Κοσμος

Ταξίδι Ζελένσκι στη Σουηδία: Θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό και τη βασιλική οικογένεια

Πύραυλος έπληξε το κέντρο της πόλης Τσερνίχιβ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουκρανία: Ο πρόεδρος Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι επισκέπτεται τη Σουηδία
© EPA/Ukranian Presidential Press Service

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι επισκέπτεται τη Σουηδία

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, επισκέπτεται τη Σουηδία, λέγοντας ότι είναι εκεί για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Ουλφ Κρίστερσον, τη βασιλική οικογένεια και άλλους αξιωματούχους για να τους ευχαριστήσει για την υποστήριξη που παρέχουν στην Ουκρανία απέναντι στην εισβολή της Ρωσίας.

«Κύριο καθήκον μας είναι η ενίσχυση των Ουκρανών πολεμιστών στο έδαφος και στον ουρανό, η ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας, ιδιαίτερα στην αμυντική βιομηχανία, η ευρωπαϊκή ενσωμάτωση της Ουκρανίας και η κοινή ασφάλεια στον χώρο Ευρώπης-Ατλαντικού», έγραψε σε ανάρτηση στο Telegram, ανακοινώνοντας την άφιξή του.

Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος έπληξε το κέντρο της πόλης Τσερνίχιβ

Παράλληλα, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν άνθρωποι όταν ρωσικός πύραυλος έπληξε κεντρική πλατεία στην πόλη Τσερνίχιβ της βόρειας Ουκρανίας.

«Ρωσικός πύραυλος έπληξε ακριβώς το κέντρο της πόλης του Τσερνίχιβ μας. Μια πλατεία, το Πολυτεχνείο, ένα θέατρο. Ένα Σάββατο σαν όλα τα άλλα, το οποίο η Ρωσία μετέτρεψε σε μια ημέρα πόνου και απωλειών. Υπάρχουν νεκροί, υπάρχουν τραυματίες», έγραψε ο Ζελένσκι στο Telegram όπου ανήρτησε και βίντεο από το αποτέλεσμα της επίθεσης χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει τον αριθμό των θυμάτων.

Από την πλευρά του ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Τσερνίχιβ Βιατσεσλάβ Τσάους έγραψε στο Telegram: «Ο εχθρός βομβάρδισε το κέντρο του Τσερνίχιβ. Ένας βαλλιστικός πύραυλος. Μείνετε ασφαλείς. Αναμένονται λεπτομέρειες».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ