Κινηματογραφος

Κορυφαίοι σκηνοθέτες - σπουδαίες αμερικανικές ταινίες: Alfred Hitchcock - Η αφιερωματική βραδιά στην Αθήνα

Ορέστης Ανδρεαδάκης, Γιάννης Ζουμπουλάκης και Μάκης Προβατάς συζητούν στη σκηνή του Θεάτρου της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει την 2η εκδήλωση της σειράς «Κορυφαίοι σκηνοθέτες-σπουδαίες αμερικανικές ταινίες» αφιερωμένη στον Alfred Hitchcock.

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει τη δεύτερη εκδήλωση της σειράς «Κορυφαίοι σκηνοθέτες-σπουδαίες αμερικανικές ταινίες» αφιερωμένη στον Alfred Hitchcock.

Βρετανός στην καταγωγή, αλλά με ταινίες «αμερικανικές, αφού γνώρισε τεράστια καριέρα όταν μετακόμισε μόνιμα στις ΗΠΑ από το 1940, ο Alfred Hitchcock άφησε εποχή με τις ταινίες μυστηρίου και τα θρίλερ αγωνίας του και δικαίως απέκτησε τον τίτλο «ο μετρ του σασπένς».

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση στο πλαίσιο της σειράς «Κορυφαίοι σκηνοθέτες-σπουδαίες αμερικανικές ταινίες» αφιερώνει τη δεύτερη εκδήλωσή της στον κινηματογραφιστή Alfred Hitchcock, την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, στις 19.00, στη σκηνή του Θεάτρου της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, οδό Μασσαλίας 22, με ελεύθερη είσοδο.

Στην εκδήλωση θα προβληθούν σκηνές από ταινίες του Alfred Hitchcock και πάνω σ’ αυτές θα γίνει συζήτηση για τον σκηνοθέτη και το έργο του με το κοινό.

Θα μιλήσουν ο Ορέστης Ανδρεαδάκης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και ο Γιάννης Ζουμπουλάκης, κριτικός κινηματογράφου. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Μάκης Προβατάς

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ