Κινηματογραφος

Κριτική ταινίας: Αυτοί που εύχονται τον θάνατό μου

Αντζελίνα Τζολί… πάση θυσία!

324257-668306.jpg
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
ΤΕΥΧΟΣ 788
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
"Αυτοί που εύχονται τον θάνατό μου (Those Who Wish Me Dead)" της Τέιλορ Σέρινταν

Κριτική για την ταινία "Αυτοί που εύχονται τον θάνατό μου (Those Who Wish Me Dead)" της Τέιλορ Σέρινταν, με τους Αντζελίνα Τζολί, Φιν Λιτλ, Νίκολας Χουλτ.

Ένας έφηβος, αυτόπτης μάρτυρας ενός φόνου καταδιώκεται από δύο αδίστακτους εκτελεστές στα δάση της Μοντάνα και βρίσκει απρόσμενη σύμμαχο στο πρόσωπο μιας δασοπυροσβέστριας.

Το νέο φιλμ της Αντζελίνα Τζολί σηματοδοτεί την επιστροφή της στην περιπέτεια και το θρίλερ μετά από μακρόχρονη απουσία. Η τελευταία φορά που την είδαμε σε φιλμ συγγενικό ως προς τα είδη αυτά, ήταν το «The Tourist» από το 2010, την καλλιτεχνική και εμπορική αποτυχία που μοιράστηκε με τον Τζόνι Ντεπ. Το «Αυτοί που εύχονται τον θάνατό μου» είναι ένα θρίλερ επιβίωσης που ποντάρει πολλά στη δεινότητα του σκηνοθέτη Τέιλορ Σέρινταν («Στα ίχνη του ανέμου», «Πάση θυσία») που ξέρει πώς να ξετυλίξει μια αγωνιώδη κούρσα με υπόγειες εντάσεις, αξιοποίηση του φυσικού τοπίου και σχεδόν χορογραφημένο το κομμάτι της δράσης. Υπάρχει όμως και η αδυναμία να ειπωθεί κάτι παραπάνω από όλο αυτό. Η Αντζελίνα Τζολί είναι αρκετά επαρκής στο ρόλο της ενισχύοντάς τον με το απαραίτητο μητρικό φίλτρο. Το σενάριο αποτελεί διασκευή του ομότιτλου best-seller του Μάικλ Κορίτα.

​Σκηνοθεσία: Τέιλορ Σέρινταν Πρωταγωνιστούν: Αντζελίνα Τζολί, Φιν Λιτλ, Νίκολας Χουλτ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ