Κοσμος

Rust: Μήνυση στον Άλεκ Μπάλντουιν από την οικογένεια Χάτσινς

Για το τραγικό περιστατικό του περασμένου Οκτωβρίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Άλεκ Μπάλντουιν στα γυρίσματα της ταινίας «Rust»/ Φωτογραφία: Τwitter
Ο Άλεκ Μπάλντουιν στα γυρίσματα της ταινίας «Rust»/ Φωτογραφία: Τwitter

Ο Άλεκ Μπάλντουιν μηνύθηκε από την οικογένεια της διευθύντριας φωτογραφίας της ταινίας «Rust», Χαλίνα Χάτσινς, για τον θάνατό της μετά από πυροβολισμό.

Μήνυση στον Άλεκ Μπάλντουιν υπέβαλε η οικογένεια της διευθύντριας φωτογραφίας της ταινίας «Rust», Χαλίνα Χάτσινς, η οποία έπεσε νεκρή από το όπλο που κρατούσε ο ηθοποιός κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας.

Συγκεκριμένα, ο σύζυγος της Μάθιου Χάτσινς υπέβαλε μήνυση στη Σάντα Φε στο Νέο Μεξικό για λογαριασμό του ίδιου και του γιου του, Άντρος Χάτσινς, ισχυριζόμενος ότι ο Μπάλντουιν πυροβόλησε απερίσκεπτα και σκότωσε τη σύζυγό του, σημειώνοντας πως η παραγωγή της ταινίας δεν έκανε τους τυπικούς ελέγχους ασφαλείας και δεν ακολούθησε το βασικό πρωτόκολλο με τους κανόνες ασφαλείας. Αυτά είχαν ως συνέπεια τον θάνατό της, σύμφωνα με τη μήνυση την οποία κατέθεσε.

«Η Χαλίνα Χάτσινς άξιζε να ζήσει. Οι κατηγορούμενοι είχαν τη δύναμη να αποτρέψουν τον θάνατό της, αν έκαναν το καθήκον τους και προστάτευαν την ασφάλεια κάθε ατόμου στο σετ όπου υπήρχαν όπλα. Αγνόησαν καταγγελίες για παραβιάσεις ασφάλειας», σημειώνεται στη μήνυση.

Στις 21 Οκτωβρίου σε μια πρόβα μιας σκηνής αυτής της ταινίας γουέστερν στο Νέο Μεξικό, η διευθύντρια φωτογραφίας Χάλινα Χάτσινς τραυματίστηκε θανάσιμα όταν ο Μπάλντουιν πυροβόλησε με ένα όπλο που του το έδωσαν με τη διαβεβαίωση ότι ήταν «νεκρό» –δηλαδή ασφαλές. Εντούτοις το όπλο περιείχε για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους μια αληθινή σφαίρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας της Χάτσινς, Anatoly Androsovych είχε πει ότι το φταίξιμο βαραίνει την ομάδα που έδωσε στον ηθοποιό το περίστροφο. Ο Ουκρανός πατέρας της 42χρονης είπε στη The Sun το εξής: «Ακόμα δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι η Χαλίνα είναι νεκρή και η μητέρα της είναι θλιμμένη. Αλλά δεν θεωρώ υπεύθυνο τον Αλεκ Μπάλντουιν. Είναι ευθύνη των ανθρώπων που χειρίζονται τα όπλα».

'Αλεκ Μπάλντουιν: Τι είχε πει στην συνέντευξη του στον Τζορτζ Στεφανόπουλος
 

«Η σκανδάλη δεν πατήθηκε… Δεν πάτησα τη σκανδάλη», είχε πει ο ηθοποιός στα αποσπάσματα μιας συνέντευξης που παραχώρησε στον Τζορτζ Στεφανόπουλο στο αμερικανικό δίκτυο ABC.

Στη συνέντευξη αυτή, την πρώτη επίσημη που παραχώρησε μετά τον θάνατο της Χάτσινς στις 21 Οκτωβρίου, ο Μπάλντουιν δηλώνει ότι «δεν έχει ιδέα» πώς βρέθηκε μια αληθινή σφαίρα στο πλατό της ταινίας. «Δεν θα σημάδευα ποτέ με όπλο οποιονδήποτε και δεν θα πατούσα τη σκανδάλη. Ποτέ», επέμεινε.

Το εν λόγω περίστροφο υποτίθεται ότι θα περιείχε ψεύτικες σφαίρες. Όταν ρωτήθηκε πώς βρέθηκε η αληθινή σφαίρα στον μύλο, ο Μπάλντουιν απάντησε: «Δεν έχω ιδέα. Κάποιος έβαλε μια αληθινή σφαίρα σε ένα όπλο. Μια σφαίρα που δεν έπρεπε καν να βρίσκεται εκεί».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ