Κινηματογραφος

Amy Winehouse: Η επικρατέστερη ηθοποιός να την υποδυθεί στην ταινία για την ζωή της

Μέχρι στιγμής μόνο ο τίτλος «Black to Black» έχει επιβεβαιωθεί επίσημα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Amy Winehouse: Η επικρατέστερη ηθοποιός να την υποδυθεί
Amy Winehouse © Getty Images/Ideal Image

Amy Winehouse: Έρχεται ταινία για την ζωή της - Η επικρατέστερη για τον ρόλο. 

Mια βιογραφική ταινία για τη ζωή, την καριέρα και τον τραγικό θάνατο της Amy Winehouse είναι γνωστός πως βρίσκεται στο στάδιο προετοιμασίας εδώ και μερικά χρόνια. Τώρα, όμως, έγινε γνωστό ποιος θα είναι ο σκηνοθέτης πίσω από την ταινία για τη ζωή της δημοφιλούς καλλιτέχνη.

Σύμφωνα με ένα δημοσίευμα του Variety, η σκηνοθέτης της ταινίας αναμένεται να είναι η Sam Taylor- Johnson, η σκηνοθέτης του «Nowhere Boy»!
 
Το ευρωπαϊκό στούντιο Studiocanal έχει αναλάβει την παραγωγή της ταινίας, με τις εξελίξεις για το πώς πάει η παραγωγή να κρατούνται σαν καλά κρυμμένο μυστικό. Το Variety αναφέρει πως ένα σενάριο για την ταινία έχει αρχίσει να κυκλοφορεί και η ταινία βρίσκεται, πλέον, στο στάδια του κάστινγκ. Το ίδιο περιοδικό υποστηρίζει πως η Taylor-Johnson ελπίζει να βρει ένα ανερχόμενο αστέρι για τον εμβληματικό ρόλο της Amy Winehouse.

Το Variety αναφέρει επικαλούμενο «πολλαπλές πηγές» ότι η Marisa Abela, μία από τις πρωταγωνίστριες της σειράς «Industry» του HBO, είναι «επικρατέστερη» για τον ρόλο της Amy.Η 25χρονη Βρετανίδα ηθοποιός πρωταγωνίστησε επίσης στην τηλεοπτική σειρά «Cobra» του Sky καθώςκαι στην ταινία μυστηρίου «Rogue Agent» του 2022. Αργότερα φέτος, η Abela θα πρωταγωνιστήσει μαζί με τη Haley Bennett και τον Sam Riley στη δραματική σειρά «She Is Love». «Πιστεύεται ότι η Abela βρίσκεται σε συζητήσεις, αν και ο ρόλος δεν έχει κλειδώσει ακόμη και φαίνεται ότι μία μικρή ομάδα άλλων ηθοποιών είναι επίσης στο παιχνίδι», γράφει το Variety

Η ταινία πιστεύεται ότι είναι ένα έργο, που η Taylor-Johnson ήθελε να κάνει χρόνια. Η ίδια ήταν στενή φίλη με την Amy Winehouse και θέλει μέσα από την ταινία της να τιμήσει το όνομα και την καλλιτεχνική της σφραγίδα.
 
Η ταινία που φαίνεται ότι θα έχει τον τίτλο «Back to Black» (όπως το δεύτερο προσωπικό άλμπουμ της Amy Winehouse και αυτό που την εκτόξευσε στην στρατόσφαιρα των σταρ της μουσικής βιομηχανίας) έχει την πλήρη υποστήριξη τoυ Μitch Winehouse του πατέρα της αείμνηστης τραγουδίστριας. Ο πατέρας της είχε παρουσιαστεί υπό ένα αρνητικό πρίσμα στο βραβευμένο με Όσκαρ ντοκιμαντέρ «Amy». Ο Μitch συμμετείχε, επίσης, στο ντοκιμαντέρ του 2021 από το BBC «Reclaiming Amy». Το ντοκιμαντέρ του BBC κυκλοφόρησε στη 10η επέτειο από τον θάνατο της Amy.

Η Amy Winehouse έγινε γνωστή μέσα από τις μεγάλες επιτυχίες της τραγούδια της «Rehab» και «You Know I’m No Good». Πέθανε σε ηλικία 27 ετών από δηλητηρίαση από αλκοόλ, αλλά κατάφερε να αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα της στην μουσική βιομηχανία και να αποτελέσει έμπνευση για πολλούς μελλοντικούς καλλιτέχνες. Πριν τον θάνατο της, κυκλοφόρησε δύο άλμπουμ, το «Frank» και το «Back to Black», με το τελευταίο να της χαρίζει έξι βραβεία Grammy.

Με πληροφορίες από Variety

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ