- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Joker: Οι δυσκολίες της συνύπαρξης Φοίνιξ-Ντε Νίρο στα γυρίσματα
Τι αποκαλύπτει ο σκηνοθέτης Τοντ Φίλιπς για την ατάκα του 48χρονου ηθοποιού: «Δεν υπάρχει καμία γ@μ%μέν% περίπτωση να το κάνω»
Ο Χοακίν Φοίνιξ δεν ήθελε με τίποτα να συμμετάσχει στο «read-through» του σεναρίου, ωθώντας τον Ντε Νίρο να του πει δυο λόγια μακριά από τις κάμερες.
Δεν ήταν όλα... ρόδινα στο set της ταινίας «Joker». Όπως αποκαλύπτει ο σκηνοθέτης Τοντ Φίλιπς σε δηλώσεις του στο περιοδικό «Vanity Fair», Χοακίν Φοίνιξ και Ρόμπερτ Ντε Νίρο είχαν επαγγελματικές διαφορές στον τρόπο που ήθελαν να γίνει το φιλμ.
Ο 48χρονος σκηνοθέτης εξήγησε ότι ο 44χρονος ηθοποιός (σ.σ. ο οποίος με την ερμηνεία του ως «Άρθουρ Φλεκ» έχει βάλει πλώρη για το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου) δεν ήθελε με τίποτα να συμμετάσχει σε ένα «read-through» του σεναρίου: Τη διαδικασία, δηλαδή, που προηγείται των γυρισμάτων και προβλέπει τη συγκέντρωση των ηθοποιών σε μια αίθουσα προκειμένου να γίνει η ανάγνωση του σεναρίου για τον εντοπισμό τυχόν λαθών ή παρανοήσεων.
«Δεν υπάρχει καμία γ@μ%μέν% περίπτωση να το κάνω» είχε ξεκαθαρίσει ο Χοακίν Φοίνιξ σε άνθρωπο του Τοντ Φίλιπς, με τον σκηνοθέτη να απαντά: «Πες του ότι πάντα κάνω "read-throughs" πριν από τα γυρίσματα και αυτό θα κάνουμε». Με τη συγκεκριμένη διαδικασία ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο δεν είχε κανένα πρόβλημα και ήταν από την αρχή θετικός, θεωρώντας ότι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της παραγωγής.
Τελικά το «read-through» έγινε στα γραφεία του 76χρονου ηθοποιού στη Νέα Υόρκη. Ο Χοακίν Φοίνιξ ήταν εκεί. Φανερά άκεφος, όμως, και ίσα που ακουγόταν, ωθώντας τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο να διακόψει τη διαδικασία και να του ζητήσει να έχουν μια προσωπική συζήτηση οι δυο τους.
«Δεν μπορώ. Θέλω να πάω σπίτι» θυμάται ο Τοντ να λέει ο Χοακίν Φοίνιξ μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας. «Δεν του άρεσε καθόλου» πρόσθεσε.
Ο 48χρονος σκηνοθέτης αποκάλυψε ότι Ντε Νίρο και Φοίνιξ μίλησαν για «ορισμένα ελάσσονος σημασίας θέματα», με τον 76χρονο ηθοποιό να επιστρέφει στο set και να διαβεβαιώνει ότι «όλα θα πάνε καλά».
Δεν είπε ποτέ «ΝΑΙ» στον ρόλο του «Joker»
Σε παλαιότερη συνέντευξή του ο Τοντ Φίλιπς αποκάλυψε ότι ο Χοακίν Φοίνιξ είχε διαβάσει το σενάριο, όταν του το έστειλε, ωστόσο ποτέ δεν είπε «ΝΑΙ» στο αν θα πάρει τον ρόλο ή όχι. Απλά, εμφανίστηκε στην πρώτη πρόβα, με τα υπόλοιπα να αποτελούν ιστορία.
Για τις ανάγκες του ρόλου ο κινηματογραφικός «Joker» χρειάστηκε να απομονωθεί για αρκετές εβδομάδες, ενώ έφθασε στο σημείο να τρώει ένα μήλο την ημέρα, προκειμένου να χάσει βάρος και να μοιάζει ακόμη πιο τρομακτικός έτσι λιπόσαρκος που είχε γίνει.
Λίγες κουβέντες εκτός γυρισμάτων
Ο Φοίνιξ είχε πει για τον Ντε Νίρο: «Δεν ήθελα να του μιλήσω εκτός γυρισμάτων. Την πρώτη ημέρα είπαμε "καλημέρα". Πέρα από αυτό δεν ξέρω αν μιλήσαμε πολύ».
Από τη μεριά του ο Ντε Νίρο ανέφερε: «Ο ρόλος του και ο δικός μου. Δεν χρειάστηκε να μιλήσουμε για οτιδήποτε άλλο. Απλά, είπαμε: "Κάνε τη δουλειά. Να έχουμε μια σχέση σε επίπεδο ρόλων. Αυτό έκανε τα πάντα ευκολότερα και δεν μιλούσαμε. Δεν υπήρχε λόγος εξάλλου».
Ο Χοακίν Φοίνιξ, πάντως, δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για τις υποκριτικές ικανότητες του Ντε Νίρο, υποστηρίζοντας ότι είναι «ο αγαπημένος μου Αμερικανός ηθοποιός».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αντιδράσεις και αίτημα να απαγορευτεί
Μια συζήτηση για το «Αλλού ο δρόμος», την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της, την τέχνη ως ανάγκη, τη φωτογραφία, την ανθεκτικότητα και εκείνο το «αλλού» που εξακολουθούμε να αναζητούμε.
H προειδοποίηση για μια μεγάλη εξέγερση
Νέα συνεργασία-έκπληξη με την A24 μετά από μια χρονιά γεμάτη εισπρακτικά ρεκόρ
Από τον Μάικλ Κορλεόνε στον Τόνι Μοντάνα
Με μουσική υπόκρουση Led Zeppelin και πρωταγωνιστές τον Ντάνιελ Κρεγκ και τη Μέριλ Στριπ
Η ανάρτηση της εταιρείας παραγωγής
Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός αποκάλυψε ότι αποσύρθηκε στην έρημο με ένα βιβλίο γεμάτο αρνητικές κριτικές για τον ίδιο και τις ταινίες του
Πέντε μεγάλου και δύο μικρού μήκους ελληνικές παραγωγές διεκδικούν υποψηφιότητα
Όχι το θαλάσσιο φιλμ τρόμου που περιμένει κανείς να δει
Άψογες ερμηνείες, σε ένα φιλμ που κερδίζει εύκολα τις εντυπώσεις χάρη στην ψυχραιμία και τον μινιμαλισμό με τα οποία χτίζει τη δραματουργία του.
Η νευρώδης σκηνοθεσία, η μείξη μαύρης κωμωδίας-ψυχολογικού θρίλερ και η παρουσία πρωτοκλασάτων ερμηνευτών χαρακτηρίζουν την πρώτη αγγλόφωνη δημιουργία του Ρομέν Γαβρά
Απέσπασε διπλό βραβείο ερμηνείας στις Κάννες για τις πρωταγωνίστριες Βιρζινί Εφιρά και Τάο Οκαμότο.
Ο Άαρον Σόρκιν επιστρέφει στο Facebook δεκαέξι χρόνια μετά με μια αξιοπρεπή μεν ταινία, που δεν καταφέρνει όμως να ξεφύγει από τη μεγαλειώδη σκιά του προκατόχου της
H ταινία του Aaron Sorkin για τις κοινωνικές συνέπειες των ψηφιακών δικτύων
Ξεκίνησαν τα γυρίσματα για το νέο κινηματογραφικό reboot σε σκηνοθεσία του Τζόζεφ Κοσίνσκι
Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια μυστικής προβολής της ταινίας «Ethan Frome»
Ο Ισπανός ηθοποιός μιλά για τη διάσημη σκηνή ανάκρισης στο Skyfall
Ένα ακριβό και ασυνήθιστο στοίχημα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.