Κινηματογραφος

Οι 6 στιγμές που το Bohemian Rhapsody παραχάραξε την πραγματική ιστορία των Queen (video)

Το «Flicks and the City» παρουσιάζει την παραποίηση της ιστορίας

30592837_397928577356114_5869118242148057088_n.jpg
Νίκος Παπαηλιού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
thumbnail_df-14964_r.jpg

Μπορεί το Bohemian Rhapsody να έσπασε τα ταμεία (διεθνείς εισπράξεις 72,5 εκατομμυρίων δολαρίων) μετά το πέρας του πρώτου Σαββατοκύριακου της προβολής του σε όλον τον κόσμο, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι έφυγαν και όλοι ευχαριστημένοι από την ταινία του Μπράιαν Σίνγκερ. Ιδιαίτερα οι φανατικοί φίλοι των Queen έχουν μια σειρά από λόγους για να διαμαρτύρονται για την απόδοση της ιστορίας της αγαπημένης τους μπάντας από τους παραγωγούς της ταινίας. Το μουσικό ντοκιμαντέρ με την σπουδαία συμμετοχή του Ράμι Μάλεκ ως Φρέντι Μέρκιουρι, έχει κερδίσει τις εντυπώσεις και όλοι μιλούν για αυτό, όμως όπως παρουσιάζει το Flicks and the City, δεν είναι λίγες οι φορές που προκειμένου η πλοκή να εξελίσσεται ομαλά, έχει παραποιηθεί η αληθινή ιστορία των Queen.

6 Ways Bohemian Rhapsody IGNORED Queen's TRUE STORY!

  1. Ο πρώτος τραγουδιστής της πρώιμης μορφής της μπάντας, πρότεινε τον Μέρκιουρι όταν αποχώρησε. Ο τότε Φαρόκ Μπουλσάρα, δεν αυτοπροτάθηκε, όπως παρουσιάζεται στο «Bohemian Rhapsody».
  2. Το σήμα κατατεθέν των Queen «We will rock you» υπήρχε στο News of the World, άλμπουμ που κυκλοφόρησε το 1977. Στην ταινία πάλι βλέπουμε τον Μπράιαν Μέι, να εμπνέεται το τραγούδι στο στούντιο και να πρωτοπαίζεται το 1980 μπροστά στο κοινό.
  3.  Ο ντράμερ των Queen, Ρότζερ Τέιλορ ήταν το πρώτο μέλος του συγκροτήματος που ακολούθησε μοναχικούς δρόμους, βγάζοντας σόλο άλμπουμ και στη συνέχεια ακολούθησε ο Φρέντι Μέρκιουρι. Ακόμη όμως κι όταν έγραφαν μόνοι τους, οι Queen συνέχιζαν της πορεία τους, αντίθετα με όσα θα δει κανείς στο «Bohemian Rhapsody».
  4. «Επανένωση» στην πραγματικότητα δεν έγινε στο Live Aid, αφού οι Queen βρίσκονταν ήδη σε περιοδεία πριν από την ιστορική τους συναυλία το 1985.
  5. Η συγκλονιστική διάγνωση για το Aids έγινε το 1987 και όχι πριν από το Live Aid. Άλλη μια παραχάραξη της πραγματικής ιστορίας που βόλευε στην κλιμάκωση της ταινίας.
  6. Το χρώμα των ματιών του Μάλεκ: Ο γαλαζομάτης Ραμί Μάλεκ δεν άλλαξε το χρώμα των ματιών του, για να φέρνει περισσότερο στον Μέρκιουρι, καθώς δεν θα άλλαζε το στόρι της ταινίας. Πράγματι, αυτό δεν άλλαξε τίποτα, μιας και ο 37χρονος ήταν συγκλονιστικός, όμως οι άλλες αλλαγές ίσως κόστισαν στο «Bohemian Rhapsody».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ