Κινηματογραφος

GLAAD: Αποκλείστηκε το «Bohemian Rhapsody» από τα βραβεία - Ο σκηνοθέτης του κατηγορείται για σεξ με ανηλίκους και κακοποίηση

«Ομοφοβική λάσπη» απαντά ο Βρετανός Μπράιαν Σίνγκερ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ράμι Μάλεκ, Bohemian Rhapsody
Ράμι Μάλεκ, Bohemian Rhapsody

Αποσύρθηκαν όλες οι υποψηφιότητες του «Bohemian Rhapsody» από τα σημαντικότατα και ετήσια ΛΟΑΤΚΙ Media Awards της Glaad μετά τις νέες κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση εναντίον του σκηνοθέτη της ταινίας, Μπράιν Σίνγκερ.

Κατηγορίες, οι οποίες είναι το αποτέλεσμα ετήσιας δημοσιογραφικής έρευνας του αμερικανικού περιοδικού, The Atlantic. Ανάμεσα στις κατηγορίες είναι και αυτή της σεξουαλικής συνεύρεσης του Αμερικανού σκηνοθέτη με ανηλίκους.

Ο Σίνγκερ αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι πρόκειται για «ομοφοβική λάσπη».

Η Glaad έκανε λόγο για μια δύσκολη απόφαση. Ανακοίνωσε ότι δεν θα τιμήσει την τελευταία ταινία του Σίνγκερ συμπεριλαμβάνοντας στις φετινές υποψηφιότητες υποστηρίζοντας ότι «πρέπει να δίνεται προτεραιότητα στους επιζώντες των σεξουαλικών επιθέσεων».

«Στον απόηχο των τελευταίων κατηγοριών απέναντι στον σκηνοθέτη Μπράιαν Σίνγκερ, η GLAAD πήρε την δύσκολη απόφαση να αφαιρέσει το Bohemian Rhapsody, που ήταν υποψήφιο στην κατηγορία Outstanding Film- Wide Release στα φετινά GLAAD Media Awards. Η ιστορία που δημοσιεύτηκε στο The Atlantic, αποκαλύπτοντας ανείπωτες βλάβες, τις οποίες υπέστησαν νεαροί άντρες και έφηβα αγόρια δεν μπορεί να αγνοηθεί ή έστω να βραβευθεί σιωπηρά», σημείωσε η ομάδα υποστήριξης της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Ο Σίνγκερ, ο οποίος είναι ο σκηνοθέτης εξαιρετικών ταινιών όπως οι «Συνήθειες Ύποπτοι» με τον Κέβιν Σπέισι, απολύθηκε από το Bohemian Rhapsody τρεις εβδομάδες πριν από την ολοκλήρωση της ταινίας εξαιτίας αναφορών για ασταθή συμπεριφορά και διαπληκτισμούς με τον πρωταγωνιστή, Ράμι Μάλεκ.


Για την ολοκλήρωση της ταινίας επιστρατεύτηκε ο Βρετανός σκηνοθέτης, Ντέξτερ Φλέτσερ. Ωστόσο, στους τίτλους της ταινίας παρέμεινε το όνομα του Μπράιαν Σίνγκερ.

Στην κατηγορία του Σίνγκερ για «ομοφοβική λάσπη» η Glaad απάντησε:   «Ο Σίνγκερ απάντησε χρησιμοποιώντας εσφαλμένα την "ομοφοβία" για να αρνηθεί τις κατηγορίες περί σεξουαλικής κακοποίησης και η GLAAD καλεί τα μέσα ενημέρωσης και την βιομηχανία γενικότερα να μην παραβλέψουν το γεγονός πως τα θύματα θα πρέπει να έρχονται πρώτα».    «Η ομάδα εργάστηκε τόσο σκληρά στο Bohemian Rhapsody και την κληρονομιά του Φρέντι Μέρκιουρι που τους αξίζουν πολλά περισσότερα από το να αμαυρώνονται έτσι», συνεχίζει η ανακοίνωση, σημειώνοντας ωστόσο πως ο αντίκτυπος της ταινίας είναι «αναμφισβήτητος».    «Θεωρούμε πως πρέπει να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους νέους της LGBTQ κοινότητας και όσους επέζησαν από σεξουαλικές επιθέσεις, πως η GLAAD θα στέκεται πάντα στο πλευρό τους και δεν θα σιωπά όταν πρόκειται να τους προστατέψει», καταλήγει η ανακοίνωση.  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ