Κινηματογραφος

Ένοχος για δύο βιασμούς ο ηθοποιός Ντάνι Μάστερσον

Αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 30 έτη

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ντάνι Μάστερσον: Ένοχος για δύο βιασμούς ο γνωστός Αμερικανός ηθοποιός - Αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 30 έτη

Οι ένορκοι στο Λος Άντζελες έκριναν ένοχο τον Αμερικανό ηθοποιό Ντάνι Μάστερσον για δύο από τις τρεις κατηγορίες βιασμού.

Ο πρωταγωνιστής της τηλεοπτικής σειράς That '70s Show αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 30 έτη. Τρεις γυναίκες, όλες πρώην μέλη της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας, κατηγόρησαν τον ηθοποιό για σεξουαλική επίθεση στο σπίτι του στο Χόλιγουντ από το 2001-03.

Οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι ο Μάστερσον είχε στηριχθεί στην ιδιότητά του ως εξέχοντος Σαηεντολόγου για να αποφύγει την απόδοση ευθυνών. Οι ένορκοι, αποτελούμενοι από επτά γυναίκες και πέντε άνδρες, δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε ετυμηγορία για μια τρίτη κατηγορία μετά από μια εβδομάδα διαβουλεύσεων.

Ένα άλλο σώμα ενόρκων σε προηγούμενη δίκη δεν μπόρεσε να καταλήξει σε ετυμηγορία τον Δεκέμβριο του 2022. Οι εισαγγελείς επέλεξαν να ξαναδικάσουν τον Μάστερσον και αυτή τη φορά ο δικαστής επέτρεψε στους δικηγόρους να παρουσιάσουν νέα στοιχεία που είχαν αποκλειστεί από την πρώτη δίκη.

Αν και ο ηθοποιός δεν κατηγορήθηκε ότι νάρκωνε τα θύματά του, οι ένορκοι άκουσαν μαρτυρία ότι οι γυναίκες είχαν πάρει μία μικρή δόση πριν τις βιάσει. Ο Μάστερσον κατηγορήθηκε για πρώτη φορά για βιασμό το 2017, κατά τη διάρκεια της κορύφωσης του κινήματος #MeToo. Ο ίδιος απάντησε λέγοντας ότι δεν είχε κατηγορηθεί ή καταδικαστεί για κάποιο έγκλημα και ότι με το κλίμα που επικρατούσε τότε «φαίνεται σαν να θεωρείσαι ένοχος από τη στιγμή που κατηγορείσαι».

Οι κατηγορίες απαγγέλθηκαν μετά από τριετή έρευνα της αστυνομίας του Λος Άντζελες. Οι εισαγγελείς δεν απήγγειλαν κατηγορίες σε δύο άλλες υποθέσεις λόγω ανεπαρκών στοιχείων και παραγραφής.