Κινηματογραφος

«Superpower»: Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ του Σον Πεν για την Ουκρανία

Πώς κατέγραψε τον πόλεμο ένας από τους πιο εξέχοντες ακτιβιστές του Χόλιγουντ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σον Πεν: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ του «Superpower», του ντοκιμαντέρ για την Ουκρανία που σκηνοθετεί ο ακτιβιστής σταρ - Το εγκώμιό του για τον Ζελένσκι.
To πόστερ του ντοκιμαντέρ του Σον Πεν «Superpower», το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στις 18 Σεπτεμβρίου © Paramount+

Σον Πεν: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ του «Superpower», του ντοκιμαντέρ για την Ουκρανία που σκηνοθετεί ο ακτιβιστής σταρ - Το εγκώμιό του για τον Ζελένσκι

Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ για το «Superpower», το ντοκιμαντέρ του Σον Πεν για τον πόλεμο της Ουκρανίας, τη σκηνοθεσία του οποίου υπογράφει ο ίδιος ο διάσημος ηθοποιός σε συνεργασία με τον Άαρον Κάουφμαν.

Το τρέιλερ δείχνει το πώς ο Σον Πεν αιφνιδιάστηκε από την εισβολή, έχοντας την πρόθεση να κάνει μια ταινία για τη διαδρομή του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, από ηθοποιού κωμικών ταινιών στην προεδρία της χώρας.  

Το «Superpower» περιλαμβάνει σκηνές με τον Ζελένσκι στο Κίεβο, όταν οι πρώτες βόμβες έπεσαν στην πόλη από τις ρωσικές δυνάμεις τον Φεβρουάριο του 2022. «Είμαστε απλοί άνθρωποι που θέλουμε να ζήσουμε στη χώρα μας», λέει ο Ζελένσκι στον Πεν στο καταφύγιό του.

Ο Σον Πεν και το συνεργείο του έκαναν επτά ταξίδια στην Ουκρανία για τα γυρίσματα της ταινίας, αλλά στη διάρκειά της εμφανίζεται επίσης να συζητά ευρύτερα τη σύγκρουση. Η εθνική ενότητα που παρατήρησε, λέει στον αμερικανό συντηρητικό σχολιαστή Σον Χάνιτι, «σε κάνει να συνειδητοποιήσεις τι χάσαμε».

Τα λόγια του απηχεί και ο Ουκρανός πρόεδρος, ο οποίος λέει στον Σον Πεν: «Χρειαζόμαστε τους Αμερικανούς να καταλάβουν το τίμημα που πρέπει να πληρώσουμε για να είμαστε ελεύθεροι».

Superpower | Official Trailer 🔥September 18 🔥Sean Penn | Ukraine | Paramount+ Documentary

Ζελένσκι: O «πιο σημαντικός ηγέτης εν καιρώ πολέμου της σύγχρονης εποχής»

Η ταινία τοποθετείται ανερυθρίαστα ως εγκώμιο του Ουκρανού προέδρου, τον οποίο ο Σον Πεν περιγράφει ως «την ενσάρκωση μιας ελπίδας» που έψαχνε.

Η επίσημη σύνοψη του «Superpower» αποκαλεί τον Ζελένσκι ως «τον πιο σημαντικό ηγέτη εν καιρώ πολέμου της σύγχρονης εποχής» προσθέτοντας:

«Αυτός ο πρώην ηθοποιός που έγινε πρόεδρος οδηγεί τη χώρα του σε σύγκρουση με μια πυρηνική υπερδύναμη, λειτουργώντας ως χωνευτήρι της ιστορίας. Ανάμεσα σε στιγμές ευφροσύνης, έμπνευσης και επιτόπιας αφήγησης, η ταινία δείχνει ότι η υπερδύναμη της Ουκρανίας βρίσκεται στη δύναμη του ηγέτη της, του λαού της και τελικά της καρδιάς της».

Ο Πεν μιλά επίσης σε βετεράνους από τη ρωσική εισβολή στην Κριμαία το 2014, τη χήρα ενός άνδρα που πέθανε στο Μαϊντάν, καθώς και με παιδιά, δασκάλους, ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια τους, μουσικούς και πολιτικούς. Μιλάει επίσης σε όσους υποβάλλονται σε στρατιωτική εκπαίδευση, συμπεριλαμβανομένων νέων νεοσύλλεκτων γυναικών.

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο Πεν δάνεισε ένα από τα Όσκαρ του στον Ζελένσκι, λέγοντας ότι ήταν «ένα συμβολικό, ανόητο πράγμα» και του ζήτησε να το επιστρέψει μόλις θριαμβεύσει η Ουκρανία.

Σον Πεν: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ του «Superpower», του ντοκιμαντέρ για την Ουκρανία που σκηνοθετεί ο ακτιβιστής σταρ - Το εγκώμιό του για τον Ζελένσκι.
Ο Σον Πεν παραδίδει ένα από τα Όσκαρ του στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι και λαμβάνει παράσημο της Ουκρανίας στο Κίεβο το 2022 © EPA/Presidential Press Service

Σον Πεν, ένας από τους πιο εξέχοντες ακτιβιστές του Χόλιγουντ

Ο 63χρονος Αμερικανός ηθοποιός έχει κερδίσει Όσκαρ για την ερμηνεία του στα «Mystic River» και «Milk», έχει σκηνοθετήσει πέντε ακόμη ταινίες και έχει δημοσιεύσει ένα μυθιστόρημα.

Είναι ένας από τους πιο εξέχοντες ακτιβιστές του Χόλιγουντ: Έχει μιλήσει εναντίον προέδρων, συμπεριλαμβανομένων των Τζορτζ Μπους και Ντόναλντ Τραμπ, και βοήθησε στην παροχή βοήθειας για τα θύματα του τυφώνα Κατρίνα και του σεισμού της Αϊτής το 2010.

Το «Superpower» θα κάνει πρεμιέρα στις 18 Σεπτεμβρίου στο Paramount+.

(Με πληροφορίες του Guardian)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ