Κοσμος

Πώς έπεσαν νεκροί οι δύο Έλληνες ομογενείς στην Ουκρανία

Δύο συλλήψεις από την αστυνομία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αστυνομικοί κατά τη διάρκεια άσκησης στην Ουκρανία
Αστυνομικοί κατά τη διάρκεια άσκησης στην Ουκρανία © EPA / OLEG PETRASYUK

Ουκρανία: Η συμπλοκή σε καφετέρια και ο πυροβολισμός που οδήγησε στον θάνατο δύο Έλληνες ομογενείς.

Πληροφορίες για το πώς έπεσαν νεκροί οι δύο Έλληνες ομογενείς στην Ουκρανία από πυρά Ουκρανών στρατιωτών δίνει η σχετική ανακοίνωση της τοπικής αστυνομίας, η οποία κάνει λόγο για συμπλοκή σε καφετέρια. 

Το περιφερειακό τμήμα της εθνικής αστυνομίας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι δύο άνδρες συνελήφθησαν για πυροβολισμούς σε καφετέρια τα ξημερώματα της Κυριακής (13/2). «Η αστυνομία του Ντόνετσκ συνέλαβε δύο άνδρες για πυροβολισμούς σε ένα καφέ. Το περιστατικό έλαβε χώρα στην Γράνιτνα. Ως αποτέλεσμα των πυροβολισμών, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι δύο νοσηλεύτηκαν... Η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν όταν για άγνωστους λόγους προκλήθηκε σύγκρουση μεταξύ καλεσμένων. «To χωριό αυτό είναι το τελευταίο υπό ουκρανικό έλεγχο. Οι άνθρωποι έχουν μάθει να ζουν με τον πόλεμο. Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί σε 5 ή σε 10 λεπτά ή αύριο το βράδυ. Πάντοτε ανησυχούμε πάντοτε φοβόμαστε» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά μια κάτοικος στη Deutsche Welle. «Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί» δήλωσε μια κοπέλα για το ενδεχόμενο ρωσικής επίθεσης. 

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το ΥΠΕΞ της Ελλάδας ανέφερε ότι «υπεύθυνοι της διπλής ανθρωποκτονίας είναι τρεις στρατιώτες του ουκρανικού στρατού, οι οποίοι συνεπλάκησαν με τους ανωτέρω ομογενείς για ασήμαντη αιτία». 

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

«Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για τον αιφνίδιο θάνατο δύο ομογενών και τον βαρύ τραυματισμό άλλων δύο στο χωριό Γράνιτνα, το οποίο βρίσκεται πλησίον της γραμμής επαφής στην Ανατολική Ουκρανία.

» Εκφράζουμε επίσης τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων, καθώς και ευχές για ταχεία ανάρρωση των τραυματισμένων.

» Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, υπεύθυνοι της διπλής ανθρωποκτονίας είναι τρεις στρατιώτες του Ουκρανικού στρατού, οι οποίοι συνεπλάκησαν με τους ανωτέρω ομογενείς για ασήμαντη αιτία.

» Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έχει ζητήσει να μιλήσει τηλεφωνικώς με τον Ουκρανό ομόλογό του Dmytro Kuleba, προκειμένου να τονιστεί, εκ νέου, η ανάγκη προστασίας της Ελληνικής Κοινότητας στην Ουκρανία».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ