Φωτογραφια

42 φωτογραφικά κλικ που αποτυπώνουν την ομορφιά των περιοχών Natura 2000

Μαγευτικά φυσικά τοπία, αργυροπελεκάνοι, γύπες και κιρκινέζια σε απόσταση αναπνοής

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD
  • UPD
  • A.V. Team
  • 1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Οι κορυφές του Ταΰγετου, η Λίμνη της Καστοριάς, οι θεόρατοι βράχοι των Μετεώρων και άλλα φυσικά τοπία που ανήκουν στο δίκτυο Natura 2000 αποτυπώνονται μέσα από τις φωτογραφίες που διακρίθηκαν στον 3ο Πανελλήνιο Φωτογραφικό Διαγωνισμό «Natura 2000 – Click στη φύση». Οι 42 φωτογραφίες αναδεικνύουν τον ανεκτίμητο πλούτο της ελληνικής φύσης, αναδεικνύουν την ομορφιά των περιοχών Natura 2000 της χώρας μα και δίνουν στου θεατές την ευκαιρία να γίνουν μάρτυρες ορισμένων πολύ ιδιαίτερων στιγμών από τη φύση και τη ζωή που «κρύβει» μέσα της.

Ο φωτογραφικός διαγωνισμός υλοποιήθηκε και φέτος στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE-IP 4 ΝATURA, όπου το WWF Ελλάς και το Περιοδικό «Φωτογράφος», σε συνεργασία και με τους υπόλοιπους εταίρους του έργου, έκαναν ανοιχτό κάλεσμα για τρίτη συνεχή χρονιά σε επαγγελματίες, αλλά και ερασιτέχνες φωτογράφους για να αναδείξουν τη σπάνια ομορφιά των περιοχών Natura 2000. Το δίκτυο Natura 2000 είναι το πιο πολύτιμο εργαλείο για τη διαφύλαξη της φυσικής κληρονομιάς, ενώ παράλληλα ο στόχος είναι η επίτευξη της απαραίτητης ισορροπίας ανάμεσα στην προστασία της φύσης και την ανάπτυξη ανθρώπινων δραστηριοτήτων.

Πρόκειται για τον μοναδικό διαγωνισμό αποκλειστικά για τις 446 περιοχές Natura της χώρας. Φέτος, προστέθηκαν νέες θεματικές και αυξήθηκε η διάρκεια, με αποτέλεσμα να συγκεντρώνει πάνω από 1.000 συμμετοχές. Στον φετινό διαγωνισμό οι κατηγορίες ήταν τέσσερις (πτηνά-ζώα-φυτά, νερά και θάλασσες, άνθρωπος και φύση και φυσικό τοπίο) και σε κάθε μια αναδείχθηκαν τρεις μεγάλοι νικητές και επτά φωτογραφίες που πήραν έπαινο. Για πρώτη χρονιά, εκτός από τα βραβεία που δόθηκαν στους νικητές των τεσσάρων κατηγοριών, υπήρχε και ξεχωριστό βραβείο για νέους φωτογράφους, ηλικίας από 18 έως 25 ετών. Το «Ειδικό Βραβείο Νέων Δημιουργών ΑΚΤΟ» έδωσε την ευκαιρία στους νέους φωτογράφους να διεκδικήσουν τρία εκπαιδευτικά σεμινάρια και να διευρύνουν τις γνώσεις τους.

 Η κριτική επιτροπή αποτελείται  από την κτηνίατρο και φωτογράφο φύσης Στέλλα Λιολιοπούλου, τον ωκεανογράφο, υποβρύχιο φωτογράφο & κινηματογραφιστή Δρ. Γιάννη Ίσσαρη, τον ταξιδιωτικό συντάκτη και φωτογράφο Ηρακλή Μήλα, τον Γιώργο Μελισσουργό, υπεύθυνο πολιτικής για τις προστατευόμενες περιοχές και τον χωρικό σχεδιασμό WWF Ελλάς, ως εκπρόσωπο του WWF Ελλάς και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Καλδή ως εκπρόσωπο του περιοδικού Φωτογράφος.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου