Κινηματογραφος

Ποια η ανώτατη ποινή που μπορεί να επιβληθεί στον Άλεκ Μπόλντγουιν για τον θάνατο της Χάτσινς

Ποια ελαφρυντικά του αναγνωρίστηκαν

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Άλεκ Μπόλντγουιν: Ελαφρύτερες οι κατηγορίες στον ηθοποιό για τον θάνατο της Χάτσινς - Ποια ελαφρυντικά του αναγνωρίστηκαν - Ποια η ανώτατη ποινή που μπορεί να του επιβληθεί

Ο Αλεκ Μπόλντγουιν και η οπλουργός στα γυρίσματα του «Rust» Χάνα Γκουτιέρεζ-Ριντ σύμφωνα με την εισαγγελέα της Σάντα Φε, αναμενόταν να κατηγορηθούν για ανθρωποκτονία από αμέλεια για τον θάνατο της 42χρονης διευθύντριας φωτογραφίας Χεϊλίνα Χάτσινς τον Οκτώβριο του 2021.

Ωστόσο, χθες, ανακοινώθηκε πως οι κατηγορίες του Αλεκ Μπόλντγουιν υποβαθμίστηκαν σημαντικά, αφού η εισαγγελεία επέλεξε να αποσύρει από την υπόθεση την παραβίαση του νόμου για την ενίσχυση των πυροβόλων όπλων του Νέου Μεξικού.

Μάλιστα, το ίδιο τροποποιημένες ήταν και οι κατηγορίες και εναντίον της 24χρονης Χάνα Γκουτιέρεζ-Ριντ, η οποία δούλευε ως οπλουργός για δεύτερη φορά στην καριέρα της.

Να θυμίσουμε πως ο νόμος για την ενίσχυση των πυροβόλων όπλων επιφέρει ελάχιστη ποινή φυλάκισης πέντε ετών για όσους παραβιάζουν το νόμο.

Τώρα πια, με τις κατηγορίες να έχουν πλέον απορριφθεί, ο Μπόλντγουιν και η Γκουτιέρεζ-Ριντ αντιμετωπίζουν πλέον μέγιστη ποινή φυλάκισης μόνο 18 μήνες, εάν καταδικαστούν για ανθρωποκτονία από αμέλεια για θάνατο της Χάτσινς.