Κινηματογραφος

Το πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Ανάφη είναι γεγονός

Από 6 έως 11 Ιουλίου

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πρώτο Anafi Film Festival
© Anafi Film Festival

Anafi Film Festival: Οι λάτρεις του κινηματογράφου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ταινίες μικρού μήκους σε υπαίθριο χώρο

Το νησί της Ανάφης ετοιμάζεται να θα φέρει τον κινηματογράφο στην καρδιά του Αιγαίου. Το πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο νησί της Ανάφης, γνωστό ως AnafIFF (Anafi International Film Festival), λαμβάνει χώρα από τις 6 έως τις 11 Ιουλίου, προσκαλώντας καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο να απολαύσουν μια εκπληκτική εμπειρία σε ένα από τα πιο μαγευτικά τοπία της Ελλάδας.

Το AnafIFF αποτελεί μια πρωτοβουλία που έχει ως στόχο να φέρει κοντά τους λάτρεις του κινηματογράφου, παρέχοντάς τους την ευκαιρία να ανακαλύψουν τη σαγηνευτική ομορφιά της Ανάφης και να απολαύσουν μέσα σε έξι μέρες ταινίες μικρού μήκους από όλο τον κόσμο.

Από την αφηγηματική φαντασία των fiction ταινιών, μέχρι τη δύναμη των documentaries, την κινηματογραφική τέχνη των animations και την πειραματική προσέγγιση νέων ταινιών, το φεστιβάλ μέσα από πέντε διαφορετικά προγράμματα προσφέρει μια ποικιλία επιλογών για κάθε θεατή.

Με καλλιτεχνικό διευθυντή τον νέο και πολλά υποσχόμενο δημιουργό και σκηνοθέτη Στέλιο Χριστοφόρου, το AnafIFF θα δώσει τη δυνατότητα στους νέους καλλιτέχνες να αναδειχθούν και να μοιραστούν το έργο τους με ένα ευρύ κοινό. 

Το πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Ανάφη είναι γεγονός

Ένα από τα πλεονεκτήματα του AnafIFF είναι οι υπαίθριοι χώροι προβολής του, που επιτρέπουν στο κοινό να απολαύσει τις ταινίες σε μια μοναδική ατμόσφαιρα. Οι προβολές θα συνοδεύονται από θεματικά πάρτι και εκδηλώσεις networking, προσφέροντας την ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων και συνεργασίες ανάμεσα σε κινηματογραφιστές και καλλιτέχνες από διάφορες γωνιές του πλανήτη.

Workshop από τον Θανάση Νεοφώτιστου

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθούν επίσης workshops, masterclasses και έκθεση φωτογραφίας, προσφέροντας στους συμμετέχοντες μια ευκαιρία να εμβαθύνουν στην τέχνη του κινηματογράφου και να επεκτείνουν τις γνώσεις τους.

Αυτήν την περίοδο μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ, το ανοιχτό κάλεσμα για το κινηματογραφικό εργαστήρι «Creative workshop development for essay film – Από την Στεριά στην Θάλασσα, από μέσα προς τα έξω», μία κοινή δράση του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και του ΑnafiFF.

Το σεμινάριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί με την καθοδήγηση του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη Θανάση Νεοφώτιστου (επικεφαλής Διεθνούς Σπουδαστικού Προγράμματος του Φεστιβάλ Δράμας), απευθύνεται σε σπουδαστές που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν μια κινηματογραφική ιδέα σε μορφή essay film, και προσφέρεται δωρεάν με την στήριξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Tαινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

Το πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Ανάφη είναι γεγονός

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, τους καλλιτέχνες και τις εκδηλώσεις του AnafIFF, μπορείτε να επισκεφθείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο εδώ.

Τα εισιτήρια για το Φεστιβάλ θα είναι σύντομα διαθέσιμα προς πώληση.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ