Κινηματογραφος

Ο «Μονομάχος» επιστρέφει στην αρένα 18 χρόνια μετά

Τι αλλάζει και τι μένει ίδιο στο σίκουελ της μεγάλης επιτυχίας του 2000

Νικολέττα Σταμάτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η κινηματογραφική επιτυχία «Μονομάχος» βάζει μπρος για το σίκουέλ της, 18 ολόκληρα χρόνια μετά την κυκλοφορία της και την τεράστια επιτυχία της με κέρδη 457 εκατομμυρίων δολαρίων και 45 βραβεία, μεταξύ των οποίων 5 Όσκαρ, 2 Χρυσές Σφαίρες και 5 BAFTA. Η απόφαση φαίνεται ότι λήφθηκε από τον σκηνοθέτη Ρίντλεϊ Σκοτ, ο οποίος ξεκίνησε να μιλά για ένα «Μονομάχος 2» πριν δύο χρόνια, επιθυμώντας μάλιστα και την επιστροφή του Ράσελ Κρόου στον ρόλο του Μάξιμους.

Η τελευταία ιδέα μπορεί να απορρίφθηκε από το στούντιο, καθώς ο Μάξιμους πεθαίνει στο τέλος της πρώτης ταινίας – αν και Σκοτ επιμένει ότι έχει βρει τον τρόπο να τον φέρει πίσω -, ωστόσο σε κεντρικό ρόλο λέγεται ότι θα δούμε έναν χαρακτήρα από την παραγωγή του 2000. Ο λόγος για τον Λούσιους, γιο της Λουσίλα και ανιψιός του Μάρκου Αυρήλιου Κομμόδου, του άντρα που δολοφόνησε τον πατέρα του για τον θρόνο. Αυτό που δεν έχει γίνει γνωστό, όμως, είναι το αν τον Λούσιους θα ενσαρκώσει ο Σπένσερ Τριτ Κλαρκ, όπως 18 χρόνια πριν, όταν ο ίδιος ήταν 13 ετών, ο οποίος συνεχίζει να ασχολείται με την υποκριτική και συμμετέχει στην ταινία «Glass», που θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Γενάρη.

Το στούντιο, που είχε αναλάβει τον «Μονομάχο» το 2000, ήταν η DreamWorks, ωστόσο τα ηνία φαίνεται να έχουν περάσει πλέον στην Paramount, την στιγμή που την χρηματοδότηση της ταινίας έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου ο Ρίντλεϊ Σκοτ με την εταιρία παραγωγής του, Scott Free Production. Όσον αφορά το σεναριακό κομμάτι, ο Νικ Κέιβ έκανε μία πρόταση πριν 5 χρόνια, η οποία απορρίφθηκε, και τώρα έντονα ακούγεται το όνομα του Πίτερ Κρεγκ (The Hunger Games: Επανάσταση) ως οριστικού σεναριογράφου της ταινίας, ενώ στην σκηνοθετική καρέκλα θα καθίσει, φυσικά, για ακόμη μια φορά ο Ρίντλεϊ Σκοτ.