Κινηματογραφος

Ντάουνι Τζούνιορ και Ντέιμον στη νέα ταινία του Κρίστοφερ Nόλαν

Ο τίτλος της «Οppenheimer»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ρόμπερντ Ντάουνι Τζούνιορ και Ματ Ντέιμον θα πρωταγωνιστήσουν στην ταινία του Christopher Nolan για την ανακάλυψη της ατομικής βόμβας.

 «Μερικοί άνθρωποι γέλασαν, μερικοί άνθρωποι φώναζαν, οι περισσότεροι άνθρωποι ήταν σιωπηλοί. Μέσα στο μυαλό μου κυριάρχησε ένας στίχος, μια γραμμή από το "Bhagavad-Gita" στην οποία ο Krishna προσπαθεί να πείσει τον πρίγκιπα ότι πρέπει να κάνει το καθήκον του: "Είμαι ο θάνατος: ο καταστροφέας των κόσμων"». Αυτά ήταν τα λόγια του γερμανικής καταγωγής αμερικανού φυσικού Ρόμπερτ Οπενχάιμερ, με τα οποία περιέγραψε τη στιγμή της πρώτης έκρηξης ατομικής βόμβας στην έρημο του Νew Mexico στις 16 Ιουλίου του 1945.

Ο Ρόμπερτ Οπενχάιμερ είναι ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με την κατασκευή της ατομικής βόμβας. Γεννήθηκε στις 22 Απριλίου 1904 στη Νέα Υόρκη από πατέρα έμπορο που ήρθε μετανάστης στις ΗΠΑ από τη Γερμανία και από μητέρα ζωγράφο με καταγωγή από τη Βαλτιμόρη.

Τον επιστήμονα λοιπόν αυτόν και τον ρόλο του στην ανάπτυξη της ατομικής βόμβας θα μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη ο σκηνοθέτης Κρίστοφερ Νόλαν. Ακόμα δεν είναι γνωστό ποιοι θα είναι οι ρόλοι των Ντάουνι και Ντέιμον, αλλά ο Νόλαν θα έχει τον ηθοποιό Κίλιαν Μέρφι για τον ρόλο του Όπενχάιμερ και την Emily Blunt ως τη γυναίκα του Κάθριν.

 

 

Οι Universal Pictures που βρίσκεται πίσω από την παραγωγή της ταινίας, κάνει λόγο για ένα καθηλωτικό θρίλερ το οποίο θα δείχνει την ιστορία του ανθρώπου που «έπρεπε να πάρει το ρίσκο να καταστρέψει τον κόσμο προκειμένου να τον σώσει»

Το budjet της ταινίας είναι στα 100 εκατομμύρια δολάρια και αναμένεται να βγει στην μεγάλη οθόνη το καλοκαίρι του 2023.

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ