Κινηματογραφος

Πέθανε στα 89 του ο ηθοποιός Robert Blake - Είχε κατηγορηθεί για τον φόνο της συζύγου του

Από τον «Θησαυρό της Σιέρα Μάντρε» στο εδώλιο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Robert Blake
© EPA / NICK UT

Robert Blake: Ο θάνατος του ηθοποιού σε ηλικία 89 ετών - Οι κατηγορίες για τον φόνο της συζύγου του και το τέλος της καριέρας του

Σε ηλικία 89 ετών έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Robert Blake. Ο ηθοποιός, η καριέρα του οποίου επισκιάστηκε από τη δολοφονία της συζύγου του, για την οποία κατηγορήθηκε το 2001, πέθανε «ειρηνικά έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του και το σπίτι του».   

Ο Robert Blake έφυγε από τη ζωή μετά από καρδιακή νόσο, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του. 

Γεννήθηκε στο Νιου Τζέρσεϊ και ξεκίνησε την καριέρα του στην κωμική σειρά «Our Gang» μετά τη μετακόμιση της οικογένειάς του στην Καλιφόρνια. Τα πρώτα του βήματα στον κινηματογράφο στην κλασική ταινία «The Treasure of the Sierra Madre», ενώ υποδύθηκε τον δολοφόνο Perry Smith σε μια προσαρμογή του μυθιστορήματος του Truman Capote, In Cold Blood, το 1967. Είχε, επίσης, έναν ρόλο στη σειρά του NBC «Hell Town» και ήταν υποψήφιος για Emmy για την ταινία του CBS που δημιουργήθηκε για την τηλεόραση, «Judgment Day: The John List Story». 

Αν και ήταν ένας από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς της γενιάς του, μετά τη σύλληψή του για τη δολοφονία της συζύγου του, η καριέρα του δεν ανέκαμψε ποτέ. 

Οι κατηγορίες σε βάρος του Robert Blake για τη δολοφονία της συζύγου του

Η σύζυγος του Robert Blake, Bonny Lee Bakley, ήταν μόνη στο αυτοκίνητο του ηθοποιού στη γειτονιά Studio City του Λος Άντζελες όταν πυροβολήθηκε. Ο ηθοποιός είπε στην αστυνομία ότι την είχε αφήσει μόνη για να επιστρέψει στο ιταλικό εστιατόριο όπου είχαν μόλις δειπνήσει για να πάρει ένα όπλο που είχε ξεχάσει. Όπως υποστήριξε, όταν επέστρεψε στο αυτοκίνητο τη βρήκε νεκρή. 

Τέσσερα χρόνια μετά το θάνατό της, συμπεριλαμβανομένου ενός έτους που ο Blake περίμενε τη δίκη στη φυλακή, ένα δικαστήριο στο Λος Άντζελες τον έκρινε αθώο για τη δολοφονία της. Πολλές συγκρίσεις έγιναν εκείνη την εποχή με τη δίκη του διάσημου OJ Simpson, ο οποίος είχε αθωωθεί για τη δολοφονία της πρώην συζύγου του στο Λος Άντζελες 10 χρόνια νωρίτερα. Αργότερα έλαβε εντολή από δικαστή να πληρώσει 30 εκατομμύρια δολάρια (25 εκατομμύρια λίρες) στα παιδιά της πρώην συζύγου του, οδηγώντας τον να κηρύξει πτώχευση.

Άσκησε έφεση ανεπιτυχώς, αλλά κατάφερε να μειώσει στο μισό το ποσό της ποινής, στα 15 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Robert Blake απέκτησε τέσσερα παιδιά κατά τη διάρκεια της ζωής του και ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Σόντρα Κερ για 22 χρόνια πριν από το διαζύγιό τους το 1983. Το 2017 παντρεύτηκε τη Πάμελα Χούντακ, αλλά χώρισαν δύο χρόνια αργότερα.

Robert Blake, "In Cold Blood" actor, dies at age 89

Με πληροφορίες από BBC

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ