Κινηματογραφος

Το πρώτο teaser της ταινίας «Καζαντζάκης» του Γιάννη Σμαραγδή (video)

Τον κεντρικό χαρακτήρα υποδύεται ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος - Η τελευταία εμφάνιση του Στάθη Ψάλτη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Vimeo-215627722

Μετά από γυρίσματα διάρκειας 6 μηνών, στη δημοσιότητα έχει δοθεί πλέον το πρώτο teaser της νέας ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή με τίτλο «Καζαντζάκης».

Το φιλμ αναμένεται να προβληθεί στις αίθουσες τον Νοέμβριο του 2017, μια χρονιά που έχει κηρυχθεί έτος Νίκου Καζαντζάκη, γιορτάζοντας τα 60 χρόνια από το θάνατό του.

Τον κεντρικό χαρακτήρα Νίκο Καζαντζάκη υποδύεται με ιδιοφυή τρόπο ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και η σπουδαία Μαρίνα Καλογήρου την σύντροφό του Ελένη. Ο οκτάχρονος Αλέξανδρος Καμπαξής υποδύεται τον μικρό Νίκο Καζαντζάκη, ενώ ο Στέφανος Ληναίος υποδύεται τον συγγραφέα σε πολύ ώριμη ηλικία.

Το σενάριο της ταινίας στηρίζεται στο βιβλίο του συγγραφέα Αναφορά στον Γκρέκο, το οποίο παραχώρησαν γενναιόδωρα οι Εκδόσεις Καζαντζάκη.

Η ταινία είναι γυρισμένη στα ελληνικά, για να ακουστεί ο κρουστός ελληνικός λόγος του Καζαντζάκη, ενώ ακούγονται και διάλογοι στα γαλλικά και τα γερμανικά.

Η ταινία στοχεύει να αναδείξει τη συναρπαστική προσωπικότητα του Νίκου Καζαντζάκη, καθώς και το μαγευτικό τοπίο της Ελλάδας μέσα στο οποίο διαμορφώθηκε.

Ο μεγάλος κρητικός συγγραφέας έλεγε πως η ζωή του ορίζεται από τα ταξίδια του και τα όνειρά του. Αυτό είναι ακριβώς και ότι ο σκηνοθέτης σκοπεύει να επιτύχει με αυτήν την ταινία. Παρουσιάζει τα ταξίδια του στη Γερμανία, την Αυστρία, τη Ρωσία, τη Γαλλία και το όρος Σίνα και μέσα από αυτές τις εμπειρίες, να αναδείξει επίσης, τις φιλοσοφικές και μεταφυσικές αναζητήσεις του.

Πηγή: kazantzakismovie.com

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ