Κινηματογραφος

«Το Ταξίδι της Φάλαινας» του Φίλιπ Γιούριεφ σε Α' οnline προβολή

Η ταινία έναρξης του 61ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης διαδικτυακά από τις 21 Ιανουαρίου 2021.

Αλεξάνδρα Σκαράκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Α’ online προβολή της βραβευμένης ταινίας «Το Ταξίδι της Φάλαινας» του Ρώσου σκηνοθέτη Φίλιπ Γιούριεφ, από τη StraDa Films

Το «Ταξίδι της Φάλαινας» («The Whaler Boy | Kitoboy»), το μεγάλου μήκους ντεμπούτο του Ρώσου σκηνοθέτη Φίλιπ Γιούριεφ και ταινία έναρξης του 61ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που εντυπωσίασε αποσπώντας θετικές κριτικές, θα παρουσιάζεται σε Α’ προβολή από τις 21 Ιανουαρίου online και χωρίς συνδρομή μέσω του stradafilms.gr.
Στην ταινία, η οποία απέσπασε το βραβείο σκηνοθεσίας GdA στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας 2020, η Ρωσία συναντά την Αλάσκα στον Βερίγγειο Πορθμό. Σε ένα χωριό φαλαινοθήρων όπου οι άνδρες καταφεύγουν στο διαδικτυακό τσατ με τη χρήση κάμερας, ο Λέσκα, ένας άβγαλτος δεκαπεντάχρονος που ζει στην ύπαιθρο, ακολουθώντας το παράδειγμά τους, ερωτεύεται ένα κορίτσι από το Ντιτρόιτ. Όταν όμως θα βρει την «αγαπημένη» του να συνομιλεί με κάποιον άλλο, θα νιώσει έντονο το συναίσθημα της ζήλειας και τότε θα ξεκινήσει μια απίστευτη «οδύσσεια». Στο συμβολικό σημείο όπου σμίγουν παρελθόν και μέλλον, η τρυφερή ιστορία ενηλικίωσης καταγράφει την ταραχή της νιότης και τον παλμό της πρώτης αγάπης.

Πώς θα δούμε την ταινία:
Το κλείσιμο των αιθουσών ήταν μ
ια ακόμα από τις σημαντικές συνέπειες που έφερε η πανδημία του κορωνοϊού. Οι αιθουσάρχες σε όλο τον κόσμο αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο στις επιχειρήσεις τους και παραμένει αβέβαιο το πότε θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στα σινεμά και κυρίως με τι όρους ώστε να ψυχαγωγηθούμε με ασφάλεια. Αν και η εμπειρία παρακολούθησης ταινιών στη μεγάλη οθόνη είναι μοναδική, η ελληνική εταιρεία παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών, τηλεοπτικών παραγωγών και ντοκιμαντέρ StraDa Films παρουσίασε έναν νέο εναλλακτικό και πρωτοποριακό τρόπο για να «πάμε σινεμά», στηρίζοντας παράλληλα τις τοπικές αίθουσες σε αυτή τη δύσκολη χρονική περίοδο. Έτσι, μετά την επιτυχημένη πανελλήνια διαδικτυακή πρεμιέρα της ταινίας «Λάρα» σε σκηνοθεσία του Γιαν Ολε Γκέρστερ («Oh Boy») τον Δεκέμβριο του 2020, η StraDa Films  σε συνεργασία με κινηματογραφικές αίθουσες επιστρέφει με το «Ταξίδι της Φάλαινας», τη δεύτερη προβολή μέσα από τον ιστότοπό της. 

Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε για να παρακολουθήσουμε την ταινία, είναι να αγοράσουμε ένα ψηφιακό εισιτήριο (virtual e-ticket) μέσω ενός ειδικού παραθύρου/«virtual γκισέ» κι έτσι στηρίζουμε έμπρακτα και ενισχύουμε την αίθουσα που αγαπάμε. Η εταιρεία παραγωγής δίνει τη δυνατότητα σε αίθουσες με τις οποίες συνεργάζεται, να συμμετέχουν στο «online virtual release» της Α’ Προβολής παρά το γεγονός ότι είναι ακόμα κλειστές.

Η ταινία του Φίλιπ Γιούριεφ «Το Ταξίδι της Φάλαινας»/StraDa Films

 

Η ταινία του Φίλιπ Γιούριεφ «Το Ταξίδι της Φάλαινας»/StraDa Films


Πληροφορίες
«Το Ταξίδι της Φάλαινας», 2020
Από τις 21 Ιανουαρίου, στον ιστότοπο της StraDa Films
Δείτε τις ταινίες της StraDa Films online, χωρίς συνδρομή, στο stradafilms.gr

Συντελεστές
Σενάριο: Φίλιπ Γιούριεφ
Σκηνοθεσία: Φίλιπ Γιούριεφ
Πρωταγωνιστούν οι: Βλαντιμίρ Ονοχόφ, Βλαντιμίρ Λιούμπιτσεφ, Κριστίνα Άσμους
Έτος: 2020
Διάρκεια: 93'
Χώρα: Ρωσία, Πολωνία, Βέλγιο
Γλώσσα: Ρώσικα