Βέροια -ανθισμένες ροδακινιές
Φωτογραφια

Βέροια: Βάφτηκε ροζ από τις ανθισμένες ροδακινιές

Οκτώ δισεκατομμύρια άνθη ανθίζουν κάθε χρόνο στις ροδακινιές της Βέροιας. Η ομορφιά τους μέσα από 10 φωτογραφικά κλικ

123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg
Κατερίνα Καμπόσου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Σε σκηνικό παραμυθιού έχει μεταμορφωθεί ο κάμπος της Ημαθίας χάρη στα άνθη από τις ροδακινιές που έχουν δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό ροζ ψηφιδωτό. Οκτώ δισεκατομμύρια άνθη, ανθίζουν κάθε χρόνο και τις εντυπωσιακές εικόνες τους, μοιράζεται μαζί μας ο Τουριστικός Όμιλος της Βέροιας και ο Υπεύθυνος Τύπου Επικοινωνίας Δημοσίων Σχέσεων του, Άρης Ορφανίδης.

Η πρώτη εκστρατεία διαφήμισης των ανθισμένων ροδακινιών άρχισε την Άνοιξη του 2017 όταν διοργάνωσαν μια ποδηλατάδα μέσα στους ροδακινώνες που τα άνθη τους σχημάτιζαν ένα απέραντο ροζ χαλί συγκλονιστικής ομορφιάς, το οποίο μέχρι τότε ήταν αναξιοποίητο τουριστικά, μαθαίνουμε από τον Άρη Ορφανίδη. Βρήκε απήχηση; 
«Οι συντοπίτες μας αλλά και κάτοικοι των όμορων νομών που έμαθαν για το φαινόμενο και τη δράση μας έσπευσαν να αγκαλιάσουν την προσπάθειας μας και μας στήριξαν ήδη από την πρώτη χρονιά υλοποίησης της. Εφηβοι και ενήλικες με ποδήλατα και φωτογραφικές μηχανές απολάμβαναν το ροζ τοπίο. Μετα από 6 χρόνια το φαινόμενο έχει κάνει τον γύρο όχι μόνο της Ελλάδας αλλά ολόκληρου του κόσμου. Η Νational Geografic έχει κάνει ειδικό αφιέρωμα στη ροζ πανδαισία του βεροιώτικου κάμπου, το φαινόμενο έχει γίνει πρωτοσέλιδο στη βελγική εφημερίδα Μetro, πολλοί διεθνείς ιστότοποι ταξιδιωτικοί διαφημίζουν τις ανθισμένες ροδακινιές και κάθε χρόνο έχουμε επισκέπτες μέχρι από την Ιαπωνία ως την Αμερική. Μεσα στα χρόνια οι ανθισμένες ροδακινιές καθιερώθηκαν ως ένας πόλος τουριστικής έλξης και προβολής της Βέροιας. Προσδωσαμε στον κάμπο πέρα από τη δεδομένη και ήδη υπάρχουσα αγροτοοικονομική του διάσταση και μια τουριστική αξία ενώ το εικαστικό στιγμιότυπο των ανθισμένων Ροδακινιων μέσα από τις φωτογραφίες έχει γίνει viral παντού. Κάθε χρόνο προκηρύσσουμε διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα τις ανθισμένες ροδακινιές. Οι ροδακινιές ντυμένες στα ροζ ποζάρουν στον φακό των επισκεπτών και οι πιο ευφάνταστα καλλιτεχνικές φωτογραφίες βραβεύονται με έπαθλα και εκτίθενται στο κοινό. Η ροζ ανθοθάλασσα της Βέροιας είναι μια όαση αισιοδοξίας μέσα στις αντίξοες συνθήκες που διανύουμε. Μια αχτίδα φωτός είναι η αναγέννηση της φύσης την Άνοιξη, ένα μήνυμα ότι μετά τις δυσκολίες έρχεται η ελπίδα.» μας εξήγησε.
Ακολουθούν μερικά από τα φετινά στιγμιότυπα. Περισότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.
Ανθισμένες ροδακινιές
Ανθισμένες ροδακινιές
Ροδακινιές Βέροιας
Ροδακινιές Βέροιας
Ανθισμένες ροδακινιές
Ανθισμένες ροδακινιές
Βέροια -ανθισμένες ροδακινιέςς
Ανθισμένες ροδακινιές
Ροδακινιές Βέροιας
Ροδακινιές Βέροιας

Δειτε περισσοτερα