- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μπουκάλα: Ο Άρης Κατσιγιάννης μας ταξιδεύει πίσω στο πρώτο φιλί
Μια ταινία μικρού μήκους για τους νεανικούς μας έρωτες
Μπουκάλα: Η νέα ταινία μικρού μήκους του Άρη Κατσιγιάννη. Τι μας είπε ο σκηνοθέτης για τη δύναμη του πρώτου φιλιού
Εκείνο το νεανικό σκίρτημα, το άγχος και η αγωνία πριν από το πρώτο μας φιλί με τον μεγάλο μας έρωτα, που όσο και αν μεγαλώνουμε, παραμένει μια ανάμνηση αλησμόνητη, αθώα και ρομαντική. Ο σκηνοθέτης Άρης Κατσιγιάννης μέσα από την νέα του τρυφερή ταινία μικρού μήκους, την «Μπούκαλα», που εμβαθύνει στην απλότητα αλλά και στην πολυπλοκότητα μιας ιστορίας αγάπης δύο εφήβων, μας ταξιδεύει πίσω σε εκείνον το νεανικό μας έρωτα.
Μπουκάλα: Η νέα ταινία μικρού μήκους του Άρη Κατσιγιάννη
Η ταινία ξετυλίγεται μέσα από τη δύναμη του πρώτου φιλιού ενός δυνατού έρωτα δυο νέων, της Αντριάνας και του Θάνου και προβάλλεται για πρώτη φορά στην Παγκόσμια Ημέρα Φιλιού. Με τον συνδυασμό ρομαντισμού και ρεαλισμού, η ταινία εξερευνά την αγωνία και την ανυπομονησία που προηγείται του πρώτου φιλιού. Αυτή η τρυφερή στιγμή καθορίζει την πορεία των χαρακτήρων και αφήνει ανεξίτηλο αποτύπωμα στην ψυχή τους.
«Αναδεικνύει την αμοιβαία επιρροή που έχει το πρώτο φιλί σε μια σχέση. Από τον ρομαντικό έρωτα μέχρι την απώλεια και την αμφισβήτηση, η "Μπουκάλα" μιλά μέσα στον καθένα μας με απλά λόγια για την πιο όμορφη σύνδεση: το φιλί! Από την πικρία της αποχώρησης αλλά κυρίως για την γλυκύτητα της αγάπης,» μας λέει ο σκηνοθέτης Άρης Κατσιγιάννης.
Μέσα από μια καθημερινή αλλά συγκινητική αφήγηση, η ταινία αποτυπώνει το ταξίδι της Αντριάνας και του Θάνου, ανιχνεύοντας την τροχιά της από μια παθιασμένη «αφετηρία» μέχρι την τελική διάλυση. Η ηλικία του ζευγαριού προσδίδει μια επιπλέον αθωότητα στην ένωση και βγάζει στο φως ανασφάλειες και φόβους με τους οποίους το κοινό μπορεί να συνδεθεί και να αναπολήσει. Καθώς εξελίσσεται η ταινία, μεταφέρει τους θεατές σε οικείες στιγμές και σε αγαπημένες συνήθειες που φέρνουν στο νου εικόνες και αναμνήσεις που μπορεί να ταυτιστεί και να συνδεθεί. Αυτές οι φευγαλέες σκηνές προκαλούν μια αίσθηση οικειότητας και νοσταλγίας. Μέσα σε λίγα μόλις λεπτά, η ταινία υπογραμμίζει τη σημασία του πρώτου τους φιλιού - την πιο ευάλωτη και μεταμορφωτική στιγμή που διαμόρφωσε ολόκληρη την ιστορία της αγάπης τους.
Μια ταινία του σκηνοθέτη Άρη Κατσιγιάννη για το ΦΑΣΩΜΑ. Το σενάριο έχει επιμεληθεί ο Τηλέμαχος Κατσιγιάννης και την διεύθυνση φωτογραφίας ο Αριστείδης Ζιωτόπουλος.
Δείτε την ταινία «Μπουκάλα»
Πρωταγωνιστούν η Αντριάνα Ζαχαριάδου και ο Θάνος Κόνιαρης. Την παραγωγή της ταινίας ανέλαβε η εταιρία παραγωγής Womb Films.
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Άρης Κατσιγιάννης
Σενάριο: Τηλέμαχος Κατσιγιάννης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Άρης Ζιωτόπουλος
Εταιρεία Παραγωγής: Womb Films
Σκηνογραφία: Μαριέλλα Παναγιώτου
Ενδυματολόγος: Νάσσια Τσιατσιάνα
Ηθοποιοί: Αντριάνα Ζαχαριάδου, Θάνος Κόνιαρης
Βοηθητικοί Ηθοποιοί: Ειρήνη Δάμπαση, Στέφανος Κωστόπουλος , Ηρώ Πλούμπη, Ανδρέας Καλογριόπουλος, Τόνια Φραγκεδάκη, Χρύσα Παυλίδη, Ειρήνη Βιτσαξάκη, Καλλιόπη Βαρσάμου, Φάνης Τσινέρης και Ηλίας Κατσιγιάννης
1ος Βοηθός Κάμερας: Σίμος Πράσινος
2ος Βοηθός Κάμερας: Γιώργος Λομνιός
Βοηθός Παραγωγής: Στασινή Φίλη
Επεξεργασία Ήχου: Χριστόφορος Αναστασιάδης
Μοντάζ: Τηλέμαχος Κατσιγιάννη
Ψηφιακή Απεικόνιση: Άρης Αργύρης
Επεξεργασία Χρώματος: Andrew Gordeev
Μουσική: Long gone by Maya Isacowitz
Γραφιστικά: Λούης Χιωτάκης
Φωτογράφοι Backstage: Δημήτρης Καρτσαγκούλης, Ιωάννης Μήτρο
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το θερινό σινεμά με θέα την Ακρόπολη επιστρέφει και φέτος με σούπερ πρόγραμμα ταινιών
Επιστρέφει και ο παραγωγός Τζέρι Μπρουκχάιμερ
Συνέχεια του κινηματογραφικού franchise «Meet the Parents»
Eπιστρέψει, μαζί με τον παραγωγό Τζέρι Μπρουκχάιμερ
Ο Ντενί Βιλνέβ παρουσίασε νέο εντυπωσιακό υλικό με τον Τιμοτέ Σαλαμέ στον ρόλο του Πολ Ατρείδη
Εντυπωσιακό υλικό στο CinemaCon από τη φιλόδοξη κινηματογραφική μεταφορά του ομηρικού έπους
Mία πρώτη ματιά στην κινηματογραφική μεταφορά του θρυλικού franchise
Ο σκηνοθέτης παρουσίασε τη νέα του ταινία «Disclosure Day» στο φετινό CinemaCon
Ταινίες-έκπληξη, διεθνείς καλεσμένοι και άρωμα Γκαουντί στο επετειακό πρόγραμμα του Μαΐου
Ο σπουδαίος άνθρωπος του σελιλόιντ γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 16 Απριλίου 1889
Μια ελεύθερη πτώση στο σύμπαν του σκηνοθέτη την Τρίτη 28 Απριλίου
Η κόρη ενός ζευγαριού Αμερικανών που ζει μόνιμα στο Κάιρο εξαφανίζεται μυστηριωδώς
Η σούπερ σταρ της ποπ μουσικής Mother Mary βιώνει μια ανεξήγητη κρίση ταυτότητας
Η Έινε και ο Τόμας, γονείς δύο κοριτσιών, χωρίζουν φιλικά έπειτα από αρκετά χρόνια γάμου, καθώς ο μεσήλικας Τόμας έχει βρει νέα σύντροφο
Yποδύεται έναν δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία που βρίσκεται αντιμέτωπος με μια τεράστια περιβαλλοντική κρίση
Μια ιστορία απόγνωσης και ελπίδας για τους κινηματογράφους όλου του κόσμου
Ένα prequel του House of the Dragon, που αφηγείται την κατάκτηση του Westeros από τους Targaryen
Πάνω από 1.000 δημιουργοί και ηθοποιοί εκφράζουν την αντίθεση τους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.