Κινηματογραφος

Reality: Η Σίντνι Σουίνι αναδεικνύει την υποκριτική της αξία

Κριτική για την ταινία της Τίνα Σάτερ

324257-668306.jpg
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
ΤΕΥΧΟΣ 878
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Reality

Κριτική για την ταινία «Reality» της Τίνα Σάτερ με τους Σίντνι Σουίνι, Μαρσάντ Ντέιβις, Τζος Χάμιλτον

Η Ριάλιτι Γουίνερ είναι μια 25χρονη που βλέπει τον προσωπικό της χώρο να παραβιάζεται βίαια, όταν μια ομάδα από πράκτορες του FBI με ένταλμα έρευνας εισβάλουν στο σπίτι της στην Τζόρτζια. 

Τα αυθεντικά γεγονότα που συνοδεύουν την ιστορία της Ριάλιτι Γουίνερ (κατηγορήθηκε για τη διαρροή απόρρητων πληροφοριών που σχετίζονταν με την ανάμειξη των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών στις αμερικανικές εκλογές του 2016) παρουσιάζονται με μια αμεσότητα που αγγίζει τα όρια του σινεμά τεκμηρίωσης. Δεν είναι μόνο οι κοφτές και διφορούμενες κουβέντες των πρακτόρων που προκαλούν ένα αίσθημα ασφυξίας στην ηρωίδα. Είναι το κλίμα αβεβαιότητας και διαρκούς έντασης που οδηγούν το φιλμ (έξυπνος ο τίτλος, «παίζει» με το όνομα της ηρωίδας αλλά και με την αισθητική των τηλεοπτικών ριάλιτις) σε συνθήκες τρομολαγνείας που θυμίζουν το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι. Πολύ δυνατό το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Τίνα Σάτερ και τρομερή ερμηνεία από τη Σίντνι Σουίνι του «Euphoria».

Reality | Official Trailer | Max

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βασιλιάδες του κόσμου
Βασιλιάδες του κόσμου: Στο βασίλειο της Κολομβίας

Η ταινία από την Κολομβία, που κέρδισε το πρώτο βραβείου στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν, είναι μια μεστή, καλλιτεχνική δημιουργία γύρω από ένα μείζον πολιτικό ζήτημα στην ιστορία της πολύπαθης χώρας.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.