Κινηματογραφος

Η Ολίβια Γουάιλντ αποκάλεσε τον Τζόρνταν Πίτερσον «ψευδοδιανοούμενο» και αυτός δάκρυσε

Η αποκάλυψη της σκηνοθέτη για την ταινία «Dont Worry Darling»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Τζόρνταν Πίτερσον: Η αντίδραση του σε σχόλιο της Ολίβια Γουάιλντ. 

Ο Τζόρνταν Πίτερσον ξέσπασε σε δάκρυα κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο «Piers Morgan Uncensored» όταν ρωτήθηκε για την αναφορά της Ολίβια Γουάιλντ σε αυτόν ως «ήρωα της κοινότητας των incel». Η ηθοποιός και σκηνοθέτης βρισκόταν στην περιοδεία Τύπου της ταινίας «Don't Worry Darling» όταν αποκάλυψε στο περιοδικό Interview ότι ο «κακός» Κρις Πάιν στην ταινία, ο Frank, βασίζεται στον Πίτερσον. Η Γουάιλντ αποκάλεσε τον Πίτερσον«ψευτοδιανοούμενο ήρωα της κοινότητας των incel».

«Βέβαια, γιατί όχι;» είπε ο Πίτερσον όταν ο Πιρς Μόργκαν ρώτησε αν η εκτίμηση της Γουάλντ γι' αυτόν ήταν αληθινή. «Ξέρετε, ο κόσμος με κυνηγάει εδώ και πολύ καιρό επειδή μιλάω σε δυσαρεστημένους νεαρούς άνδρες».

Στη συνέχεια ο Peterson ξέσπασε σε δάκρυα και είπε: «Είναι πολύ δύσκολο να καταλάβει κανείς πόσο αποθαρρυμένοι είναι οι άνθρωποι και σίγουρα πολλοί νέοι άνδρες ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Παίρνεις αυτές τις περιστασιακές προσβολές, αυτές τις incels - τι σημαίνουν; Αυτοί οι άνδρες, δεν ξέρουν πώς να γίνουν ελκυστικοί στις γυναίκες που είναι πολύ επιλεκτικές, και καλά κάνουν. Οι γυναίκες είναι επιλεκτικές. Αυτό είναι το χάρισμά σου, φίλε. Απαιτήστε υψηλά πρότυπα από τους άντρες σας. Αρκετά δίκαιο. Αλλά όλοι αυτοί οι άντρες που είναι αποξενωμένοι, είναι σαν να είναι μοναχικοί και δεν ξέρουν τι να κάνουν και όλοι τους φορτώνουν κακοποίηση».

Αφού αποκάλεσε τον Πίτερσον «ήρωα της κοινότητας των incel», η Γουάιλντ περιέγραψε τους incels ως «αδικημένους, κυρίως λευκούς άνδρες, που πιστεύουν ότι δικαιούνται σεξ από τις γυναίκες. Και πιστεύουν ότι η κοινωνία τους έχει πλέον ληστέψει - ότι η ιδέα του φεμινισμού λειτουργεί ενάντια στη φύση και ότι πρέπει να μας επαναφέρουν στη σωστή θέση».

«Αυτός ο τύπος  είναι κάποιος που νομιμοποιεί ορισμένες πτυχές του κινήματός τους, επειδή είναι πρώην καθηγητής, είναι συγγραφέας, φοράει κοστούμι, οπότε αισθάνονται ότι πρόκειται για μια πραγματική φιλοσοφία που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη», πρόσθεσε η Γουάιλντ.