Κινηματογραφος

Ο Όουεν Γουίλσον είναι (και δεν είναι) ο Μπομπ Ρος στο «Paint»

Η εκπληκτική ομοιότητα στο τρέιλερ της ταινίας και οι αναφορές στον αγαπημένο τηλεζωγράφο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Όουεν Γουίλσον μεταμορφώνεται σε Μπομπ Ρος στο πρώτο τρέιλερ της ταινίας «Paint» - Ποια η σχέση με την πραγματική ζωή του διάσημου ζωγράφου με την περμανάντ.
Δόθηκε στη δημοσιότητα το πρώτο τρέιλερ της ταινίας «Paint» με πρωταγωνιστή τον Όουεν Γουίλσον © YouTube/screen shot

Ο Όουεν Γουίλσον μεταμορφώνεται σε Μπομπ Ρος στο πρώτο τρέιλερ της ταινίας «Paint» - Ποια η σχέση με την πραγματική ζωή του διάσημου ζωγράφου με την περμανάντ.

Ο Όουεν Γουίλσον ετοιμάζεται να ζωγραφίσει μερικά χαρούμενα τοπία, γεμάτα αφράτα σύννεφα και ζωηρόχρωμα δέντρα με πλούσια φυλλώματα.  

Και αυτό γιατί ο 54χρονος Αμερικανός ηθοποιός πρωταγωνιστεί στο «Paint», μια νέα feelgood ταινία για έναν ζωγράφο της δημόσιας τηλεόρασης, που θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Απρίλιο.

Με την αναφορά να είναι σαφής και να «δείχνει» ξεκάθαρα τον Μπομπ Ρος, τον αγαπημένο τηλεζωγράφο που απασχόλησε από το 1983 έως το 1994 τους δέκτες και συνεχίζει να απολαμβάνει μεγάλη δημοτικότητα στο YouTube, το «Paint», σε σενάριο και σκηνοθεσία της Μπριτ ΜακΆνταμς, έρχεται να γνωρίσει καλύτερα τον αείμνηστο ζωγράφο με την αφάνα στο κοινό της γενιάς Gen-Z, μέσα από ένα άτυπο biopic με σημαντικές δόσεις μυθοπλασίας.

Ενώ η ζωή του Μπομπ Ρος είχε τις δικές της δόσεις δράματος, με θυελλώδεις σχέσει και δικαστικές διαμάχες μετά θάνατον για τα δικαιώματα στους πίνακές του, το δράμα του «Paint» είναι διαφορετικού είδους.

Paint - Teaser Trailer Ft. Owen Wilson | HD | IFC Films

Ο Καρλ Ναργκλ, ο βασικός χαρακτήρας τον οποίο υποδύεται ο Όουεν Γουίλσον, ανησυχεί για την επιτυχία ενός νεότερου, πιο κουλ ζωγράφου που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την επιτυχία του. Ακολουθούν μερικά από τα πρώτα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά για την ταινία.

Άρα το «Paint» δεν είναι βιογραφικό φιλμ για τον Μπομπ Ρος;

Το «Paint» αφορά έναν άνδρα που ονομάζεται Καρλ Ναργκλ. Είναι «ο νούμερο 1 ζωγράφος της δημόσιας τηλεόρασης του Βερμόντ, που είναι πεπεισμένος ότι τα έχει όλα: μια περμανάντ, ένα ειδικά διαμορφωμένο βαν και θαυμαστές που κρέμονται από κάθε του πινελιά». Η ταινία κάνει την ανατροπή όταν «ένας νεότερος, καλύτερος καλλιτέχνης κλέβει όσα και όσους αγαπά ο Καρλ».

Ο χαρακτήρας είναι σαφώς εμπνευσμένος από τον Ρος, επιδεικνύοντας τα τρία στοιχεία που τον καθόρισαν: περμανάντ, ζωγραφική και δημόσια τηλεόραση.

Επομένως, είναι σαν να πρόκειται για τον Ρος. Αλλά η πλοκή δεν βασίζεται σε στις πραγματικές εμπειρίες του Μπομπ Ρος, και επιπλέον ο ζωγράφος της ταινίας ζει στο Βερμόντ, ενώ ο Ρος έζησε στη Φλόριντα. Προφανώς υπάρχουν αρκετές διαφορές ανάμεσα  στη μυθοπλασία και την πραγματικότητα ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα μηνύσεων.

Ο Γουίλσον, ο οποίος είναι γνωστός στο ευρύ κοινό από τη συμμετοχή του στις ταινίες του Γουες Άντερσον είναι το μεγαλύτερο όνομα του «Paint», αλλά το καστ διαθέτει άφθονα αναγνωρίσιμα πρόσωπα.

Δίπλα στον Αμερικανό ηθοποιό θα δούμε τη Μικαέλα Γουάτκινς του «Saturday Night Live», τη Γουέντι ΜακΛίντον-Κόβι των «Reno 911» και «Goldbergs», καθώς και τους Κιάρα Ρενέ, Λουίζα Στρους, Στίβεν Ρουτ. Το «Paint» κυκλοφορεί στους κινηματογράφους στις 28 Απριλίου.

(Με πληροφορίες του Vulture)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ