Κινηματογραφος

«Δεσμώτης του ιλίγγου» ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ: Θα πρωταγωνιστήσει στο remake του «Vertigo»

Δόθηκε το πράσινο φως για την ταινία - Οι πρώτες πληροφορίες για τους συντελεστές

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ: Έντονη φημολογία ότι θα αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στο remake του εμβληματικού «Vertigo», του Άλφρεντ Χίτσκοκ.

Ριμέικ του θρίλερ «Vertigo», που σκηνοθετήθηκε από τον Άλφρεντ Χίτσκοκ το 1958 βρίσκεται στα σκαριά, με τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ να «βλέπει» τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Σύμφωνα με το Deadline, η Paramount Pictures έδωσε το πράσινο φως για την ταινία, με τον πρωταγωνιστή του «Iron Man» να είναι παραγωγός και ενδεχομένως να αναλάβει το ρόλο του εμμονικού ντετέκτιβ, που έγινε διάσημος από τον Τζέιμς Στιούαρτ.

Το σενάριο θα προέλθει από τον Στίβεν Νάιτ, γνωστό για τη δημιουργία της επιτυχημένης σειράς του BBC, «Peaky Blinders». Οι κινηματογραφικές του ταινίες περιλαμβάνουν επίσης τα «Spencer» και «Locke».

Η είδηση έρχεται μόλις μια μέρα αφότου το Variety ανέφερε ότι ο Νάιτ προσλήφθηκε για να γράψει μια νέα ταινία «Star Wars», αφού οι σεναριογράφοι Ντέιμον Λίντελοφ και Τζάστιν Μπριτ-Γκίμπσον αποχώρησαν από το έργο.

«Vertigo», μια από τις καλύτερες ταινίες που έγιναν ποτέ

Το «Vertigo» ή «Δεσμώτης του Ιλίγγου» στα ελληνικά, βασισμένο στο γαλλικό μυθιστόρημα D'entre les morts, έλαβε μικτές κριτικές κατά την αρχική κυκλοφορία του, με τους κριτικούς να παραπονιούνται για τη διάρκεια και τον ρυθμό του, αλλά σύντομα έγινε μια από τις πιο αγαπημένες ταινίες του Άλφρεντ Χίτσκοκ.

Στην πιο πρόσφατη δημοσκόπηση της Sight & Sound για τις καλύτερες ταινίες που έγιναν ποτέ, ήταν στη δεύτερη θέση.

Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ θέλει να αναλάβει τον ρόλο που έγινε διάσημος από τον Τζέιμς Στιούαρτ © Twitter/AVCesar

Τα προηγούμενα ριμέικ της δουλειάς του σκηνοθέτη περιλαμβάνουν το «Psycho» του Γκας Βαν Σαντ, το οποίο έλαβε αρνητικές κριτικές αλλά έκτοτε έχει κερδίσει πιστούς θαυμαστές, και το «A Perfect Murder» με τον Μάικλ Ντάγκλας, μια νέα εκδοχή του «Dial M for Murder».

Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ συμμετείχε πιο πρόσφατα στο «Sr», ένα ντοκιμαντέρ για τον πατέρα του και στη συνέχεια θα τον δούμε μαζί με τον Σίλιαν Μέρφι και την Έμιλι Μπλαντ στο «Oppenheimer», του Κρίστοφερ Νόλαν.

Η εταιρεία παραγωγής του, Team Downey, ήταν επίσης πίσω από το «Perry Mason» του HBO.

(Με πληροφορίες του Guardian)