- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σαρωτικό άνοιγμα για το John Wick: «Κεφάλαιο 4» με 137,5 εκατoμμύρια στο παγκόσμιο box office
Νούμερο ένα σε 71 χώρες το νέο blockbuster του Κιάνου Ριβς
John Wick: «Κεφάλαιο 4» - Καταρρίπτει εισπρακτικά ρεκόρ με κέρδη 137,5 εκατoμμυρίων δολαρίων - Στην κορυφή σε 71 χώρες η νέα ταινία του Κιάνου Ριβς.
Η νέα περιπέτεια του Κιάνου Ριβς έκανε ορμητική έξοδο στους κινηματογράφους όλου του κόσμου.
Το John Wick «Κεφάλαιο 4», μονοπώλησε το παγκόσμιο box office αυτό το Σαββατοκύριακο, με το καλύτερο άνοιγμα του φραντσάιζ να σηματοδοτείται με έσοδα 73,5 εκατομμυρίων δολαρίων στους κινηματογράφους της Αμερικής και το εκπληκτικό ποσό των 137,5 εκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως.
Η σειρά ταινιών που φέρνει ξανά τον Κιάνου Ριβς στο προσκήνιο, έκανε ντεμπούτο του στο νούμερο ένα και στις 71 διεθνείς αγορές που προβλήθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο, με αποκορύφωμα τα κέρδη 64 εκατομμυρίων δολαρίων στο εξωτερικό, καταρρίπτοντας όλες τις εκτιμήσεις πριν από την κυκλοφορία της.
Η περίπτωση του Τζον Γουίκ είναι μοναδική. Από την πρώτη κιόλας ταινία του 2014, που ξεκίνησε με ταπεινές διαθέσεις από το άπειρο σκηνοθετικό δίδυμο των πρώην στάντμεν Τσαντ Σταχέλσκι και Ντέιβιντ Λιτς, φάνηκε η δυναμική ενός πρότζεκτ που θα μπορούσε να εξελιχτεί σε επιτυχημένο φραντσάιζ.
To αρχικό φιλμ κόστισε 20 εκατομμύρια και μάζεψε περισσότερα από 86 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο, κάτι που άνοιξε το πράσινο φως και για τη συνέχεια, που ήρθε το 2017 με το «Κεφάλαιο 2» το οποίο κόστισε τα διπλάσια.
Και οι δύο συνέχειες του «Τζον Γουίκ» στέφθηκαν με εμπορική επιτυχία (171,5 και 327,5 εκατομμύρια δολάρια οι εισπράξεις τους αντίστοιχα), κάτι που, όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, αναμένεται να συμβεί και με το νέο φιλμ, το οποίο σκηνοθετεί ξανά ο Σταχέλσκι.
Εκτός από τον Κιάνου Ριβς, στο John Wick «Κεφάλαιο 4» πρωταγωνιστούν οι Ντόνι Γεν, Μπιλ Σκάρσγκαρντ, Λόρενς Φίσμπερν, Χιρογιούκι Σανάντα.
Όσο για την υπόθεση του φιλμ, έχοντας επιστρέψει για τα καλά στην ενεργό δράση, ο Τζον Γουίκ αναζητά τον τρόπο που θα τον κάνει να νικήσει την Τράπεζα και θα κερδίσει οριστικά και αμετάκλητα την ελευθερία του. Για να συμβεί όμως αυτό θα πρέπει να αντιμετωπίσει έναν ανίκητο εχθρό, τον Μαρκήσιο ντε Γκραμόν, ο οποίος έχει πανίσχυρους συμμάχους σε όλη τη Γη.
(Με πληροφορίες του Collider)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις 17 Ιουλίου 2026
Το θερινό σινεμά με θέα την Ακρόπολη επιστρέφει και φέτος με σούπερ πρόγραμμα ταινιών
Επιστρέφει και ο παραγωγός Τζέρι Μπρουκχάιμερ
Συνέχεια του κινηματογραφικού franchise «Meet the Parents»
Eπιστρέψει, μαζί με τον παραγωγό Τζέρι Μπρουκχάιμερ
Ο Ντενί Βιλνέβ παρουσίασε νέο εντυπωσιακό υλικό με τον Τιμοτέ Σαλαμέ στον ρόλο του Πολ Ατρείδη
Εντυπωσιακό υλικό στο CinemaCon από τη φιλόδοξη κινηματογραφική μεταφορά του ομηρικού έπους
Mία πρώτη ματιά στην κινηματογραφική μεταφορά του θρυλικού franchise
Ο σκηνοθέτης παρουσίασε τη νέα του ταινία «Disclosure Day» στο φετινό CinemaCon
Ταινίες-έκπληξη, διεθνείς καλεσμένοι και άρωμα Γκαουντί στο επετειακό πρόγραμμα του Μαΐου
Ο σπουδαίος άνθρωπος του σελιλόιντ γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 16 Απριλίου 1889
Μια ελεύθερη πτώση στο σύμπαν του σκηνοθέτη την Τρίτη 28 Απριλίου
Η κόρη ενός ζευγαριού Αμερικανών που ζει μόνιμα στο Κάιρο εξαφανίζεται μυστηριωδώς
Η σούπερ σταρ της ποπ μουσικής Mother Mary βιώνει μια ανεξήγητη κρίση ταυτότητας
Η Έινε και ο Τόμας, γονείς δύο κοριτσιών, χωρίζουν φιλικά έπειτα από αρκετά χρόνια γάμου, καθώς ο μεσήλικας Τόμας έχει βρει νέα σύντροφο
Yποδύεται έναν δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία που βρίσκεται αντιμέτωπος με μια τεράστια περιβαλλοντική κρίση
Μια ιστορία απόγνωσης και ελπίδας για τους κινηματογράφους όλου του κόσμου
Ένα prequel του House of the Dragon, που αφηγείται την κατάκτηση του Westeros από τους Targaryen
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.