Κινηματογραφος

Τι να δω σήμερα: «Ο Σκοτεινός Ιππότης», ο θρίαμβος του Κρίστοφερ Νόλαν

Ο Χιθ Λέτζερ στην ερμηνεία της ζωής του 

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Σκοτεινός Ιππότης (The Dark Knight)
© TM &DC Comics.2008 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Τι Να Δω Σήμερα: «Ο Σκοτεινός Ιππότης (The Dark Knight)» του Κρίστοφερ Νόλαν - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας.

Είχαμε υποσχεθεί πως θα επανέλθουμε στο θέμα Τζόκερ και γενικώς Μπάτμαν, ήδη από πέρυσι. Επιπλέον έχουμε μιλήσει άλλες δύο φορές από εδώ για τον πιο συμπαθή και ανθρώπινο σούπερ ήρωα εκεί έξω, μία με την (κυριολεκτική) επιστροφή του Μπάτμαν το 1992 και μία με την πιο πρόσφατη μεγαλειώδη επιστροφή του στη μεγάλη οθόνη, μια ομολογουμένως ευχάριστη έκπληξη. Σαν σήμερα 14 Ιουλίου, κάνει παγκόσμια πρεμιέρα το 2008, η δεύτερη και πιο δυνατή ταινία από την δεύτερη τριλογία του ανθρώπου νυχτερίδα. Σήμερα βλέπουμε την ταινία «Ο Σκοτεινός Ιππότης» του Κρίστοφερ Νόλαν.

The Dark Knight (2008) Official Trailer #1 - Christopher Nolan Movie HD

Στο σκοτεινό και ζοφερό Γκόθαμ, μια νέα απειλή, ο Τζόκερ (Χιθ Λέτζερ) εμφανίζεται, κάνοντας μια συμφωνία με το οργανωμένο έγκλημα της πόλης, με σκοπό να αποκαλύψει την ταυτότητα του Μπάτμαν (Κρίστιαν Μπέιλ) και τελικά να τον εξολοθρεύσει. Ο Μπάτμαν με συμμάχους τον επιθεωρητή Γκόρντον (Γκάρι Όλντμαν) και τον εισαγγελέα Ντεντ (Άαρον Έκχαρτ), προσπαθούν να καταλάβουν τα κίνητρα του Τζόκερ και τον συλλάβουν.

Μια μεγάλη και πλουσιοπάροχη παραγωγή, μακριά από τους νουάρ τόνους που έχουν συνδεθεί θεματικά με την πρώτη τριλογία του Μπάτμαν. Ο θρίαμβος του Κρίστοφερ Νόλαν, θολώνει ολίγον και με έναν άκρως ενδιαφέροντα τρόπο, τα όρια του κακού με το καλό σε σχέση με τις προηγούμενες ταινίες, όπου τα παραπάνω διαγράφονταν ξεκάθαρα. Ακόμη κι αν ο Χιθ Λέτζερ δεν ήταν ο αγαπημένος σου Τζόκερ, παραμένει ακόμη και σήμερα σίγουρα ο πιο πολύπλοκος, θέτοντας ηθικά διλήμματα και απίθανες απαιτήσεις για αδύνατες αποφάσεις, σε πρωταγωνιστές και κοινό, αναδεικνύοντας περισσότερο οργανικά από οποιονδήποτε άλλο Τζόκερ την ανεξέλεγκτη, απρόβλεπτη και αληθινή του φύση. Δύο βραβεία Όσκαρ, από τις συνολικά οκτώ υποψηφιότητες.

Ο Σκοτεινός Ιππότης (The Dark Knight)

Η ταινία «Ο Σκοτεινός Ιππότης» έχει κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους από τη Village Films. Είναι διαθέσιμη στα Netflix, Apple TV+ και Google Play Movies.

Ο Σκοτεινός Ιππότης (The Dark Knight)
Η.Π.Α., Ηνωμένο Βασίλειο, 2008, Έγχρωμη
Δράμα / Δράσης / Εγκλήματος, 152’
Σκηνοθεσία: Κρίστοφερ Νόλαν
Σενάριο: Τζέιμς Γκρέι, Ίθαν Γκρο
Πρωταγωνιστούν: Κρίστιαν Μπέιλ, Χιθ Λέτζερ, Άαρον Έκχαρτ, Μάικλ Κέιν, Μάγκι Τζίλενχαλ, Γκάρι Όλντμαν, Μόργκαν Φρίμαν

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ