- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κάννες 2021: παράπονα, ατοπήματα και fashion police
Κρυάδες, απειλές και αλλοπρόσαλλα ντυσίματα
Από την παρούσιαστρια μέχρι ηθοποιό που απειλεί τον Μακρόν οι φέτινες ήταν επεισοδιακές και με πολλές εμφανίσεις για fashion police.
Μετά το ευτελές και υπερ-πολιτικοποιημένο θέαμα της τελετής των γαλλικών βραβείων Σεζάρ τον περασμένο Μάρτιο, στις Κάννες ακούστηκαν παράπονα για την παρουσιάστρια της τελετής Doria Tillier η οποία προσπαθούσε να κάνει χιούμορ χωρίς να προκαλεί ούτε ένα αμυδρό χαμόγελο. Οι ατάκες της Tillier, που ήταν φέτος υποψήφια για Σεζάρ ηθοποιίας, θεωρήθηκαν τετριμμένες και κρύες: η 35χρονη είναι γνωστή κυρίως επειδή παρουσιάζει το μετεωρολογικό δελτίο στο Canal+.
Πολλοί ξένοι επισκέπτες συζητούν από προχθές την έλλειψη χιούμορ των Γάλλων που δεν καταφέρνουν να βρουν διασκεδαστικούς παρουσιαστές, ή τουλάχιστον έξυπνα ενοχλητικούς όπως είναι, για παράδειγμα, ο Ricky Gervais. Μετά τη νερόβραστη Tillier, τα αίματα άναψαν όταν ο πρωταγωνιστής της ταινίας «La Fracture» (Η ρωγμή), που συμμετέχει στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα, επιτέθηκε λεκτικά στον Εμανουέλ Μακρόν απειλώντας ότι θα τον δείρει. Ο Pio Marmaï, υπερασπιζόμενος την ταινία που αφορά τα Κίτρινα Γιλέκα, είπε ότι θα του άρεσε να πάει στο σπίτι του Μακρόν και να του σπάσει τα μούτρα. H δήλωση του δημοφιλούς ηθοποιού, ο οποίος υποδύεται στο «La Fracture» έναν φορτηγατζή του κινήματος των Κίτρινων Γιλέκων προκάλεσε την αντίδραση του Christophe Castaner, προέδρου του κυβερνητικού κόμματος στην Εθνοσυνέλευση, ο οποίος σε tweet απένειμε στον Marmaï τον «χρυσό φοίνικα της χυδαιότητας». Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επακολούθησε καβγάς με το hashtag #PioMarmai, όπου, εκτός από το μίσος για τον Μακρόν, εκφράζεται από χθες περιφρόνηση για το φεστιβάλ των Καννών: «ένα φεστιβάλ που δεν αφορά κανέναν και που βραβεύει ταινίες που δεν θα δει κανένας.» Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, μια από αυτές τις ταινίες είναι το μιούζικαλ «Annette» του Leo Carax με τον Adam Driver και την Marion Cotillard, η οποία φάνηκε στους περισσότερους κριτικούς «κραυγαλέο μελόδραμα» και «αποτυχημένο, πομπώδες, πείραμα». Όπως έγραψε η εφημερίδα «Le Parisien», ο Adam Driver «τραγουδάει σαν κατσαρόλα» και «ο Carax δεν φοβάται τη γελοιότητα», η οποία γελοιότητα, σημειωτέον, διαρκεί δύο ώρες και είκοσι λεπτά.
Tέλος, η Marion Cottillard, παρότι φορούσε Chanel, φαινόταν σαν να φοράει χειμωνιάτικη ρόμπα, ενώ η Tina Kunakey έμοιαζε με χριστουγεννιάτικο δώρο σε εντυπωσιακό αμπαλάζ. Όσο για την Camille Cottin, που έχουμε δει στο «Call My Agent», το σχίσιμο στο φόρεμα ήταν κάπως υπερβολικό με αποτέλεσμα να νιώθει αμηχανία στο βάδισμα.
Δεύτερο βραβείο κακογουστιάς παίρνουν η Izabel Goulart, η Paz Vega και η Chiara Ferragni, αλλά πρώτο παίρνει μάλλον η Deborah Lukumuena που εμφανίστηκε με Lanvin. Mερικά ντυσίματα ίσως ταίριαζαν στα Όσκαρ αλλά δεν ταίριαζαν στις Κάννες: η Didi Stone Olomide και η Eva Herzigova ήταν πάντως ντυμένες για τα Όσκαρ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ανεπαρκή χαρακτηρίστηκαν τα μέτρα μετά το περιστατικό με τον Τζον Ντέιβιντσον που επισκίασε την τελετή απονομής
«Μπορώ να σας πω ότι πρόκειται για απόλυτο αριστούργημα», δήλωσε ο 29χρονος σταρ
Ο βραβευμένος ηθοποιός εμφανίστηκε χωρίς μπλούζα, ενώ χρησιμοποιούσε μια ομπρέλα
Eίχαν να συναντηθούν από τα γυρίσματα της αγαπημένης πλέον ταινίας
Η παλιομοδίτικη αντίληψη περί ρομαντισμού συνδέεται με μια κακόγουστη αναμόχλευση όλων των κλισέ για την «ιταλική γοητεία και ομορφιά» στη νέα ταινία των Τσαρλς και Ντάνιελ Κινέιν
Η ταινία του Φιλιππινέζου Λαβ Ντίαζ είναι μια αντισυμβατική βιογραφία που απέχει πολύ από την ακαδημαϊκή φόρμα και την εξιδανίκευση του κεντρικού ήρωα
Η φωτογράφος και ο σκηνοθέτης μιλούν για τη μνήμη, την απώλεια και την ευθύνη του θεατή.
Η στιγμή της αποκάλυψης στη μητέρα του ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά
Η συζήτηση για τον επόμενο πρωταγωνιστή παραμένει ανοιχτή από το 2021
Ξεκίνησαν τα γυρίσματα στο Μεξικό - Δείτε τις πρώτες εικόνες του ηθοποιού ως ντετέκτιβ
Κορυφαίοι αθλητές μιλούν για τις θυσίες, τα λάθη και τη διαδρομή πίσω από την επιτυχία
Μετράμε τρεις μεγάλες, φιλόδοξες ταινίες επιστημονικής φαντασίας σε μια χρονιά, καμία από αυτές sequel σε superhero universe.
Από τις 3 έως 10 Μαΐου 2026 στο Ηράκλειο Κρήτης
Η πρεμιέρα του «The Hunt for Gollum» έχει προγραμματιστεί για τις 17 Δεκεμβρίου 2027
Tων σκηνοθετών Ντάνιελ Κουάν και Ντάνιελ Σάινερτ
Ο βραβευμένος ηθοποιός μόλις ρεζίλεψε το μισό Χόλιγουντ και πολύ το ευχαριστήθηκε
Στην ταινία «The Lost Daughter»
Το καλοκαίρι η νέα του ταινία, Disclosure Day
Η αποκάλυψη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τις συμπρωταγωνίστριές της
Η ταινία θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο του 2026
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.