Κινηματογραφος

Ελένα Μπόναμ Κάρτερ: «Ένα μάτσο μαλακίες όσα γράφονται για την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ»

Τι ανέφερε για τον Τζόνι Ντεπ και το cancel culture

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ελένα Μπόναμ Κάρτερ: Τι δήλωσε για την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ και τον Τζόνι Ντεπ - Η άποψή της για το cancel culture

Η Ελένα Μπόναμ Κάρτερ κατακεραύνωσε τους υπερασπιστές του cancel culture, ενώ μοιράστηκε τις σκέψεις της για δημόσια πρόσωπα όπως ο Τζόνι Ντεπ και η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στους Times που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο το Σάββατο, η γνωστή ηθοποιός επέκρινε την ιδέα ότι η προσωπική ζωή κάποιου πρέπει να επηρεάζει την καριέρα του:

«Ακυρώνετε μια ιδιοφυΐα λόγω των σεξουαλικών της προτιμήσεων; Θα υπήρχαν εκατομμύρια άνθρωποι που αν εξετάζατε αρκετά προσεκτικά την προσωπική τους ζωή θα τους "ακυρώνατε". Δεν μπορείτε να "ακυρώσετε" τους ανθρώπους. Μισώ την κουλτούρα του cancel. Έχει γίνει αρκετά υστερική και υπάρχει ένα είδος κυνηγιού μαγισσών και έλλειψη κατανόησης».

Μπόναμ Κάρτερ: «Δεν υπάρχει δρόμος λύτρωσης για τον Κέβιν Σπέισι»

Όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει δρόμος προς τη λύτρωση για τέτοιους επώνυμους του Χόλιγουντ, η ηθοποιός είπε: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει για κάποιον σαν τον Κέβιν Σπέισι. Και ο Τζόνι σίγουρα το πέρασε αυτό».

Απαντώντας σε επόμενη ερώτηση ειδικά για τον ντεπ, ο οποίος έχει συμπρωταγωνιστήσει μαζί της σε πολλές ταινίες και είναι νονός των δύο παιδιών της με τον πρώην σύντροφό της Τιμ Μπάρτον, η Μπόναμ Κάρτερ είπε ότι αισθάνεται ότι ο σταρ των Πειρατών της Καραϊβικής έχει «δικαιωθεί πλήρως» μετά την πολύκροτη δίκη με την Άμπερ Χερντ. Η Μπόναμ Κάρτερ πρόσθεσε: «Νομίζω ότι είναι μια χαρά τώρα. Εντελώς καλά».

«Ένα μάτσο μαλακίες όσα γράφονται για την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ»

Η ηθοποιός αναφέρθηκε επίσης στην επίθεση που έχει δεχτεί η συγγραφέας του Χάρι Πότερ, Τζ. Κ. Ρόουλινγκ για σχόλια που έχουν επικριθεί ως τρανσφοβικά.

«Είναι φρικτό, ένα μάτσο μαλακίες. Νομίζω ότι την έχουν κυνηγήσει. Έχει φτάσει στα άκρα η επικριτική διάθεση των ανθρώπων. Δεν γίνεται να μην της επιτρέπεται η γνώμη της, ειδικά αν έχει υποστεί τέτοια κακοποίηση. Ο καθένας κουβαλάει το δικό του "τραύμα" και διαμορφώνει τη γνώμη του από αυτό το τραύμα και πρέπει να σέβεσαι από πού προέρχονται οι άνθρωποι και τον πόνο τους. Δεν χρειάζεται να συμφωνείτε όλοι σε όλα - αυτό θα ήταν τρελό και βαρετό. Δεν λέει όσα λέει με επιθετικό τρόπο, απλώς λέει κάτι μέσα από τη δική της εμπειρία».