Κινηματογραφος

H επόμενη ταινία που θα σκηνοθετήσει ο Κουέντιν Ταραντίνο θα είναι η τελευταία του

Ο δημιουργός κλείνει έναν κύκλο 30 χρόνων

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κουέντιν Ταραντίνο: Η επιβεβαίωση για το τέλος της πορείας του ως σκηνοθέτης - Η 10η και τελευταία ταινία του

«Ήρθε η ώρα να ολοκληρώσω την παρουσία μου», είπε ο Κουέντιν Ταραντίνο (Quentin Tarantino) σε συνέντευξή του στο CNN, επιβεβαιώνοντας ότι η επόμενη ταινία που θα σκηνοθετήσει θα είναι και η τελευταία του.

Ο Κουέντιν Ταραντίνο ξεκίνησε τη σκηνοθετική του καριέρα στη μεγάλη οθόνη με το Reservoir Dogs του 1992 και πιο πρόσφατα βρέθηκε στο «τιμόνι» της ταινίας Once Upon a Time in Hollywood του 2019. Έχει κερδίσει δύο Όσκαρ σεναρίου: για το Pulp Fiction του 1994 και το Django Unchained του 2012, τα οποία σκηνοθέτησε και τα δύο. Οι υπόλοιπες σκηνοθετικά αυτόνομες ταινίες του είναι οι: Jackie Brown (1997), Kill Bill: Volume 1 (2003), Kill Bill: Volume 2 (2004), Inglourious Basterds (2009) και The Hateful Eight (2015).

Στη συνέντευξή του ο Κουέντιν Ταραντίνο είπε ότι δεν θέλει να συνεχίσει να δουλεύει με μειωμένη απόδοση, εξηγώντας: «Δεν θέλω να γίνω αυτός ο ηλικιωμένος που δεν έχει επαφή όταν, ήδη, νιώθω λίγο σαν γέρος εκτός επαφής, όταν πρόκειται για τις ταινίες που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή». Ωστόσο, ο σκηνοθέτης είπε ότι ακόμα δεν γνωρίζει ποια θα είναι η 10η και τελευταία ταινία που θα σκηνοθετήσει γιατί, όπως είπε, «δεν βιάζομαι πολύ να κάνω την τελευταία μου ταινία».

«Αυτή τη στιγμή, δεν ξέρω καν τι είναι μια ταινία - είναι κάτι που παίζει στο Netflix; Είναι κάτι που παίζει στο Amazon και οι άνθρωποι τη βλέπουν στον καναπέ; Αυτό είναι ταινία;» αναρωτήθηκε.