Κινηματογραφος

Σαρωτικό άνοιγμα για το John Wick: «Κεφάλαιο 4» με 137,5 εκατoμμύρια στο παγκόσμιο box office

Νούμερο ένα σε 71 χώρες το νέο blockbuster του Κιάνου Ριβς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
John Wick «Κεφάλαιο 4»: Καταρρίπτει ρεκόρ με κέρδη 137,5 εκατoμμυρίων δολαρίων - Στην κορυφή σε 71 χώρες η νέα ταινία του Κιάνου Ριβς.
Θεαματικό άνοιγμα στις αίθουσες για το John Wick «Κεφάλαιο 4», με τον Κιάνου Ριβς © Instagram/John Wick Movie

John Wick: «Κεφάλαιο 4» - Καταρρίπτει εισπρακτικά ρεκόρ με κέρδη 137,5 εκατoμμυρίων δολαρίων - Στην κορυφή σε 71 χώρες η νέα ταινία του Κιάνου Ριβς.

Η νέα περιπέτεια του Κιάνου Ριβς έκανε ορμητική έξοδο στους κινηματογράφους όλου του κόσμου.

Το John Wick «Κεφάλαιο 4», μονοπώλησε το παγκόσμιο box office αυτό το Σαββατοκύριακο, με το καλύτερο άνοιγμα του φραντσάιζ να σηματοδοτείται με έσοδα 73,5 εκατομμυρίων δολαρίων στους κινηματογράφους της Αμερικής και το εκπληκτικό ποσό των 137,5 εκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως.

Η σειρά ταινιών που φέρνει ξανά τον Κιάνου Ριβς στο προσκήνιο, έκανε ντεμπούτο του στο νούμερο ένα και στις 71 διεθνείς αγορές που προβλήθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο, με αποκορύφωμα τα κέρδη 64 εκατομμυρίων δολαρίων στο εξωτερικό, καταρρίπτοντας όλες τις εκτιμήσεις πριν από την κυκλοφορία της.

Η περίπτωση του Τζον Γουίκ είναι μοναδική. Από την πρώτη κιόλας ταινία του 2014, που ξεκίνησε με ταπεινές διαθέσεις από το άπειρο σκηνοθετικό δίδυμο των πρώην στάντμεν Τσαντ Σταχέλσκι και Ντέιβιντ Λιτς, φάνηκε η δυναμική ενός πρότζεκτ που θα μπορούσε να εξελιχτεί σε επιτυχημένο φραντσάιζ.

John Wick: Chapter 4 (2023) Final Trailer – Keanu Reeves, Donnie Yen, Bill Skarsgård

To αρχικό φιλμ κόστισε 20 εκατομμύρια και μάζεψε περισσότερα από 86 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο, κάτι που άνοιξε το πράσινο φως και για τη συνέχεια, που ήρθε το 2017 με το «Κεφάλαιο 2» το οποίο κόστισε τα διπλάσια.

Και οι δύο συνέχειες του «Τζον Γουίκ» στέφθηκαν με εμπορική επιτυχία (171,5 και 327,5 εκατομμύρια δολάρια οι εισπράξεις τους αντίστοιχα), κάτι που, όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, αναμένεται να συμβεί και με το νέο φιλμ, το οποίο σκηνοθετεί ξανά ο Σταχέλσκι.

Εκτός από τον Κιάνου Ριβς, στο John Wick «Κεφάλαιο 4» πρωταγωνιστούν οι Ντόνι Γεν, Μπιλ Σκάρσγκαρντ, Λόρενς Φίσμπερν, Χιρογιούκι Σανάντα.

Όσο για την υπόθεση του φιλμ, έχοντας επιστρέψει για τα καλά στην ενεργό δράση, ο Τζον Γουίκ αναζητά τον τρόπο που θα τον κάνει να νικήσει την Τράπεζα και θα κερδίσει οριστικά και αμετάκλητα την ελευθερία του. Για να συμβεί όμως αυτό θα πρέπει να αντιμετωπίσει έναν ανίκητο εχθρό, τον Μαρκήσιο ντε Γκραμόν, ο οποίος έχει πανίσχυρους συμμάχους σε όλη τη Γη.

(Με πληροφορίες του Collider)

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ