματα του "Aquaman and the Lost Kingdom". Άλλοι επανέλαβαν αυτό το συναίσθημα. «Ο Τζέισον δουλεύει σκληρά, του αρέσει να πίνει μια μπύρα πού και πού, όπως σε όλους, αλλά δεν εμφανίζεται μεθυσμένος στα γυρίσματα» λέει ένας insider που βρισκόταν στο πλατό του Λονδίνου το 2021, προσθέτοντας ότι οι δύο σταρ τα πήγαιναν καλά και τους έβλεπαν να αστειεύονται μαζί. «Και δεν ντύνεται σαν τον Τζόνι Ντεπ. Πάντα ντυνόταν με αυτό το μποέμικο στυλ».

«Δράμα» αντί για δράση στο «Aquaman 2» - Ο Μομόα παρίστανε τον Ντεπ για να διώξει την Άμπερ Χερντ
Ο Τζέισον Μομόα © The Safran Company

Η Χερντ αρνήθηκε να σχολιάσει, αλλά μια πηγή κοντά στην ηθοποιό επιβεβαίωσε ότι οι σημειώσεις αναφέρονται στο πλατό του "Aquaman 2" και αντικατοπτρίζουν μια συνεδρία από τις 27 Δεκεμβρίου 2021. Μια άλλη πηγή κοντά στην ηθοποιό λέει ότι οι δικηγόροι της πολέμησαν τη δημοσιοποίηση των σημειώσεων θεραπείας, οι οποίες είχαν κληθεί από τους δικηγόρους του Ντεπ κατά τη διάρκεια της ανακάλυψης.

Ο Μομόα δεν ήταν ο μόνος κύριος του "Aquaman" που βρέθηκε στο στόχαστρο. Η συνεδρία της θεραπείας έδινε επίσης μια εικόνα της Χερντ που ένιωθε ότι δεν υποστηριζόταν από τον σκηνοθέτη της ταινίας, James Wan, και ότι αντιμετωπιζόταν σαν παρίας εξαιτίας της υψηλού προφίλ δικαστικής διαμάχης της με τον πρώην σύζυγό της.

«Μου ύψωσε τη φωνή του - 'Δεν μπορώ καν να το δημοσιεύσω για το Aquaman' - το έκανε σαν να ήταν δικό μου λάθος - είπα «Λυπάμαι», αναφέρουν οι σημειώσεις της Hughes αναφερόμενες στον Wan. «Κανείς δεν μπορούσε να βγάλει selfies μαζί μου στο πλατό».

Ο Wan αρνήθηκε να σχολιάσει. Ο εκπρόσωπος της DC αναφέρει: «Ο Τζέιμς είναι γνωστός για τη μεταχείριση των μελών του καστ και του συνεργείου του με απόλυτο σεβασμό και για την προώθηση ενός θετικού, συνεργατικού περιβάλλοντος στα γυρίσματα - οι ταινίες 'Aquaman' δεν αποτέλεσαν εξαίρεση».

Οι «απειλές» του Μασκ υπέρ της πρώην του, Άμπερ Χερντ

Και όμως, η Χερντ παραλίγο να απολυθεί, λένε πηγές και από τις δύο πλευρές στο Variety. Μετά την κυκλοφορία του "Aquaman" το 2018, το στούντιο και ο Wan αποφάσισαν να αποσύρουν την ηθοποιό από τη συνέχεια λόγω της έλλειψης χημείας με τον Μομόα και έστειλαν επιστολή στον δικηγόρο της, Karl Austen, ενημερώνοντάς τον για την απόφασή τους. (Το πρώην αφεντικό της DC Films, Walter Hamada, κατέθεσε στη δίκη για τη δυσφήμιση σχετικά με το "θέμα της χημείας"). Οι πηγές αυτές υπογραμμίζουν ότι η κίνηση για την αποπομπή της Χερντ δεν είχε σχέση με τον Ντεπ και έλαβε χώρα πριν αυτός καταθέσει αγωγή εναντίον της ηθοποιού το 2019. Ομοίως, ο Μομόα δεν συμμετείχε στη λήψη αποφάσεων. Αλλά μια άλλη πηγή αντέκρουσε την αφήγηση περί έλλειψης χημείας, σημειώνοντας ότι η Χερντ έκανε ένα τεστ χημείας με τον Μομόα πριν πάρει το ρόλο της Mera και κέρδισε δύο άλλες ηθοποιούς που έκαναν παρόμοιο τεστ χημείας, συμπεριλαμβανομένης της Abbey Lee.

Ο Έλον Μασκ
Ο Έλον Μασκ © EPA/Ludovic Marin

Τελικά, το στούντιο δεν τράβηξε ποτέ τη σκανδάλη για την απόλυση της Χερντ επειδή ο πρώην φίλος της, Έλον Μασκ, έβαλε έναν από τους δικηγόρους του να στείλει μια «καμμένη επιστολή στην Warner Bros απειλώντας να κάψει το σπίτι» αν η ηθοποιός δεν επέστρεφε για ένα sequel, λέει μια πηγή που γνωρίζει την παρασκηνιακή μάχη. Η Warner Bros. υποχώρησε και προχώρησε με τη Χερντ. (Ο Μασκ δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα για σχολιασμό).

Το δράμα επαναλαμβάνεται την ώρα που οι κορυφαίοι της DC Entertainment, James Gunn και Peter Safran, είναι έτοιμοι να κλείσουν το βιβλίο του προηγούμενου καθεστώτος των υπερηρώων με την κυκλοφορία του "Aquaman and the Lost Kingdom" στις 20 Δεκεμβρίου. Από τότε που οι επικεφαλείς της Warner Bros. Pam Abdy και Mike De Luca εντάχθηκαν στο στούντιο τον Ιούνιο του 2022, ακολουθούμενοι από την είσοδο του Gunn και του Safran τέσσερις μήνες αργότερα, οι τέσσερις έχουν φορτωθεί τις αποτυχίες της DC που κληρονόμησαν, συμπεριλαμβανομένων των φετινών "The Flash" (271 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως) και "Blue Beetle" (128 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως).

Η ταινία - παγκόσμιο φαινόμενο της DC

Παρόλα αυτά, η συνέχεια του "Aquaman" ήταν πολλά υποσχόμενη, αν σκεφτεί κανείς ότι η πρώτη ταινία του χαρακτήρα απέφερε 1,15 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, αποτελώντας την πιο κερδοφόρα ταινία της DC. Αλλά πηγές λένε ότι το sequel υπέστη προκλήσεις εκτός του έπους της Χερντ και δοκιμάστηκε στη δεκαετία του '60 πριν ξαναγίνει το καλοκαίρι του 2022. Παρά την αναμόρφωση, η ταινία συνέχισε να δοκιμάζεται στη δεκαετία του 60, γεγονός που προκάλεσε τη νέα περικοπή. "Η ταινία είναι σαν αυτή η ηχώ των καθεστώτων", λέει ένας εσωτερικός συνεργάτης. "Είναι το τελευταίο απομεινάρι του Snyderverse και κανείς δεν θέλει πραγματικά να το πάρει στην ιδιοκτησία του". Τα επαναληπτικά γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν μέχρι και τη φετινή απεργία της WGA τον Μάιο. Η πηγή από τα γυρίσματα αμφισβητεί την ιδέα ότι το "Aquaman 2" είναι προβληματικό, σημειώνοντας ότι η ταινία ήταν στην ώρα της, κάτω από τον προϋπολογισμό και χρειάστηκε μόνο περίπου μια εβδομάδα επαναληπτικών γυρισμάτων.

Aquaman and the Lost Kingdom | Trailer

Όπως το "Flash", έτσι και το "Aquaman" δεν μπορεί να αποτινάξει από πάνω του τις παγίδες της λανθασμένης πάπιας, με το σύμπαν της DC να αναδιοργανώνεται υπό νέα ηγεσία, που σηματοδοτεί την κορυφαία προτεραιότητα του CEO της Warner Bros. Discovery, David Zaslav.

Στην πορεία προς το sequel του "Aquaman", η Warner Bros. θα υποστηρίξει εξωτερικά την ταινία και θα ελπίζει σε μια κυκλοφορία στην Κίνα, όπως οι ταινίες "Barbie", "The Flash" και "Shazam!". Fury of the Gods" έλαβαν. Εξάλλου, το πρώτο "Aquaman" κέρδισε σχεδόν 300 εκατομμύρια δολάρια μόνο στην Κίνα. Αλλά αυτού του είδους τα νούμερα στην Κίνα ανήκουν στο παρελθόν. Ούτε το "Barbie" ούτε το "The Flash" δεν έπιασαν ούτε κατά διάνοια την συγκομιδή του "Aquaman" στο Βασίλειο της Μέσης Ανατολής από το 2018, κερδίζοντας 35,1 εκατομμύρια δολάρια και 25,9 εκατομμύρια δολάρια εκεί, αντίστοιχα.

O επίλογος των σχέσεων

Προς το παρόν, ούτε ο Μομόα ούτε η Χερντ θα προωθήσουν την ταινία δεδομένης της συνεχιζόμενης απεργίας της SAG-AFTRA. Αλλά αν η απεργία τελειώσει σύντομα, τώρα που η WGA έχει έρθει σε συμφωνία, οι σταρ θα κάνουν junketing, καθιστώντας δύσκολο για την Warner Bros. και τον Wan να αποφύγουν τις κατηγορίες της Heard ότι ο ρόλος της κόπηκε σημαντικά. Τουλάχιστον δύο σκηνές της Χερντ κόπηκαν από το "Aquaman 2" - μια σεκάνς δράσης που έβρισκε τη Mera να πολεμά τον Black Manta (Yahya Abdul-Mateen II) και μια ερωτική σκηνή με τον Μομόα - σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν την παραγωγή. Άλλες ενδείξεις τριβής κρύβονται σε κοινή θέα. Αυτό το καλοκαίρι, ο Μομόα έκανε unfollow τη Χερντ στο Instagram. Μια πηγή λέει ότι μπλόκαρε ακόμη και τη Χερντ από το να τον ακολουθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ