Κινηματογραφος

Μπουκάλα: Ο Άρης Κατσιγιάννης μας ταξιδεύει πίσω στο πρώτο φιλί

Μια ταινία μικρού μήκους για τους νεανικούς μας έρωτες

efterpi-mouzakiti.jpg
Ευτέρπη Μουζακίτη
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στιγμιότυπο από την ταινία «Μπουκάλα».
Στιγμιότυπο από την ταινία «Μπουκάλα».

Μπουκάλα: Η νέα ταινία μικρού μήκους του Άρη Κατσιγιάννη. Τι μας είπε ο σκηνοθέτης για τη δύναμη του πρώτου φιλιού 

Εκείνο το νεανικό σκίρτημα, το άγχος και η αγωνία πριν από το πρώτο μας φιλί με τον μεγάλο μας έρωτα, που όσο και αν μεγαλώνουμε, παραμένει μια ανάμνηση αλησμόνητη, αθώα και ρομαντική. Ο σκηνοθέτης Άρης Κατσιγιάννης μέσα από την νέα του τρυφερή ταινία μικρού μήκους, την «Μπούκαλα», που εμβαθύνει στην απλότητα αλλά και στην πολυπλοκότητα μιας ιστορίας αγάπης δύο εφήβων, μας ταξιδεύει πίσω σε εκείνον το νεανικό μας έρωτα.

Μπουκάλα: Η νέα ταινία μικρού μήκους του Άρη Κατσιγιάννη 

Η ταινία ξετυλίγεται μέσα από τη δύναμη του πρώτου φιλιού ενός δυνατού έρωτα δυο νέων, της Αντριάνας και του Θάνου και προβάλλεται για πρώτη φορά στην Παγκόσμια Ημέρα Φιλιού. Με τον συνδυασμό ρομαντισμού και ρεαλισμού, η ταινία εξερευνά την αγωνία και την ανυπομονησία που προηγείται του πρώτου φιλιού. Αυτή η τρυφερή στιγμή καθορίζει την πορεία των χαρακτήρων και αφήνει ανεξίτηλο αποτύπωμα στην ψυχή τους.

Στιγμιότυπο από την ταινία «Μπουκάλα».
Στιγμιότυπο από την ταινία «Μπουκάλα».

«Αναδεικνύει την αμοιβαία επιρροή που έχει το πρώτο φιλί σε μια σχέση. Από τον ρομαντικό έρωτα μέχρι την απώλεια και την αμφισβήτηση, η "Μπουκάλα" μιλά μέσα στον καθένα μας με απλά λόγια για την πιο όμορφη σύνδεση: το φιλί! Από την πικρία της αποχώρησης αλλά κυρίως για την γλυκύτητα της αγάπης,» μας λέει ο σκηνοθέτης Άρης Κατσιγιάννης.

Μέσα από μια καθημερινή αλλά συγκινητική αφήγηση, η ταινία αποτυπώνει το ταξίδι της Αντριάνας και του Θάνου, ανιχνεύοντας την τροχιά της από μια παθιασμένη «αφετηρία» μέχρι την τελική διάλυση. Η ηλικία του ζευγαριού προσδίδει μια επιπλέον αθωότητα στην ένωση και βγάζει στο φως ανασφάλειες και φόβους με τους οποίους το κοινό μπορεί να συνδεθεί και να αναπολήσει. Καθώς εξελίσσεται η ταινία, μεταφέρει τους θεατές σε οικείες στιγμές και σε αγαπημένες συνήθειες που φέρνουν στο νου εικόνες και αναμνήσεις που μπορεί να ταυτιστεί και να συνδεθεί. Αυτές οι φευγαλέες σκηνές προκαλούν μια αίσθηση οικειότητας και νοσταλγίας. Μέσα σε λίγα μόλις λεπτά, η ταινία υπογραμμίζει τη σημασία του πρώτου τους φιλιού - την πιο ευάλωτη και μεταμορφωτική στιγμή που διαμόρφωσε ολόκληρη την ιστορία της αγάπης τους.

Στιγμιότυπο από την ταινία «Μπουκάλα».
Στιγμιότυπο από την ταινία «Μπουκάλα».

Μια ταινία του σκηνοθέτη Άρη Κατσιγιάννη για το ΦΑΣΩΜΑ. Το σενάριο έχει επιμεληθεί ο Τηλέμαχος Κατσιγιάννης και την διεύθυνση φωτογραφίας ο Αριστείδης Ζιωτόπουλος.

Δείτε την ταινία «Μπουκάλα»

Πρωταγωνιστούν η Αντριάνα Ζαχαριάδου και ο Θάνος Κόνιαρης. Την παραγωγή της ταινίας ανέλαβε η εταιρία παραγωγής Womb Films.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Άρης Κατσιγιάννης
Σενάριο: Τηλέμαχος Κατσιγιάννης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Άρης Ζιωτόπουλος
Εταιρεία Παραγωγής: Womb Films
Σκηνογραφία: Μαριέλλα Παναγιώτου
Ενδυματολόγος: Νάσσια Τσιατσιάνα
Ηθοποιοί: Αντριάνα Ζαχαριάδου, Θάνος Κόνιαρης

Βοηθητικοί Ηθοποιοί: Ειρήνη Δάμπαση, Στέφανος Κωστόπουλος , Ηρώ Πλούμπη, Ανδρέας Καλογριόπουλος, Τόνια Φραγκεδάκη, Χρύσα Παυλίδη, Ειρήνη Βιτσαξάκη, Καλλιόπη Βαρσάμου, Φάνης Τσινέρης και Ηλίας Κατσιγιάννης

1ος Βοηθός Κάμερας: Σίμος Πράσινος
2ος Βοηθός Κάμερας: Γιώργος Λομνιός
Βοηθός Παραγωγής: Στασινή Φίλη
Επεξεργασία Ήχου: Χριστόφορος Αναστασιάδης
Μοντάζ: Τηλέμαχος Κατσιγιάννη
Ψηφιακή Απεικόνιση: Άρης Αργύρης
Επεξεργασία Χρώματος: Andrew Gordeev
Μουσική: Long gone by Maya Isacowitz
Γραφιστικά: Λούης Χιωτάκης
Φωτογράφοι Backstage: Δημήτρης Καρτσαγκούλης, Ιωάννης Μήτρο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ