Κινηματογραφος

«Ψευτολόρδος» απέσπασε από τον διάσημο γάλλο ηθοποιό Ντάνι Μπουν πάνω από 6 εκατ. ευρώ

Θα μπορούσε να είναι και σενάριο από ταινία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ντάνι Μπουν
Danny Boon © Getty Images/Ideal Image

Ιρλανδία: Άνδρας υποδυόμενος τον Λόρδο απέσπασε εκατομμύρια ευρώ από γάλλο ηθοποιό. 

Σε μια ιστορία αντάξια των επιτυχημένων κωμωδιών του, ο Γάλλος σταρ Danny Boon φέρεται να έχει εξαπατηθεί κατά 6,8 εκατομμύρια δολάρια από έναν άνδρα που μεταμφιέστηκε σε Ιρλανδό λόρδο και τώρα έχει εμπλακεί σε μια δικαστική μάχη στα δικαστήρια του Δουβλίνου για να πάρει πίσω τα χρήματά του.

Ο κωμικός ισχυρίζεται ότι έπεσε θύμα ενός άνδρα που ονομάζεται Thierry Fialek Birles, ο οποίος έχει διάφορα ψευδώνυμα, όπως Terry Birles και Thierry Waterford-Mandeville.

Η ιρλανδή δικηγόρος του Boon, Rossa Fanning SC, δήλωσε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Δουβλίνου νωρίτερα τον Ιούλιο ότι ο Birles είχε καταχραστεί εκατομμύρια ευρώ μέσω ενός περίπλοκου δικτύου εικονικών εταιρειών. Πρόσθεσε δε ότι ο αστέρας συστήθηκε για πρώτη φορά στον Birles από μια κοινή επαφή, όταν έψαχνε κάποιον να ανακαινίσει το κλασικό γιοτ του Umaren.

Ο Boon ισχυρίζεται ότι ο Birles του είπε ότι ήταν συνέταιρος σε μια εταιρεία με την επωνυμία South Sea Merchant's Mariners Ltd Partnership (SSMM), η οποία ανήκε στην οικογένειά του εδώ και έναν αιώνα. Έπεισε επίσης τον ηθοποιό ότι ανήκε σε μια αρχαία αριστοκρατική ιρλανδική οικογένεια.

Σύμφωνα με αναλυτικό ρεπορτάζ για την υπόθεση από την εφημερίδα The Irish Examiner, ο Boon ισχυρίζεται ότι κατέβαλε 2,2 εκατ. ευρώ στην SSMM για την ανακαίνιση του γιοτ του και στη συνέχεια προχώρησε σε προκαταβολή άλλων 4,5 εκατ. ευρώ για επένδυση σε ταμείο που υποστηρίζεται από την Τράπεζα της Ιρλανδίας και προσφέρει αφορολόγητα υψηλά επιτόκια, κατόπιν συμβουλών του Birles.

Μετά την πραγματοποίηση αυτών των πληρωμών, ο Birles είπε στον Boon ότι η SSMM είχε εξαγοραστεί από μια ιταλική οικογένεια που ονομαζόταν Rossi, αλλά ότι ο ίδιος θα παρέμενε ως σύμβουλος. Λίγο αργότερα, είπε στον Boon ότι είχε απολυθεί από το ρόλο και συμβούλεψε τον ηθοποιό να υποβάλει αγωγή για την επιστροφή των χρημάτων του. Όταν ο Boon έκανε έρευνες, του είπαν από ένα τρίτο πρόσωπο με διασυνδέσεις με την οικογένεια Rossi ότι τα χρήματά του είχαν μεταφερθεί σε λογαριασμούς στη Νότια Κορέα και τον Παναμά.

Στη συνέχεια, ο Boon ενημερώθηκε από κάποιον που είχε εξαπατηθεί από τον Birles στο παρελθόν.  Η έρευνα αποκάλυψε ότι δεν υπήρχε ούτε η οικογένεια Rossi ούτε το επενδυτικό σχήμα που υποστηριζόταν από την Bank of Ireland- ότι το τρίτο πρόσωπο της οικογένειας Rossi με το οποίο ο Boon είχε έρθει σε επαφή ήταν στην πραγματικότητα ο Birles και ότι μια ασφαλιστική εταιρεία που πρότεινε ο τελευταίος για την κάλυψη του σκάφους ήταν καταχωρημένη σε ένα κατάστημα σιδηρικών στη Σαμόα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ