Κινηματογραφος

«Avatar: The Way of Water»: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της πολυαναμενόμενης ταινίας

Δείτε τα πρώτα πλάνα της νέας κινηματογραφικής δημιουργίας του Τζέιμς Κάμερον

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Avatar: The Way of Water»: Η 20th Century Studios μόλις κυκλοφόρησε το τρέιλερ της επερχόμενης ταινίας - Εντυπωσιακά πλάνα από το πολυαναμενόμενο σίκουελ.

Το «Avatar: The Way of Water» απέκτησε το πρώτο του επίσημο τρέιλερ πριν από λίγη ώρα, καθώς η 20th Century Studios έδωσε στη δημοσιότητα το επίσημο βίντεο με τα εντυπωσιακά πλάνα από το νέο φιλμ.

Ο Τζέιμς Κάμερον επέστρεψε μετά από μία μεγάλη αναμονή, μέσα από το «The Way of Water», που από ό,τι φαίνεται θα είναι αντάξιο του πρώτου Avatar.

Το «Avatar: The Way of Water» διαδραματίζεται πάνω από 10 χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας και ξεκινά να διηγείται την ιστορία της οικογένειας των Σάλι (Τζέικ, Νεϊτίρι και των παιδιών τους), τα βάσανα που τους ταλανίζουν, τα άκρα που θα φτάσουν για να παραμείνουν ασφαλείς, τις μάχες που θα δώσουν για να παραμείνουν ζωντανοί και τις τραγωδίες που θα υπομείνουν.

Στο σίκουελ πρωταγωνιστεί καστ αστέρων, με βασικά ονόματα τους: Ζόε Σαλντάνα, Σαμ Γουόρθινγκτον, Σιγκούρνεϊ Γουίβερ, Στίβεν Λανγκ, Κλιφ Κέρτις, Τζόελ Ντέιβιντ Μουρ, Σι Σι Έιτς Πάουντερ, Έντι Φάλκο, ενώ ρόλο καταλαμβάνει και η Κέιτ Γουίνσλετ.  

Το «Avatar: The Way of Water» θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 15 Δεκεμβρίου 2022.

Το σίκουελ του διάσημου μπλοκμπάστερ, το οποίο είναι το δεύτερο μέρος μιας πενταλογίας, ξεκίνησε να γυρίζεται το 2017 και θα είναι μία μείξη ζωντανής δράσης με στοιχεία motion capture σε 3D περιβάλλον, όπως ήταν και η πρώτη ταινία.

Τον Σεπτέμβριο του 2020, ο Κάμερον είχε αποκαλύψει ότι το Avatar 2 είχε ολοκληρωθεί ενώ το Avatar 3 ήταν κατά 95% τελειωμένο. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο γνωστός σκηνοθέτης έπρεπε να δουλέψει ταυτόχρονα στα δύο επόμενα σίκουελ ενώ κομμάτια του Avatar 4 έχουν ήδη ξεκινήσει να γυρίζονται. 

«Όποιες σκηνές αφορούσαν συγκεκριμένο ηθοποιό για το Avatar 2 και το Avatar 3 έγιναν μαζί. Όπως και μερικές από το Avatar 4», δήλωσε στο περιοδικό Variety. «Επίσης, οι σκηνές που συμμετείχαν παιδιά έπρεπε να ολοκληρωθούν το συντομότερο, πριν αυτά μεγαλώσουν» είχε προσθέσει ο οραματιστής κινηματογραφιστής.

Ο Τζέιμς Κάμερον είχε επίσης αναφέρει στο περιοδικό Empire ότι είναι πιθανό να μην εμπλακεί άμεσα ο ίδιος στην σκηνοθεσία των Avatar 4 και Avatar 5 και ότι οι πέντε ταινίες, ενώ θα είναι αυτοτελείς, θα σχηματίζουν μία ενιαία ιστορία. «Είναι η συνέχεια των ίδιων χαρακτήρων. Αλλά τι συμβαίνει όταν πολεμιστές σε αποστολές αυτοκτονίας οι οποίοι τρέχουν, πολεμούν και πηδούν στις ράχες τεράστιων Toruks, μεγαλώνουν και γίνονται οι ίδιοι γονείς;».