Κινηματογραφος

O Daniel Radcliffe γίνεται αγνώριστος και μεταμορφώνεται στον Weird Al Yankovic

Δείτε το trailer από τη βιογραφική ταινία για τον εκκεντρικό κωμικό που θα κάνει πρεμιέρα στο κινηματογραφικό φεστιβαλ του Τορόντο

Weird: The Al Yankovic Story – Το πρώτο trailer της ταινίας με τον Daniel Radcliffe για τη ζωή του κωμικού Weird Al Yankovic
© Roku

Weird: The Al Yankovic Story – Το πρώτο trailer της ταινίας με τον Daniel Radcliffe για τη ζωή του κωμικού Weird Al Yankovic

Ο Daniel Radcliffe σε έναν ρόλο που δεν μας έχει συνηθίσει, μεταμορφώνεται στον Weird Al Yankovic, στην καινούργια βιογραφική ταινία “Weird: The Al Yankovic Story” για τη ζωή του εκκεντρικού καλιφορνέζου κωμικού τραγουδιστή. «Ποτέ δεν θα βρεις την αληθινή ευτυχία αν δεν αποδεχτείς τον εαυτό σου όπως πραγματικά είναι», μας εξομολογείται ο Daniel Radcliffe στο trailer της ταινίας. Το trailer για τη βιογραφία του περίεργου Al κυκλοφόρησε πριν λίγες ώρες και παρουσιάζει τον γνωστό ηθοποιό που ερμήνευσε τον Χάρι Πότερ όπως δεν τον έχουμε δει ποτέ. Με μπουκλέ περούκα, creepy μουστάκι και χαβανέζικο πουκάμισο είναι σχεδόν αγνώριστος.

WEIRD: The Al Yankovic Story | Official Trailer | The Roku Channel

«Κουράστηκα να με αντιμετωπίζουν όλοι σαν αστείο. Όλη μου τη ζωή ήθελα να δημιουργώ καινούργιες λέξεις για τραγούδια τα οποία ήδη υπάρχουν», εξομολογείται ο Daniel Radcliffe ως Weird Al Yankovic στο trailer. «Ε, τότε αυτό πρέπει να κάνεις», του απαντάει η παρέα του. Από εκεί και πέρα ξεκινάει η παράξενη πορεία του Weird Al Yankovic προς τη δόξα και το trailer δεν παραλείπει να συμπεριλάβει και μία σκηνή έντονου πάθους με την Evan Rachel Wood στον ρόλο της Madonna. «Αναρωτιόμουν πότε θα κάνεις παρωδία το τραγούδι μου “Like a Virgin”;» τον ρωτάει, πριν εξομολογηθεί ότι το τραγούδι είναι αυτοβιογραφικό, «εκτός από το γεγονός ότι έχω κάνει πολύ σεξ», συμπληρώνει η βασίλισσα της pop. Η παθιασμένη σχέση του Weird Al Yankovic με τη Madonna και η επίδρασή της πάνω του αντικατοπτρίζεται έντονα στην ταινία. Τελικά το εν λόγω τραγούδι μεταμορφώνεται στο “Like a Surgeon” και φυσικά γίνεται τεράστια επιτυχία.

Στην ταινία επίσης συμμετέχουν η Quinta Brunson στον ρόλο της Oprah Winfrey και ο Rainn Wilson ως Dr. Demento, ο ραδιοφωνικός παραγωγός ο οποίος ουσιαστικά ανακάλυψε τον Weird Al Yankovic. Σκηνοθέτης είναι ο Eric Appel, o οποίος συνέγραψε το σενάριο μαζί με τον Weird Al Yankovic. Η ταινία “Weird: The Al Yankovic Story” θα κάνει πρεμιέρα στις 8 Σεπτεμβρίου στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο ενώ θα είναι διαθέσιμο για streaming στο Roku Channel στις 4 Νοεμβρίου.

Weird: Η βιογραφική ταινία για τη ζωή του Weird Al Yankovic

Η βιογραφία είναι αρκετά αποκαλυπτική για τη ζωή του Al, αναφέρει το δελτίο τύπου της ταινίας, εξερευνώντας την αρχική του πορεία από τα πρώτα του βήματα με επιτυχίες όπως “Another One Rides The Bus”, παρωδία των Queen και “Eat It”, παρωδία του Michael Jackson, μέχρι την κατάκτηση της κορυφής και τις σχέσεις του με celebrities, αλλά και το φημισμένο παρακμιακό του lifestyle. Αν και η περσόνα του Weird Al Yankovic είναι γνωστή για τις παρωδίες και τη γενική παλαβομάρα του, ο ίδιος αποδεικνύεται ένας αρκετά σκοτεινός χαρακτήρας. Και στο καινούργιο trailer μπορούμε να δούμε πόσο έντονος και ακραίος μπορεί να γίνει.

Στην αρχή, το trailer μας δείχνει πώς εμπνεύστηκε τις πρώτες του επιτυχίες, ειδικά το “My Bologna”, παρωδία του “My Sharona” του συγκροτήματος The Knack. Σύμφωνα με την ταινία η έμπνευση ήρθε όταν προσπαθούσε να εξηγήσει στην παρέα του τι ακριβώς ήθελε να κάνει με την ζωή του. Και αυτό ήταν να παραφράζει τους στίχους γνωστών τραγουδιών, μεταμορφώνοντάς τους σε κάτι καινούργιο και δικό του. Αν και η οικογένεια του δεν ήθελε με τίποτα να ακούσει για μουσικές καριέρες, εντούτοις ο Al επέμεινε με αποτέλεσμα σήμερα να έχει το δικό του αστέρι στο Hollywood Walk of Fame.

«Το να φοράς το χαρακτηριστικό χαβανέζικο πουκάμισο είναι μια τεράστια ευθύνη και δεν την παίρνω ανάλαφρα», δήλωσε ο Daniel Radcliffe. «Αισθάνομαι τιμή που μπορώ επιτέλους να μοιραστώ με τον κόσμο την αναμφισβήτητα πραγματική ιστορία της εκφυλισμένης και σκανδαλώδους ζωής του Weird Al».

Σε ακόλουθη δήλωσή του, ο ίδιος ο Yankovic έδωσε τις ευλογίες του στον ηθοποιό που ενσάρκωσε τον Harry Potter, λέγοντας ότι είναι απόλυτα ενθουσιασμένος που θα τον ενσαρκώσει ο Daniel Radcliffe. «Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι αυτός θα είναι ο ρόλος για τον οποίο θα τον θυμούνται οι επόμενες γενιές», σχολίασε χιουμοριστικά ο Al.

Weird: The Al Yankovic Story – Το πρώτο trailer της ταινίας με τον Daniel Radcliffe για τη ζωή του κωμικού Weird Al Yankovic
Ο Weird Al Yankovic με το βραβείο «Καλύτερου Κωμικού Άλμπουμ» στα 57α βραβεία Grammy, Λος Άντζελες, 8 Φεβρουαρίου 2015© EPA/PAUL BUCK

Weird Al Yankovic: Ο πιο επιτυχημένος κωμικός μουσικός όλων των εποχών

Ο Weird Al Yankovic κατάγεται από την Καλιφόρνια, έχει κερδίσει το βραβείο Grammy πέντε φορές και είναι ο πιο επιτυχημένος κωμικός μουσικός όλων των εποχών. Η φήμη του εκτοξεύτηκε τη δεκαετία του 1980 με παρωδίες τραγουδιών του Michael Jackson και της Madonna οι οποίες προβάλλονταν συνεχώς στο MTV. Το ομώνυμο album είχε μία αρχική επιτυχία, αλλά το όνομά του έγινε γνωστό με την παρωδία του “Eat It” του Michael Jackson. Πολύ επιτυχία είχε και η παρωδία “Fat” επίσης στο τραγούδι του Jackson, “Bad”, το οποίο συναντάμε στον πέμπτο του δίσκο του “Even Worse”. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι εκτός από το γράψιμο των τραγουδιών, είναι υπεύθυνος για το σενάριο και τη σκηνοθεσία των αξέχαστων βιντεοκλίπ του στα οποία φυσικά πρωταγωνιστεί ο ίδιος.

Τα τελευταία χρόνια η λίστα με τους καλλιτέχνες που σατιρίστηκαν από τον Weird Al Yankovic περιλαμβάνει τόσο τη Miley Cyrus όσο και τη Lady Gaga. Το album του 2014 “Mandatory Fun” είναι το πρώτο κωμικό album στην ιστορία που έκανε ντεμπούτο στην πρώτη θέση του Billboard Top 200. Αν και έχει κερδίσει δεκάδες βραβεία και τίτλους, το πρώτο του top 10 album ήρθε το 2006 με το “Straight Outta Lynwood”. Ο τίτλος είναι φυσικά παρωδία και αναφέρεται στο “Straight Outta Compton” των N.W.A.

Αν και το MTV έχει ουσιαστικά σταματήσει να προβάλλει μουσικά βίντεο εδώ και χρόνια και πολλοί από τους καλλιτέχνες που έχει διασκευάσει ο Al έχουν πέσει στην αφάνεια, ο ίδιος παραμένει σχετικός με καινούργιες παρωδίες σε καλλιτέχνες όπως ο Robin Thicke, ο Pharrell Williams και η Lorde.

Weird: The Al Yankovic Story – Το πρώτο trailer της ταινίας με τον Daniel Radcliffe για τη ζωή του κωμικού Weird Al Yankovic
Ο Weird Al Yankovic ποζάρει στο αστέρι του, στο Hollywood Walk of Fame, Καλιφόρνια, 27 Αυγούστου 2018 © EPA/MIKE NELSON

Από τον Kurt Cobain στον Eminem: Πώς αντέδρασαν διάσημοι καλλιτέχνες στα τραγούδια - παρωδίες του Weird Al Yankovic

Ο Kurt Cobain των Nirvana δεν είχε πρόβλημα με τη διασκευή του “Smells Like Teen Spirit”. Το βρήκε πολύ αστείο και στα απομνημονεύματά του χαρακτήρισε τον Al ως μία pop rock ιδιοφυΐα.

Ο γνωστός ράπερ Chamillionaire λάτρεψε το “White and Nerdy”, παρωδία του “Ridin΄” τόσο πολύ που το πόσταρε στην προσωπική του σελίδα. «Πιστεύω ότι ραπάρει αρκετά καλά. Ριμάρει όπως ο Krayzie Bone, ειδικά στο δεύτερο ρεφραίν», σχολίασε ο Chamillionaire.

Ο Michael Jackson επίσης είχε ενθουσιαστεί με τις παρωδίες στα τραγούδια του σε τέτοιο βαθμό που έγινε φίλος με τον Al και τον κάλεσε για να συμμετέχει στο βίντεο για το τραγούδι “Liberian Girl” από το album “Bad”. Η μόνη του ένσταση ήταν να μην σατιρίσει ποτέ το τραγούδι “Black or White”, καθώς το θεωρούσε πολύ σημαντικό για αυτόν.

Ο μπασίστας των Red Hot Chili Peppers, Flea δεν είχε πρόβλημα με τη διασκευή του “Give It Away”, αν και δήλωσε ότι δεν εντυπωσιάστηκε από το τελικό αποτέλεσμα. «Μου αρέσει ο Weird Al Yankovic, αλλά βρίσκω το κομμάτι ανέμπνευστο», είπε ο Flea ο οποίος έχει γράψει δεκάδες τραγούδια με θέμα την Καλιφόρνια.

Ο Eminem επέτρεψε στον Al να ηχογραφήσει την παρωδία για το τραγούδι “Lose Yourself”, αλλά του ζήτησε να μην φτιάξει μουσικό βίντεο, φοβούμενος ότι θα τσαλακωθεί η εικόνα που έχουν οι νεαροί fans για τον γνωστό ράπερ.

Η πιο έντονη αντίδραση ήρθε από τον ράπερ Coolio σχετικά με το τραγούδι “Gangsta’s Paradise” το οποίο διακωμωδήθηκε ως “Amish Paradise”. Ο Coolio θεώρησε τη διασκευή ως ιεροσυλία και συμβούλεψε τον Al να μείνει μακριά του, κάτι το οποίο ακούστηκε ως απειλή ειδικά όταν προέρχεται από κάποιον σαν τον Coolio. Τελικά, αποδείχτηκε ότι η όλη παρεξήγηση προήρθε από τους managers του διάσημου ράπερ λόγω κακής συνεννόησης και στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη δηλώνοντας ότι το τραγούδι είναι αρκετά αστείο.

Weird: The Al Yankovic Story | Teaser Trailer | The Roku Channel

Παρά τη φήμη και την επιτυχία, οι φίλοι και οι γνωστοί του εξακολουθούν να δηλώνουν ότι ο Al δεν έχει αλλάξει καθόλου. «Πιστεύω ότι στάθηκα τυχερός», εξομολογήθηκε πρόσφατα ο Weird Al Yankovic ο οποίος περνάει τον περισσότερο χρόνο του στη Χαβάη μαζί με τη γυναίκα του και την εντεκάχρονη κόρη τους. «Είμαι πολύ επίμονος. Αισθάνομαι ότι ο κόσμος έχει αλλάξει, αλλά οι ευαισθησίες μου έχουν μείνει απαράλλαχτες. Γράφω τα ίδια πράγματα που έγραφα πάντα αν και θα ήθελα να πιστεύω ότι γίνομαι όλο και καλύτερος» είπε χαρακτηριστικά. Σαν να μην άλλαξε τίποτα από εκείνη τη μέρα που πήρε την απόφαση να αλλάξει τα μεγαλύτερα hits.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ