Κινηματογραφος

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο σχολιάζει το «σκοτεινό παρελθόν» του Χόλιγουντ απέναντι στους γηγενείς Αμερικανούς

Ο διάσημος ηθοποιός τοποθετείται με αφορμή το νέο φιλμ του Μάρτιν Σκορσέζε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο θεωρεί ότι το Χόλιγουντ πρέπει να «κάνει περισσότερα» στις ιστορίες γηγενών Αμερικανών - Με αφορμή το «Killers Of The Flower Moon».
Με αφορμή τη νέα του ταινία, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο μίλησε για τους γηγενείς Αμερικανούς στο Χόλιγουντ © EPA/Sebastien Nogier

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο θεωρεί ότι το Χόλιγουντ πρέπει να «κάνει περισσότερα» στις ιστορίες γηγενών Αμερικανών - Με αφορμή το «Killers Of The Flower Moon».  

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο υποστηρίζει ότι ο ίδιος και οι συνάδελφοί του στο Χόλιγουντ «πρέπει να κάνουν περισσότερα» όσον αφορά την αφήγηση ιστοριών γηγενών Αμερικανών.

Ο Ντι Κάπριο πρωταγωνιστεί στο νέο αστυνομικό δραματικό γουέστερν του Μάρτιν Σκορσέζε «Killers Of The Flower Moon» (Οι δολοφόνοι του ανθισμένου φεγγαριού), το οποίο ακολουθεί έρευνα του FBI για σειρά δολοφονιών στην Οκλαχόμα στη φυλή των Οσέιτζ.

Σε συνέντευξη στη Vogue μαζί με τη συμπρωταγωνίστριά του Λίλι Γκλάντστοουν, ο ηθοποιός μίλησε για τις προσπάθειες που πρέπει να καταβληθούν γύρω από την απεικόνιση των γηγενών λαών από τη λευκή Αμερική στη μεγάλη οθόνη.

«Το Χόλιγουντ έχει μακρά ιστορία και σκοτεινό παρελθόν στην απεικόνιση των αυτόχθονων Αμερικανών», είπε.

«Πρέπει να κάνουμε περισσότερα. Ξέρετε, πλησιάζουμε σε μια μεγάλη αποτίμηση του παρελθόντος μας. Όσο περισσότερο μπορούν να ειπωθούν αυτές οι ιστορίες με αληθινό τρόπο, τόσο περισσότερο μπορεί να είναι μια θεραπευτική διαδικασία», υπογράμμισε.

Killers of the Flower Moon — Official Trailer 2

Ενθουσίασε το κοινό του Φεστιβάλ Καννών το 

Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Μάρτιν Σκορσέζε πρόσθεσε: «Ελπίζω ότι παρουσιάσαμε σωστά και ευαισθητοποιήσαμε για ένα τρομακτικό κεφάλαιο της αμερικανικής ιστορίας, σε μεγάλο βαθμό άγνωστο εκτός των ιθαγενών κοινοτήτων. Δεν μπορώ να περιγράψω πόσο σημαντικό είναι αυτό για μένα».

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ των Καννών νωρίτερα φέτος και ενθουσίασε το κοινό, αποσπώντας χειροκρότημα διάρκειας εννέα λεπτών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ