Κινηματογραφος

«Ο Άγνωστος του Εξπρές»: ένα αγωνιώδες θρίλερ του Άλφρεντ Χίτσκοκ

Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Πατρίσια Χάισμιθ

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Ο Άγνωστος του Εξπρές (Strangers on a Train)» του Άλφρεντ Χίτσκοκ

Τι Να Δω Σήμερα: «Ο Άγνωστος του Εξπρές (Strangers on a Train)» του Άλφρεντ Χίτσκοκ - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας.

Εκτός από τις πάμπολλες εκδηλώσεις σε όλη την πόλη, οι οποίες ενδεχομένως και δικαίως να αξίζουν και να κερδίζουν την προσοχή και τη συμμετοχή σας, υπενθυμίζουμε πως μια φρέσκια κινηματογραφική εβδομάδα έχει ξεκινήσει από χθες, με οκτώ νέες ταινίες στις αίθουσες, εκ ων οποίων μία που ξεχωρίζει από όλες τις άλλες. Σήμερα, βρίσκουμε το πιο κοντινό, δροσερό θερινό κινηματογράφο και βλέπουμε την ταινία «Ο Άγνωστος του Εξπρές» του Άλφρεντ Χίτσκοκ.

Strangers On A Train (1951) Official Trailer - Alfred Hitchcock Movie HD

Ο Γκάι (Φάρλεϊ Γκρέιντζερ) είναι ένας ερασιτέχνης τενίστας ο όποιος συναντά τυχαία σε ένα τρένο τον άγνωστο Μπρούνο (Ρόμπερτ Γουόκερ) με τον οποίο αστειεύεται με την ιδέα να ανταλλάξουν τους φόνους των ανθρώπων που θα ήθελαν να ξεφορτωθούν από τη ζωή τους. Τη σύζυγο του Γκάι και τον πατέρα του Μπρούνο. Κι ενώ αυτό φαίνεται ως το τέλειο φανταστικό έγκλημα, τα πράγματα βγαίνουν εκτός ελέγχου, όταν ο Μπρούνο προχωρά με το σχέδιο και απαιτεί από τον Γκάι να κάνει το ίδιο.

Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Πατρίσια Χάισμιθ, ένα από τα πλέον αγωνιώδη και απολαυστικά θρίλερ του μάστερ του σασπένς Άλφρεντ Χίτσκοκ, σε νέα, ψηφιακά επεξεργασμένη και αποκατεστημένη 4Κ κόπια υψηλής ανάλυσης. Έντονα στοιχεία φιλμ νουάρ και μέγιστη αντίθεση μέσω του πανανθρώπινου ζητήματος της εσωτερικής μάχης του καλού με του κακού, τα οποία συνυπάρχουν στο ίδιο άτομο και των αναπόφευκτων ηθικών προκλήσεων από τις οποίες κάθε προσωπικότητα καλείται να βγει αλώβητη, δοσμένα αριστοτεχνικά από τον Χίτσκοκ, ο οποίος ελέγχει τα οπτικά μέσα που έχει στη διάθεσή του, όπως πάντα με άνεση και δεξιοτεχνία.

«Ο Άγνωστος του Εξπρές (Strangers on a Train)» του Άλφρεντ Χίτσκοκ

Η ταινία «Ο Άγνωστος του Εξπρές» κυκλοφορεί σε επανέκδοση στους κινηματογράφους από 16/6 από την Summer Classics.

Ο Άγνωστος του Εξπρές (Strangers on a Train)
Η.Π.Α., 1951, Ασπρόμαυρη
Δράμα / Εγκλήματος / Φιλμ Νουάρ, 101’
Σκηνοθεσία: Άλφρεντ Χίτσκοκ
Σενάριο: Ρέιμοντ Τσάντλερ  (διασκευή από το ομώνυμο μυθιστόρημα της Πατρίσια Χάισμιθ), Ζένζι Όρμοντ, Γουίτφιλντ Κουκ
Πρωταγωνιστούν: Φάρλεϊ Γκρέιντζερ, Ρόμπερτ Γουόκερ, Ρουθ Ρόμαν

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ