Κινηματογραφος

6 ταινίες με βασιλικούς έρωτες για εσένα

Ναι, είναι καιρός για πρίγκιπες!

Κρίστυ Περρή
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Με την εγκυμοσύνη της Meghan, τον γάμο της Eugenie και τα κόλπα του George και της Charlotte σε κάθε μάζωξη της οικογένειας να απασχολούν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης καθημερινά, ο «βασιλικός πυρετός» ανεβαίνει και ίσως να σε έχει πιάσει και εσένα. Σε περίπτωση που έχεις ρομαντική διάθεση και φαντάζεσαι πρίγκιπες και λευκά άλογα να μπουκάρουν στο γραφείο σου μέρα μεσημέρι για να σε πάνε στο παλάτι και να φοράς μόνο Stella McCartney και Gucci σε κάθε σου έξοδο από εδώ και πέρα, αυτές οι ταινίες μπορεί να σε βοηθήσουν.

Διότι ναι, είναι καιρός για πρίγκιπες!

1. The Princess Diaries

 


Αν είσαι millennial και κορίτσι, οι πιθανότητες να έχεις δει ήδη αυτήν την ταινία τόσες φορές που την έχεις μάθει απ’έξω είναι μεγάλες. Όμως σίγουρα αξίζει μία επανάληψη. Το ντεμπούτο της Anne Hathaway στον κινηματογράφο έγινε με τον πιο παραμυθένιο τρόπο όταν υποδύθηκε την Mia, μία έφηβη highschool loser που ξαφνικά μαθαίνει πως είναι πριγκίπισσα και πως γιαγιά της είναι η Julie Andrews, δηλαδή η πιο όμορφη γυναίκα του πλανήτη. Αμέτρητες κλασικές σκηνές, εξαιρετικό χιούμορ, ατάκες που ακόμα χρησιμοποιούμε καθημερινά (not you, I don’t even know you!) και ένα άκρως χαριτωμένο σήκουελ με συμπρωταγωνιστή τον Chris Pine. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

2.  Roman Holiday

 


Ενώ βρίσκεται σε μία τουρνέ της Ιταλίας, η πριγκίπισσα Anne αποφασίζει να δραπετεύσει από τα βασιλικά της καθήκοντα και να ζήσει μία αξέχαστη περιπέτεια στην Ρώμη. Τελικά την παίρνει ο ύπνος σε ένα παγκάκι και την ξυπνάει ο Joe Bradley, ένας δημοσιογράφος που αναζητάει το επόμενο «λαβράκι». Από τις πιο γλυκές και ρομαντικές ταινίες που μπορείς να δεις, με ένα από τα πιο ιστορικά πλάνα στην ιστορία του κινηματογράφου και την αξεπέραστη Audrey Hepburn στα καλύτερά της. Συμπρωταγωνίστρια η μαγευτική Ρώμη.

3. Cinderella

 


Προφανώς όλες οι ταινίες της Disney θα μπορούσαν να έχουν μία θέση στην λίστα μας όμως θα σταθούμε στην live action εκδοχή της Σταχτοπούτας με την υπέροχη Lily James στον πρωταγωνιστικό ρόλο και ένα φιλμ γεμάτο χρώμα, καταπληκτικά κοστούμια, χιούμορ, νοσταλγία και έρωτα. Ο πρίγκιπας εδώ είναι πολύ πιο ενδιαφέρον σαν χαρακτήρας, πολύ πιο όμορφος (αχ, Richard Madden αχ!) και γλυκός ενώ προφανώς η Cate Blanchett στον ρόλο της μητριάς είναι αποκάλυψη.

4. A Christmas Prince

 


Η προσπάθεια του Netflix να δημιουργήσει μία χουχουλιάρικη χριστουγεννιάτικη ρομαντική ιστορία τελικά ήταν άκρως πετυχημένη όταν την προηγούμενη χρονιά κυκλοφόρησε το A Christmas Prince, το οποίο ενώ έχει όλα τα κλισέ που θα μπορούσε να έχει και το σενάριο δεν σε εκπλήσσει ούτε για ένα δευτερόλεπτο, καταφέρνει με κάποιον τρόπο να σε διασκεδάσει και να σε κάνει να φανταστείς τι θα συνέβαινε αν ερωτευόταν και εσένα κάποιος πρίγκιπας- αντιγραφή του mister Darcy.

5. Ever After

 


Ή αλλιώς «πάρε την Σταχτοπούτα και κάντην καλύτερη». Η υπόθεση της ταινίας μιμείται σε αρκετά σημεία το παραμύθι όμως η ηρωίδα Danielle καταφέρνει να κάνει τον πρίγκιπα Henry να συνειδητοποιήσει τα προνόμιά του ως πλούσιος και να σκέφτεται με κριτικό τρόπο. Η ίδια είναι χιουμορίστας, έξυπνη και γενναία. Στο τέλος της ταινίας πιστεύεις πως πραγματικά είναι ερωτευμένοι ο ένας με τον άλλον και αυτή είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του σεναρίου.

6. The Princess Bride

 


Βασικά εδώ η ηρωίδα δεν θέλει με ΤΙΠΟΤΑ να παντρευτεί τον πρίγκιπα που την έχει ερωτευτεί διότι είναι ενοχλητικός, αλαζόνας , γελοίο τυπάκι και κυρίως γιατί δεν είναι ο Westley ο μεγάλος της έρωτας που τυχαίνει να μην έχει τίτλους ευγενείας αλλά έχει απίστευτα μάτια και κατάξανθα μαλλιά. Προφανώς θα την βάλουμε στην λίστα μας καθώς είναι μία από τις πιο όμορφες ταινίες που είδαμε ως παιδιά ή έφηβοι και ψάχνουμε ακόμα κάποιον να μας πει «as you wish».