- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χόλιγουντ εμπιστευτικό: 20 στιγμές από το παρασκήνιο των Όσκαρ
Λίγο πριν την 90η τελετή απονομής μάθε όλες εκείνες τις ιστορίες που σημάδεψαν την πιο λαμπερή βραδιά του Χόλιγουντ
Η βραδιά των Όσκαρ είναι σίγουρα ο σημαντικότερος θεσμός στον κόσμο του θεάματος, είναι όμως θεσμός και για εμένα και την κολλητή μου. Μάλιστα! Κάθε χρόνο, από τη στιγμή που ανακοινώνονται οι υποψηφιότητες, μέχρι τη στιγμή της απονομής, η καθημερινότητά μας στροβιλίζεται γύρω από τη μεγάλη βραδιά. Αρχικά, βάζουμε στόχο να δούμε όσες περισσότερες ταινίες, από εκείνες που έχουν προταθεί για Όσκαρ, μπορούμε. Παράλληλα, βγάζουμε μεταξύ μας προγνωστικά, σχολιάζουμε τις φήμες που κυκλοφορούν σχετικά με τα φαβορί, καταβροχθίζουμε με μανία κριτικές. Την επόμενη μέρα φυσικά αναλύουμε τις βραβεύσεις, τις επιδόσεις του εκάστοτε παρουσιαστή, αλλά και τις εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί. Όλα αυτά ωστόσο, η κάθε μία σπίτι της και με τους χρόνους της.
Φέτος, το πήραμε απόφαση. Θα μαζευτούμε στο ίδιο σπίτι και θα παρακολουθήσουμε την 90η τελετή απονομής και όλες τις μεγάλες στιγμές της, σε απευθείας μετάδοση. Ας είναι καλά η COSMOTE TV!
Την Κυριακή 4 Μαρτίου θα συναντηθούμε λίγο πριν τις 11 το βράδυ, θα μαγειρέψουμε σπιτική πίτσα και στις 11 και μισή θα έχουμε ήδη στηθεί μπροστά από την τηλεόραση και θα συντονιστούμε στο COSMOTE CINEMA 1HD για να παρακολουθήσουμε με πρωτότυπο αγγλικό ήχο τις αφίξεις στο κόκκινο χαλί και να σχολιάσουμε πρώτες απ’ όλες τις εμφανίσεις των αγαπημένων μας σταρ, περιμένοντας με αγωνία να πάει 3 για να ξεκινήσει η τελετή με οικοδεσπότη τον Τζίμι Κίμελ.
Και εκεί που τα είχαμε σχεδιάσει όλα μαθαίνουμε το εξής. Η COSMOTE TV φέρνει και το νέο pop-up κανάλι COSMOTE CINEMA OSCARS HD με 3 οσκαρικές ταινίες την ημέρα που είτε έχουν βραβευτεί, είτε ήταν υποψήφιες. Κοιταζόμαστε με νόημα και αρχίζουμε να γράφουμε λίστα για σούπερμάρκετ, καθώς απ’ ό,τι φαίνεται οι οσκαρικές βραδίες θα είναι πολλές.
Ούσα λοιπόν σε ρυθμούς Όσκαρ, παρασύρθηκα να διαβάζω διάφορες ιστορίες από την 90χρονη ιστορία τους. Γιατί Όσκαρ χωρίς απρόοπτα, ίντριγκες, αστείες και συγκινητικές στιγμές, δε γίνονται.
Το «σατανικό» σχέδιο της Τζόαν Κρόφορντ
Το 1963 η Μπέτι Ντέιβις προτάθηκε για την ερμηνεία της στην ταινία «Τι απέγινε η Μπέιμπι Τζέιν» (ήταν μάλιστα η 11η υποψηφιότητά της), στην οποία συμπρωταγωνιστούσε με την αιώνια εχθρό της, Τζόαν Κρόφορντ την οποία η Ακαδημία προσπέρασε. Η τελευταία, πικραμένη που δεν ήταν υποψήφια, δεν έκατσε με σταυρωμένα χέρια. Έστειλε επιστολές στις υπόλοιπες υποψήφιες της κατηγορίας, ζητώντας τους να παραλάβει εκείνη το βραβείο στη θέση τους. Το βραβείο πήγε στην Αν Μπάνκροφτ για την ερμηνεία της στην ταινία "The Miracle Worker” και φυσικά το παρέλαβε η Κρόφορντ (καθώς η πρώτη λόγω θεατρικών υποχρεώσεων δεν μπορούσε να παρευρεθεί) κάνοντας την Ντέιβις να καταρρέει στα παρασκήνια.
Πήρε η Μαρίσα Τομέι το Όσκαρ κατά λάθος;
Όχι ακριβώς παρασκήνιο, αλλά περισσότερο συνωμοσιολογία που επανέρχεται κάθε χρονιά εν όψει της τελετής, είναι η περίπτωση της Μαρίσα Τομέι. Το 1993, η πρωτοεμφανιζόμενη τότε ηθοποιός, βραβεύτηκε στην κατηγορία του Β' Γυναικείου Ρόλου για την ταινία «Το ξαδερφάκι μου, ο Βίνι». Το γεγονός ότι η Τομέι είχε τότε μόλις 5 ταινίες στο ενεργητικό της, δεν ήταν ούτε κατά διάνοια φαβορί και είχε απέναντί της μεγάλες ηθοποιούς, έκανε πολλούς να πιστεύουν ότι το Όσκαρ της απονεμήθηκε κατά λάθος, κάτι που ωστόσο συγκαλύφθηκε για να αποφευχθεί το σκάνδαλο και το πλήγμα στην αξιοπιστία του θεσμού. Μάλιστα, ο Τύπος της εποχής έκανε λόγω για λάθος του παρουσιαστή του εν λόγω βραβείου, Τζακ Πάλανο, οποίος έμοιαζε να βρίσκεται υπό την επήρεια ουσιών την ώρα της ανακοίνωσης.
Ο Μάρλον Μπράντο αρνείται να παραλάβει Όσκαρ και μάλιστα δια αντιπροσώπου
Το 1972 ο Μάρλον Μπράντο κερδίζει το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στον Νονό του Φράνσις Φόρντ Κόπολα. Ωστόσο, αρνήθηκε να παραλάβει το βραβείο, διαμαρτυρόμενος για την κακομεταχείριση των αυτόχθονων Ινδιάνων στις ΗΠΑ και αντί να παραστεί ο ίδιος, έστειλε στη θέση του την Ινδιάνα Απάτσι, Σατσίν Λιτλφέδερ, μαζί με μία επιστολή 15 σελίδων που είχε συντάξει ο ίδιος. Παρά τη γενικότερη αμηχανία στο ακροατήριο, η Λιτλφέδερ επιδοκιμάστηκε και μάλιστα εξαργύρωσε αυτά τα λεπτά δημοσιότητας πρωταγωνιστώντας αργότερα σε ταινίες, αλλά και με μία γυμνή φωτογράφιση στο Playboy.
Τα είπε όλα η Cher σε δύο απονομές με τα φορέματά της;
Η Cher είναι ένα αδιαμφισβήτητο fashion icon με αναρίθμητες εμβληματικές εμφανίσεις, οι οποίες προκαλούσαν πάντα σωρεία σχολίων. Στην 58η απονομή Όσκαρ, επιλέγει μία δημιουργία του σχεδιαστή Bob Mackie, που σχεδόν έχει ταυτιστεί με το όνομα Cher, το θρυλικό Mohawk φόρεμα που θεωρήθηκε ως statement της Cher για το γεγονός ότι δεν προτάθηκε ως υποψήφια για την ταινία Mask. Δύο χρόνια μετά παίρνει την εκδίκησή της με μία ακόμα αποκαλυπτική δημιουργία του Mackie, αλλά και το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο για την ταινία Moonstruck, σχολιάζοντας με νόημα για την αμφίεσή της «Όλοι ήταν πολύ περίεργοι για αυτό το φόρεμα, όμως το θεωρώ πολύ κατάλληλο για τη βραδιά».
Όσκαρ σε οικογενειακή συσκευασία
Το 1973 η Λάιζα Μινέλι κερδίζει Όσκαρ Α' γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της ως Σάλι Μπόουλς στο θρυλικό μιούζικαλ Καμπαρέ. Λίγοι γνωρίζουν όμως ότι ταυτόχρονα χρίζεται και η μοναδική κάτοχος Όσκαρ που οι γονείς της έχουν κερδίσει και αυτοί από ένα χρυσό αγαλματάκι. Η μητέρα της Τζούντι Γκάρλαντ είχε λάβει τιμητικό Όσκαρ το 1939 ενώ ο πατέρας της Βινσέντε Μινέλι πήρε το Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας το 1958 για την ταινία Gigi.
Ο πρώτος ηθοποιός που βραβεύτηκε με Όσκαρ πρωταγωνιστής της ναζιστικής προπαγάνδας
Ο Εμίλ Γιάνινγκς είναι ο πρώτος ηθοποιός που βραβεύτηκε με Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου στην πρώτη απονομή του 1929 για τις ταινίες The Last Command (1928) και The Way of All Flesh (1927). Εκτός του ότι ο θρύλος θέλει την ταινία Rin Tin Tin να είχε στην πραγματικότητα λάβει περισσότερους ψήφους από το The Way All The Flesh, το πραγματικά συνταρακτικό βρίσκεται στο ότι ο ηθοποιός κατά τα τέλη της καριέρας του συμμετείχε σε ταινίες που έκαναν προπαγάνδα υπέρ των Ναζί.
Στριπ εναντίον Λάγκερφλεντ
Μόλις πέρσι μια μεγάλη διαμάχη ξέσπασε λίγο πριν από την 89η τελετή απονομής των Όσκαρ. Δεν είναι άλλη από εκείνη της Μέριλ Στριπ και του Καρλ Λάγκερφλεντ, ο οποίος κατηγόρησε τη διάσημη ηθοποιό ότι απαιτεί χρηματική αμοιβή για φορέσει φορέματα διάσημων οίκων στο κόκκινο χαλί, δήλωση την οποία στη συνέχεια ανακάλεσε. Η ηθοποιός ωστόσο δε δέχτηκε αυτή την άτυπη συγγνώμη, δηλώνοντας πως η ιστορία αυτή κατέφερε πλήγμα στην παρουσία της στα Όσκαρ, επ’ ευκαιρία μάλιστα της 20ης υποψηφιότητάς της -που αποτέλεσε και ρεκόρ.
Αυτό με την Björk και το φόρεμα - κύκνος δε το ήξερες στα σίγουρα
Επιβεβαιωμένα η πιο πολυσυζητημένη εμφάνιση σε βραδιά βραβείων, είναι αυτή της Björk που εμφανίστηκε στα 73α βραβεία Όσκαρ με ένα φόρεμα σχήματος κύκνου, του σχεδιαστή Μάρτζαν Πετρόφσκ. Αυτό ίσως το γνωρίζεις ήδη, εκείνο όμως που δεν ξέρεις είναι ότι έφερε μαζί της έξι αυγά στρουθοκαμήλου τα οποία σκόρπισε στο πέρασμά της πάνω στο κόκκινο χαλί.
Το τηλεγράφημα του Γουίλιαμ Γουάιλερ
Ο μεγάλος σκηνοθέτης με τις περισσότερες υποψηφιότητες στην ιστορία του θεσμού (συνολικά 12) κέρδισε το πρώτο του Όσκαρ για την ταινία «Η Κυρία Μίνιβερ», το 1942. Μετά τη νίκη έστειλε το ακόλουθο τηλεγράφημα στη γυναίκα του: «Είμαι τρομερά ενθουσιασμένος που η οικογένειά μας μεγαλώνει κατά ένα Όσκαρ. Μετά τον πόλεμο πρέπει να αρχίσουμε να κάνουμε σχέδια για την κατασκευή ενός δωματίου βραβείων. Όλη μου την αγάπη, λατρεία μου, και μην αφήσεις την Κάθυ (σ.σ. η κόρη του) να παίξει με τη νέα μου κούκλα».
…Και ο μεγαλύτερος ευχαριστήριος λόγος του θεσμού
Η πιο μακροσκελής ευχαριστήρια ομιλία εκφωνήθηκε από την Γκριρ Γκάρσον, πρωταγωνίστρια της ταινίας «Κυρία Μίνιβερ» (βλ. από πάνω) η οποία κέρδισε το πρώτο και μοναδικό της Όσκαρ για την ερμηνεία της. Η ομιλία διήρκησε 5 με 7 λεπτά, την ώρα που οι περισσότεροι ευχαριστήριοι λόγοι δεν ξεπερνούσαν τα 45 δευτερόλεπτα.
Αλλά να πούμε και για τον πιο σύντομο δύο λόγια (κυριολεκτικά)
Ο πιο σύντομος λόγος στην ιστορία των Όσκαρ ανήκει στον Άλφρεντ Χίτσκοκ, ο οποίος, ενώ υπήρξε υποψήφιος 5 φορές για βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας, δεν κέρδισε ποτέ και τελικά τιμήθηκε το 1968 για τη συνολική του προσφορά στον κινηματογράφο. Παραλαμβάνοντας το αγαλματίδιο πλησίασε το μικρόφωνο και εκφώνησε τον πιο σύντομο λόγο στην ιστορία της τελετής απονομής: «Ευχαριστώ. Πολύ».
Ο πιο γρήγορος ομιλητής στον κόσμο
Ο John Moschitta Jr. κατείχε από τις αρχές της δεκαετίας του ’80, μέχρι τα μέσα τις δεκαετίας του ’90 το ρεκόρ Γκίνες ως ο άνθρωπος που μιλά πιο γρήγορα στον κόσμο, διατυπώνοντας 586 λέξεις το λεπτό. Έχοντας πρωταγωνιστήσει σε πολλά διαφημιστικά εξαιτίας της ικανότητάς του, το 1982 στην 54η τελετή απονομής Όσκαρ, εκφώνησε τις διαδικασίες της ψηφοφορίας σε μόλις 25 δευτερόλεπτα.
Ο πιο συγκινητικός ευχαριστήριος λόγος δεν είναι αυτός που φαντάζεσαι
Στο μυαλό ίσως σου έρχονται ο παραληρηματικός λόγος του Ρομπέρτο Μπενίνι με τη νίκη του για το «Η Ζωή είναι Ωραία» ή κατασυγκινημένη Σάλι Φιλντ με το θρυλικό quote ”Now, you like me”. Ωστόσο τον πιο συγκινητικό λόγο εκφώνησε η Λουίζ Φλέτσερ όταν κέρδισε το 1976 το Όσκαρ Α' Γυναικείου ρόλου για την σπουδαία ερμηνεία της ως η κακιά νοσοκόμα στην ταινία «Η φωλιά του Κούκου». Έμεινε στην ιστορία καθώς τον έδωσε στη νοηματική γλώσσα για τους κωφούς γονείς της.
Streaking στα Όσκαρ
Streaking είναι ο όρος για τη γυμνή διαμαρτυρία και ναι, έχει συμβεί και στα Όσκαρ. Στην 46η απονομή, το 1974, ένας ακτιβιστής έτρεξε γυμνός πάνω στην σκηνή κάνοντας το σήμα της νίκης, την ώρα που μιλούσε ο παρουσιαστής Ντέβιντ Νίβεν. Ο τελευταίος αντέδρασε αστραπιαία κάνοντας το μάλλον αμφιλεγόμενο σχόλιο: «Δεν είναι συναρπαστικό να σκεφτεί κανείς, πως η μοναδική στιγμή που θα γελάσει κάποιος με αυτόν τον άντρα είναι επειδή γδύθηκε και έδειξε την ανεπάρκεια του;»
Η τελετή μετατράπηκε σε ρινγκ!
Όχι όμως για κακό. Το 1977 ο Σιλβέστερ Σταλόνε ήταν υποψήφιος με την ταινία Rocky (η οποία τελικά απέσπασε Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Μοντάζ), βρίσκονταν όμως στην τελετή και για να παρουσιάσει το βραβείο Β’ Γυναίκειου Ρόλου. Όταν ανέβηκε στη σκηνή, τον περίμενε μία μεγάλη έκπληξη. Ο θρύλος Μοχάμεντ Άλι, εμφανίστηκε μπροστά του και αστειευόμενος του είπε «Μου έκλεψες το σενάριο! Εγώ είμαι ο πραγματικός Απόλλο Κρήντ». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σταλόνε είχε την ιδέα για την τόσο επιτυχημένη ταινία, όταν το 1975 παρακολούθησε τον αγώνα του Μοχάμεντ Άλι με τον Τσάκ Γουέπνερ.
Τζορτζ Σ. Σκοτ και Ακαδημία τραβούν το σκοινί
Το 1959 ο Τζορτζ Σ. Σκοτ ήταν υποψήφιος για Όσκαρ Β' Ανδρικού ρόλου για την «Ανατομία ενός εγκλήματος», ωστόσο δεν ασχολήθηκε καθόλου με την υπόθεση αποκαλόντας μάλιστα τον θεσμό «κρεατοπαρέλαση» και επέλεξε να μην παραστεί. Το 1961 είναι ξανά υποψήφιος για για την ταινία “The Hustler”. Όταν το πλήροφορήθηκε ζήτησε να αφαιρεθεί το όνομά του από τη λίστα των υποψηφίων, κάτι το οποίο δεν ήταν δυνατό. Παρά την περιφρόνησή του για τον θεσμό το 1971 είναι και πάλι υποψήφιος για το Όσκαρ Α' Ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στον «Πάτον». Αμέσως έστειλε και πάλι τηλεγράφημα στην Ακαδημία ζητώντας τη διαγράφη του από τη λίστα. Η απάντηση ήταν αρνητική όπως και την προηγούμενη φορά και τελικά ο ηθοποιός απέσπασε το αγαλματάκι. Φυσικά δεν παρευρέθηκε στην τελετή. Την αμέσως επόμενη χρονιά η Ακαδημία – που όπως φαίνεται δεν έπαιρνε με τίποτα το μάθημά της - έδωσε στον Σκοτ μία ακόμη υποψηφιότητα, για την ερμηνεία του στο «Νοσοκομείο».
Η πιο άβολη στιγμή στην ιστορία των Όσκαρ είχε πρωταγωνίστρια την… Χιονάτη!
Ούτε το περσινό φιάσκο με το Όσκαρ καλύτερης ταινίας μπορεί να ρίξει εύκολα από το θρόνο της πιο άβολης στιγμής της τελετής το show του Ρομπ Λόου με τη Χιονάτη το 1989. Ο Άλαν Καρ, ο άνθρωπος πίσω από τα μιούζικαλ “Grease” και “Can’t Stop the Music” θέλησε ως παραγωγός της τελετής να δώσει ένα πιο φαντασμαγορικό ύφος στη βραδιά. Το νούμερο κράτησε για 20 ολόκληρα βασανιστικά λεπτά, ο Λόου, που μόλις είχε ανακάμψει από ένα ροζ σκάνδαλο, αλλά και η Χιονάτη ήταν το λιγότερο απαράδεκτοι φωνητικά και η Ντίσνεϊ υπέβαλε μήνυση στην Ακαδημία για την αυθαίρετη χρήση της φιγούρας της Χιονάτης. Λέγεται πως εξαιτίας των παραπάνω ο παραγωγός καταστράφηκε διαπαντός και δεν ξαναβρήκε ποτέ δουλειά στο Χόλιγουντ. Μάλιστα πέθανε 10 αργότερα.
Αντισυμβατικές παρουσίες στο κόκκινο χαλί
Τo 2000 οι δημιουργοί του South Park Τρέι Πάρκερ και Ματ Στόουν εμφανίστηκαν στο κόκκινο χαλί μιμούμενοι τις εμφανίσεις της Γκουίνεθ Πάλτροου ένα χρόνο πριν, όταν παρέλαβε το Όσκαρ για τον «Ερωτευμένο Σέξπιρ» (μια ροζ τουαλέτα) και της Τζένιφερ Λόπεζ στα τελευταία Grammys (τη θρυλική πλέον τουαλέτα Βερσάτσε, εξαιτίας της οποίας δημιουργήθηκε η ανάγκη για την αναζήτηση εικόνων στο Google). Θα μπορούσε κανείς να περιμένει τίποτα λιγότερο από αυτούς τους δύο τύπους;
Η μοναδική εμφάνιση της Κάθριν Χέπμπορν στα Όσκαρ
Το ήξερες πως η σαγηνευτική και σπουδαία ηθοποιός, παρ’ όλο που είχε τιμηθεί τέσσερις φορές με Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου, δεν παρέλαβε ποτέ κανένα από τα αγαλματίδια που κέρδισε; Εμφανίστηκε μία και μοναδική φορά στη σκηνή της απονομής το 1974 για να δώσει το τιμητικό Όσκαρ στον αγαπημένο της παραγωγό Λόρενς Βέινγκαρτεν. Το κοινό την αποθέωσε με ένα παρατεταμένο standing ovation.
Η στιγμή της Χάτι ΜακΝτάνιελ
Κόρη δύο σκλάβων, η Χάτι ΜακΝτάνιελ ήταν η πρώτη Αφροαμερικανή που κέρδισε Όσκαρ, το 1940, για τον ρόλο της "Mammy" στην θρυλική ταινία «Όσα παίρνει ο άνεμος». Παρ' όλο που νίκησε, στην τελετή δεν την άφησαν να κάτσει δίπλα στους λευκούς ηθοποιούς, αλλά στο πίσω μέρος της αίθουσας καθώς, το Ambassador Hotel στο οποίο έλαβε χώρα η τελετή, είχε αυστηρή πολιτική κατά των μαύρων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το μυθιστόρημα του Μπρετ Ίστον Έλις μεταφέρεται ξανά στην οθόνη - Οι πρώτες πληροφορίες
Παρουσιαστής της τελετής θα είναι ο κωμικός και παρουσιαστής Κόναν Ο'Μπράιεν
Οι ταινίες, οι αριθμοί, οι αλλαγές, οι διαμάχες
Στο πλευρό του θα βρίσκεται ο Μπάρι Κιόγκαν στο ρόλο του Ρίνγκο Σταρ
Όλα είναι εκεί: τα καλά και τα κακά του Στέλιου Καζαντζίδη, που θίγονται σε ακριβοδίκαιες δόσεις, με μια λέξη, ένα βλέμμα, έναν υπαινιγμό
Ήταν έτοιμη να αποχωρήσει από τον κινηματογράφο και τώρα είναι υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα
Οι Ρέιφ Φάινς και Άαρον Τέιλορ-Τζόνσον έρχονται αντιμέτωποι με ορδές από ζόμπι
Ο 43χρονος ηθοποιός αναμένεται να εμφανιστεί στο επερχόμενο «Avengers: Doomsday»
Στις 16 Δεκεμβρίου στο Studio New Star Art Cinema
Στο πλευρό των Σιγκούρνεϊ Γουίβερ και Πέδρο Πασκάλ για την επόμενη ταινία Star Wars
Τι μας είπε η πρωταγωνίστρια του βραβευμένου στις Κάννες «Grand Tour», λίγο πριν έρθει στην Αθήνα ως επίσημη καλεσμένη του 13ου Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου
«Δεν θυμάμαι 20 ημέρες», περιέγραψε ο ηθοποιός στο σόου του Netflix, «What Had Happened Was»
Η ταινία που βγήκε στην μεγάλη οθόνη το 2003
Κάτι μικρό, αλλά πανέμορφο, πριν τη νέα του ταινία Bugonia
Το πολυαναμενόμενο sequel τρόμου καταφθάνει επιτέλους, μετά από 17 ολόκληρα χρόνια
Οι νικητές θα επιλεγούν από 334 δημοσιογράφους
Χαρακτηρίστηκε «απαράδεκτη» - Η αντίδραση της ηθοποιού
Σύντομα στους κινηματογράφους
Έφυγε με 5 βραβεία - ανάμεσά τους κι αυτό της Καλύτερης Ευρωπαϊκής ταινίας 2024
Είδα και εγώ την πολυσυζητημένη ταινία με την Αντζελίνα Τζολί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.