- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μπράιαν Κοξ: Ντεπ και Νόρτον, ατάλαντοι και υπερεκτιμημένοι
Ο βραβευμένος ηθοποιός μόλις ρεζίλεψε το μισό Χόλιγουντ και πολύ το ευχαριστήθηκε
Ο Μπράιαν Κοξ πέρασε ένα χεράκι από Τζόνι Ντεπ και Κέβιν Σπέισι μέχρι Κουέντιν Ταραντίνο και Έντουαρντ Νόρτον
Δεν μασάει τα λόγια του και κυρίως δεν τα παίρνει πίσω: ο λόγος για τον βραβευμένο ηθοποιό Μπράιαν Κοξ, ο οποίος σε ένα ειλικρινές καταχέριασμα στους πλέον διάσημους του Χόλιγουντ είπε πολλά, από ενδιαφέροντα έως μηνύσιμα και μάλιστα με τεκμηρίωση.
Συγκεκριμένα, ο Κοξ δεν δίστασε, μιλώντας στους Times να χαρακτηρίσει από «ανόητους» και «υπερτιμημένους» μέχρι «εντελώς απαράδεκτους» A – lister ηθοποιούς, μεταξύ των οποίων ο Τζόνι Ντεπ, ο Κέβιν Σπέισι, ο Έντουαρντ Νόρτον και άλλοι.
Γνωστός στο ευρύ κοινό ως Logan Roy από το «Succession», ο Κοξ τόνισε πως, πλησιάζοντας πλέον τα 80 μπορεί πλέον «να λέει ό,τι θέλει» και ότι είναι απολύτως διαθέσιμος να εξηγήσει σε όποιον θέλει να διαφωνήσει μαζί του.
Ανόητος ο Σπέισι, δύσκολος ο Νόρτον κατά Κοξ
Κάνοντας μια αναδρομή στην πορεία του στον κινηματογράφο, μίλησε χωρίς περιστροφές για συναδέλφους και συνεργάτες. Αποκάλυψε ότι είχε αρνηθεί τον ρόλο του κυβερνήτη στο franchise «Πειρατές της Καραϊβικής» και όχι μόνο δεν το μετάνιωσε, αλλά αισθάνεται και ανακουφισμένος. Ο λόγος; Δεν ήθελε να συνεργαστεί με τον Τζόνι Ντεπ, τον οποίο χαρακτήρισε «υπερβολικό» και «υπερεκτιμημένο».
Στο ίδιο ύφος, σχολίασε ότι ο Έντουαρντ Νόρτον είναι «άτομο δύσκολο στη συνεργασία», ο Κέβιν Σπέισι «ανόητος άνθρωπος», ενώ η υποκριτική του Ίαν ΜακΚέλεν «δεν είναι του γούστου του». Η κριτική του επεκτάθηκε και σε δημιουργούς όπως ο Κουέντιν Ταραντίνο, τον οποίο χαρακτήρισε «επιφανειακό», τον σκηνοθέτη Μάικλ Κέιτον-Τζόουνς «εντελώς απαράδεκτο», ενώ για τον θεατρικό συγγραφέα Ντέιβιντ Χέιρ χρησιμοποίησε εξαιρετικά σκληρή γλώσσα.
Αναφερόμενος στη μέθοδο υποκριτικής, ο Κοξ δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τον συμπρωταγωνιστή του στο «Succession», Τζέρεμι Στρονγκ, χαρακτηρίζοντας την τεχνική του «εξαιρετικά ενοχλητική».
«Σκέφτομαι: “Δεν θέλω πια να είμαι προσεκτικός. Φτάνω τα 80 φέτος. Θα λέω ό,τι θέλω”», είπε χαρακτηριστικά.
Ο Κοξ είναι παντρεμένος με τη Νικόλ Ανσάρι Κοξ από το 2002 και έχουν αποκτήσει δύο γιους.
Και για όσους δεν τον γνωρίζουν καλά, ας σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι δηλώσεις του προκαλούν αίσθηση.
Η κόντρα Κοξ – Ντάνιελ Ντέι Λιούις
Πέρυσι, ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις είχε απαντήσει στη σκληρή κριτική του και όταν ο Κοξ χαρακτήρισε τη «μέθοδο», μία εξαιρετικά οδυνηρή μέθοδο υποκριτικής, «αμερικανική ανοησία». Ο Λιούις, από τους πιο γνωστούς εκπροσώπους της συγκεκριμένης τεχνικής, δήλωσε πως δεν κατανοεί τα σχόλια του Κοξ και υποστήριξε ότι η μέθοδος δεν επηρέασε ποτέ αρνητικά τη δουλειά του. Οι δύο ηθοποιοί είχαν συνεργαστεί το 1997 στο «The Boxer», όπου συμμετείχε και ο Τζέρεμι Στρονγκ ως βοηθός.
Έχει τιμηθεί με Χρυσή Σφαίρα και Emmy για τον ρόλο του στο «Succession», ενώ στο θεατρικό σανίδι έχει διακριθεί για συνεργασίες με τη Royal Shakespeare Company και το National Theatre, ενώ έχει τιμηθεί και με δύο βραβεία Olivier.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δεν χρωστάμε τίποτα σε μια ταινία που δεν μας κερδίζει
Ο ηθοποιός συμμετείχε στην πρωτότυπη ταινία του 1990
Πρεμιέρα στις αμερικανικές αίθουσες στις 30 Οκτωβρίου
Στο πλαίσιο του Προγράμματος Προώθησης και Διανομής Ελληνικού Κινηματογράφου
H τανία που κάνει την έκπληξη στο αμερικανικό box office
Πάνω από 36.000 email προς κινηματογράφους
Το όνειρό της ήταν να παίξει τη Μέρι Τζέιν
Ο Cristian Mungiu επιστρέφει με ένα ιδεολογικά φορτισμένο δράμα για την πολιτιστική μεταμφύτευση
Πρεμιέρα στην πλατφόρμα στις 25 Σεπτεμβρίου
Επιστροφή στο μέλλον και την επιστημονική φαντασία για τον Ρίντλεϊ Σκοτ
Μετά τον θάνατο του Τιμ Κάρι
Οι εξαρτήσεις άλλαξαν, η εξάρτηση και τα αδιέξοδα φαίνεται πως παραμένουν
Το έλεος μιας αλλόκοτα τρομακτικής εποχής που ανατέλλει
Η πλοκή μεταφέρεται στο 1977 βρίσκοντας το Χόλιγουντ σε μια εντελώς διαφορετική εποχή
Το Rocky Horror Picture Show, ως επιτομή της καλτ άποψης περί απευλευθέρωσης και ισότητας
Ποια ονόματα περιλαμβάνει η λίστα των επικρατέστερων υποψηφίων
Διαφημιζόταν στην εφημερίδα Μακεδονία με το σλόγκαν «Πρωτοφανής Αμερικανισμός. Επισκεφθείτε το οικογενειακώς!»
Η πορεία του επηρεάστηκε από ένα σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη το 2012
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.