Κινηματογραφος

9 ρομαντικές ταινίες του Netflix που αξίζουν

Αγαπησιάρικα ραντεβού μπροστά στην οθόνη

christiperri.jpg
Κρίστυ Περρή
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
call-me-by-your-name-.jpg
Απόσπασμα της ταινίας Call Me By Your Name

Mένουμε Σπίτι και βλέπουμε ρομαντικές ταινίες στο Netflix όπως το Call Me By Your Name και το Notting Hill

Ρομαντική Κομεντί. Ένας είδος, μία τεράστια κινηματογραφική ιστορία. Αν εκτελεστεί σωστά μπορεί να αποτελέσει μία από τις πιο ευχάριστες οπτικοακουστικές εμπειρίες, ειδικά σε εποχές όπως την συγκεκριμένη. Προφανώς ως θεατές μπορούμε να μαντέψουμε την πορεία της πλοκής από το πρώτο τρίλεπτο, όμως υπάρχει κάτι το εξαιρετικά οικείο στο να παρακολουθείς δύο όμορφους πρωταγωνιστές να ερωτεύονται μπροστά από διάφορα χαριτωμένα φόντα (της Νέας Υόρκης συνήθως) ενώ οι καλύτεροί τους φίλοι κλαίνε από συγκίνηση (και μετά ερωτεύονται και εκείνοι).

Σε περίπτωση λοιπόν που έχεις όρεξη για αισθηματικές ιστορίες και ρομαντικά ραντεβού με τον καναπέ σου, αυτές είναι 9 ταινίες του Netflix που αξίζουν την προσοχή σου. Για το απόλυτο κλισέ της υπόθεσης, προτείνουμε να τις παρακολουθήσεις τρώγοντας παγωτό ή/και σοκολάτα.

Someone Great

Someone Great | Official Trailer [HD] | Netflix


H Jenny (Gina Rodriguez) προσπαθεί να ξεπεράσει τον χωρισμό από τον έρωτα της ζωής της, ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζεται να αποχωριστεί την Νέα Υόρκη (τι λέγαμε;) για το San Francisco και μία δουλειά στο περιοδικό Rolling Stone. Αποφασισμένη και έτοιμη για όλα, πείθει τις δύο κολλητές της να περάσουν μία τελευταία αξέχαστη νύχτα την Πόλη Που Δεν Κοιμάται Ποτέ και φυσικά η περιπέτεια ξεκινάει την στιγμή που βγαίνουν από την πόρτα. Σύγχρονο, έξυπνο, πολύ καλά σκηνοθετημένο και αναπάντεχα αληθινό.

Always Be My Maybe

Always Be My Maybe | Trailer | Netflix


To σκηνοθετικό ντεμπούτο της υπέροχης Ali Wong, η οποία πρωταγωνιστεί στην φρέσκια και ξεκαρδιστική αυτή ταινία. Η Sasha Tran, διάσημη σεφ, επιστρέφει στο μέρος όπου μεγάλωσε για να ανοίξει ένα καινούργιο εστιατόριο και συναντάει τον Marcus Kim, κολλητό της από το σχολείο. Οι δυο τους ξαναγίνονται αμέσως φίλοι και όλοι φανταζόμαστε τι συμβαίνει μετά. Από τις πιο αστείες και καλοδουλεμένες ρομαντικές κομεντί της τελευταίας δεκαετίας με μία ερμηνεία-αποκάλυψη από τον (θεό) Keanu Reeves. Ό,τι καλύτερο για χαλαρή βραδιά στο σπίτι.

The Incredible Jessica James

The Incredible Jessica James | Official Trailer [HD] | Netflix


H ηθοποιός Jessica Williams αποδεικνύει για ακόμα μία φορά πως της αξίζουν ΟΛΟΙ οι πρωταγωνιστικοί ρόλοι (πρέπει να την δεις στο 2 Dope Queens του HBO) και είναι απολαυστική σε αυτήν την ταινία. Υποδύεται την Jessica James, μία Νεουρκοζέζα (!) σεναριογράφο που προσπαθεί να βρει την θέση της σε αυτόν τον κόσμο και στον δρόμο συναντάει τον Chris O'Dowd. Kαι προφανώς τον ερωτεύεται, διότι πώς γίνεται να μην ερωτευτείς τον Chris O'Dowd;

Set It Up

Set It Up | Official Trailer [HD] | Netflix


Δύο αγανακτισμένοι και εξουθενωμένοι assistants αποφασίζουν να κάνουν προξενιό στα αφεντικά τους προκειμένου να μην δουλεύουν τόσες πολλές ώρες και το σχέδιό τους πετυχαίνει απόλυτα. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζουν. Ένα γλυκύτατο φιλμ με πρωταγωνιστές την Zoey Deutch, την Lucy Liu, τον Glen Powel και τον Taye Diggs που θα σε κάνει να χαμογελάσεις και σίγουρα θα σου ανοίξει την όρεξη για πίτσα. Επίσης, μάντεψε σε ποιο μέρος του κόσμου διαδραματίζεται. Ω ναι, στην Νέα Υόρκη.

About Time

About Time Official Trailer #1 (2013) - Rachel McAdams Movie HD


Μία από τις πιο συγκινητικές, αστείες και πρωτότυπες ταινίες του είδους της από τον μάστορα της ρομαντικής κομεντί, Richard Curtis. Ξετυλίγει την ιστορία του Tim, ο οποίος μπορεί να ταξιδέψει στον χρόνο και χρησιμοποιεί αυτήν την ικανότητα για να αναζητήσει την μεγάλη του αγάπη. Το About Time ξεφεύγει από τα όρια και δεν καλύπτει μόνο την πορεία ενός έρωτα. Θίγει την δύναμη της οικογένειας και της προσωπικής ευτυχίας, σε ένα σύμπαν όπου ο χρόνος δεν έχει τόση σημασία. Ή που όλα εξαρτώνται από το επόμενο λεπτό. Θα κλαις μέχρι το τέλος.

To All The Boys I've Loved Before

To All The Boys I've Loved Before | Official Trailer | Netflix


Βασίζεται στο δημοφιλές μυθιστόρημα της Jenny Han και ενώ θα μπορούσε να ασκεί γοητεία μόνο στο εφηβικό κοινό, βλέπεται ευχάριστα από όλες τις ηλικίες. Αυτό κυρίως οφείλεται στους έξυπνους, φρέσκους διαλόγους, την εξαιρετική φωτογραφία, τα σκηνικά και τα κοστούμια, τις ερμηνείες ολόκληρου του cast και κυρίως την τρομερή χημεία μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών. Ο Noah Centineo μετατράπηκε σε μία νύχτα στο boyfriend ολόκληρου του διαδικτύου, όχι αδίκως.

Call Me By Your Name

Call Me By Your Name | Official Trailer HD (2017)


Θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα φιλμ που έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια στον κινηματογράφο και είναι υπεύθυνο για την εκτόξευση της καριέρας του Timothée Chalamet. Το Call Me By Your Name λειτουργεί ακριβώς όπως ο πρώτος έρωτας: αισθάνεσαι όμορφα όσο συμβαίνει, τελειώνει χωρίς να το καταλάβεις ενώ το μόνο που θέλεις είναι να διαρκέσει περισσότερο, σε αφήνει με μία γλυκόπικρη γεύση στα χείλη. Η ανάμνησή του προκαλεί απέραντη χαρά και θλίψη ταυτόχρονα, ενώ το soundtrack φέρνει δάκρυα στα μάτια που αρνούνται να πέσουν στα μάγουλα. Δεν μπορείς να σταματήσεις να το σκέφτεσαι και την ίδια στιγμή δεν ξέρεις αν αντέχεις στην ιδέα του να το ξαναδείς.

Notting Hill

Notting Hill Official Trailer #1 - (1999) HD


Καμία λίστα ρομαντικών ταινιών δεν είναι ολοκληρωμένη αν δεν εμφανιστεί ο Hugh Grant. Όσα χρόνια και αν περάσουν, το Notting Hill παραμένει στην κορυφή. Και αυτό γιατί τα έχει όλα. Αστείες ατάκες που δεν σε αφήνουν να πάρεις ανάσα από τα γέλια. Συγκινητικές σκηνές που προκαλούν δάκρυα. Γλυκές ερωτικές εξομολογήσεις που σε κάνουν να αισθάνεσαι ένα περίεργο σφίξιμο στην καρδιά. Και φυσικά την σκηνή. Γνωρίζουμε όλοι ποια σκηνή.

Our Souls at Night

Our Souls At Night | Official Trailer [HD] | Netflix


H επανένωση της Jane Fonda και του Robert Redford άξιζε την αναμονή. Οι δυο τους έχουν την ίδια ηλεκτρική χημεία για την οποία το Hollywood τους λάτρεψε και το σενάριο του Our Souls at Night τους συμπεριφέρεται με σεβασμό και αναγνώριση. Κάτι το διαφορετικό, που πραγματικά αξίζει τον χρόνο σου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ