Κινηματογραφος

Ο Jack White θα εμφανιστεί στη νέα ταινία του Martin Scorsese με τους Robert De Niro και Leonardo DiCaprio

Η rock προσθήκη στο cast του φιλμ «Killers Of The Flower Moon»

Κωνσταντίνος Χριστοφόρου
Κωνσταντίνος Χριστοφόρου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Jack White θα εμφανιστεί στη νέα ταινία του Martin Scorsese μαζί με Robert De Niro και Leonardo DiCaprio
© David James Swanson

O Jack White θα παίξει στη νέα ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε, «Killers Of The Flower Moon», με τους Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Λεονάρντο Ντι Κάπριο - Οι μουσικοί που θα εμφανιστούν στο πιο ακριβό φιλμ του σκηνοθέτη μέχρι σήμερα.

Τα συναρπαστικά νέα για την επερχόμενη ταινία του Martin Scorsese, “Killers Of The Flower Moon” δεν σταματάνε. Ο πρώην τραγουδιστής των White Stripes, Jack White, θα εμφανιστεί στην καινούργια ταινία του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους έχουμε τον Robert De Niro μαζί με τον Leonardo DiCaprio, ενώ η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του David Grann. Πρόκειται για ένα συνδυασμό crime thriller και western. Ο Martin Scorsese μας έχει συνηθίσει σε ταινίες με πρωταγωνιστές μαφιόζους άλλα όχι σε ταινίες γυρισμένες στην Άγρια Δύση. Θα είναι η πρώτη απόπειρα του σκηνοθέτη σε αυτό το genre. Το σενάριο ακολουθεί την αστυνομική έρευνα γύρω από κάποιες μυστηριώδεις δολοφονίες των ινδιάνων της φυλής των Osage στη δεκαετία του 1920 στην Οκλαχόμα, όπου ανακαλύφθηκαν κοιτάσματα πετρελαίου. Ο De Niro υποδύεται τον κτηνοτρόφο William Hale και ο DiCaprio τον ανιψιό του Ernest Burkhart.

Είχε αναφερθεί προηγουμένως ότι η ταινία έχει προϋπολογισμό πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια και αν αληθεύει κάτι τέτοιο, αυτό την καθιστά το πιο ακριβό έργο του Martin Scorsese μέχρι σήμερα. Τα γυρίσματα έχουν διαρκέσει μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ δίπλα στον De Niro και στον Di Caprio θα δούμε τη Lily Gladstone, τον Jesse Plemons, τον Brendan Fraser και τον John Lithgow. Το “Killers Of The Flower Moon” θα κυκλοφορήσει μέσω Apple TV+.

Εκτός από κανονικούς ηθοποιούς, στην ταινία θα εμφανισθούν οι μουσικοί της country Jason Isbell και Sturgill Simpson και ο Jack White. Ο υπεύθυνος για το soundtrack της ταινίας, Randall Poster, αποκάλυψε τους τρεις από τους τέσσερις μουσικούς που θα εμφανιστούν. Το  ενδιαφέρον είναι οτι θα υποδυθούν κανονικούς ρόλους και δεν θα παίζουν απλά μουσική.

Ο Poster έκανε την αποκάλυψη στο podcast The Moment του Brian Koppelman, ενώ ξέχασε το όνομα του τέταρτου μουσικού που θα εμφανισθεί. Απαντώντας στην ερώτηση του Koppelman ποιοι μουσικοί θα παίξουν, απάντησε: «Jason Isbell, Sturgill Simpson, Jack White. Ωχ, θεέ μου, ποιος είναι ο διάσημος αρπιστής της μπλουζ, όχι ο Toots Thielemans».

Συνεχίζοντας: «Τέλος πάντων, υπάρχουν τέσσερις μουσικοί στην ταινία που δεν παίζουν μουσική».

Αυτή δεν θα είναι η πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση του Jack White. Ο διάσημος κιθαρίστας – τραγουδιστής έπαιξε τον βασιλιά του Rock and Roll, Elvis Presley, στην παρωδία του 2007 “Walk Hard: The Dewey Cox Story” μαζί με τον John C. Reilly και την Jenna Fischer. Πριν από αυτό, το 2003, εμφανίστηκε στην πολεμική ταινία “Cold Mountain”.

Jack White as Elvis Presley in Walk Hard

Η ταινία “Killers of the Flower Moon” έρχεται τρία χρόνια μετά το “The Irishman” και είναι πολύ πιθανό να είναι υποψήφια για τα Oscars του 2023. Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας, αλλά σίγουρα θα συμπέσει με τι φετινές εορτές με πιθανή παρουσία και στο Φεστιβάλ Καννών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ