Φωτογραφια

30 εικόνες του Kim De Molenaer που γκρεμίζουν τους ελληνικούς μύθους

Σύγχρονοι Άτλαντες, Ίκαροι, τσολιάδες, ναύτες και Αφροδίτες σε ασπρόμαυρα πορτρέτα υψηλής αισθητικής

Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Συμμετέχει στην έκθεση «Breaking Myth» που συμβαίνει στο Παλέρμο και είναι αφιερωμένη στην Ελλάδα, παίρνοντας κι αυτός μέρος μαζί με άλλους καλλιτέχνες στην προσπάθεια της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Greece Needs Love που αποσκοπεί στην επιστροφή των Ελγίνειων Μαρμάρων.

Φέρνοντας στο νου φωτογραφίες των Sally Mann, Jock Sturges και Bruce Weber, ο Kim De Molenaer, που εργάστηκε ως βοηθός στο πλευρό του μυθικού φωτογράφου Marc Lagrange μέχρι το θάνατό του, αρέσκεται στο να φοκουσάρει στο ανθρώπινο σώμα και την έκφρασή του, μοιράζοντας το χρόνο του ανάμεσα σε Αμβέρσα και Αθήνα. 

Εμπνεόμενος από την ελληνική μυθολογία και παράδοση και επιλέγοντας την ασπρόμαυρη εκδοχή για τις εικόνες που τράβηξε, αντιστρέφει μερικά από τα φολκλόρ κλισέ που ακολουθούν χρόνια τη φήμη της χώρας, δίνοντας μια νέα οπτική στη συχνά καρτ-ποστάλ αφήγηση που επικρατεί. Συνεργαζόμενος με μοντέλα των πρακτορείων Ace Models και The Legion ή το θέατρο «Δώρα Στράτου» για τη φωτογράφιση παραδοσιακών φορεσιών και χορών, ταιριάζει το μοντέρνο με το διαχρονικό μέσα από λήψεις που θα μπορούσαν να φιγουράρουν σε editorial μόδας. 

Ακολουθήστε το φωτογραφικό κόσμο του Kim De Molenaer στο site του, το Instagram και το Facebook.