- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Athens Photo - Οι Αθηναίοι φωτογραφίζουν την πόλη τους- Ήμουν κι εγώ εκεί
Η μεγάλη αίθουσα «Νίκος Γκάτσος» της Τεχνόπολης ντυμένη με τεράστιους ασπρόμαυρους χάρτες, με εκατοντάδες φωτογραφίες που έστειλαν οι αναγνώστες που έφτιαχναν το πιο όμορφο και πρωτότυπο παζλ.
Η μεγάλη αίθουσα «Νίκος Γκάτσος» της Τεχνόπολης ντυμένη με τεράστιους ασπρόμαυρους χάρτες, με εκατοντάδες φωτογραφίες που έστειλαν οι αναγνώστες που έφτιαχναν το πιο όμορφο και πρωτότυπο παζλ. Με χρώμα ή ασπρόμαυρες, με χιούμορ ή μελαγχολικές, με άποψη, συναίσθημα, κοφτερή ματιά, μαζί με τα σχέδια του Billy Γρυπάρη, ζωντάνεψαν για ένα βράδυ την πόλη. Στο μεγάλο πάρτι της A.V. και του Δήμου Αθηναίων ήταν όλοι εκεί, οι φωτογράφοι και οι φίλοι τους, οι φίλοι μας, επώνυμοι και ανώνυμοι, άνθρωποι κάθε ηλικίας και επαγγέλματος, όλοι με ένα κοινό σημείο: το πάθος τους για τη φωτογραφία και την αγάπη τους για την Αθήνα.
Ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, ο πρόεδρος του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Άγγελος Μοσχονάς, ο πρόεδρος της Τεχνόπολης Φώτης Ιγνατίου, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΟΑΑ Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο φωτογράφος Τάσος Βρεττός απένειμαν τα βραβεία και τους επαίνους στους νικητές ανάμεσα σε χαμόγελα, φιλιά, σχόλια και συζητήσεις.
Στα ντεκς οι DJs Eva Theotokatou και George Apergis έβαζαν ξεσηκωτική μουσική, το «χρυσό της Κούβας» ρούμι Havana Club κερνούσε κοκτέιλς όλο τον κόσμο, ενώ στις 3d οθόνες του e-shop.gr ολοκαίνουργια παιχνίδια και φωτογραφικές μηχανές εξοικείωναν τον κόσμο με την τεχνολογία του αύριο. Κι έτσι αυτή η έκθεση με τίτλο «Athens Photo - Οι Αθηναίοι φωτογραφίζουν την πόλη τους», που είχε από την πρώτη κιόλας φορά 600 συμμετοχές και περισσότερες από 1.000 υποψήφιες φωτογραφίες, έγινε ήδη θεσμός.
Και του χρόνου!
photo: Σπύρος Σιμωτάς
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η φωτογράφος και γιατρός μιλάει για τα δέκα χρόνια περιπλανήσεων σε πόλεις και δρόμους του κόσμου και για τη ματιά πίσω από το λεύκωμά της
Η άκρως εορταστική και διασκεδαστική ατμόσφαιρα την Κυριακή της Απόκρεω στο μικρό χωριό του Μεσοτόπου
Το διεθνές φεστιβάλ φωτορεπορτάζ της Αθήνας επανέρχεται για όγδοη χρονιά
Στη νέα έκθεσή του, με τίτλο «Revisited encounters», o φωτογράφος παρουσιάζει 15 φωτογραφίες και ένα video-installation
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο διεθνώς καταξιωμένος δημιουργός εκθέτει 182 φωτογραφικά έργα
H φωτογραφία ως πράξη παρατήρησης, η βιωματική προσέγγιση διαφορετικών πολιτισμών και η διεθνής αναγνώριση
Οι αθέατες πρωτοπόροι της επιστήμης, των ιδεών, των τεχνών και των γραμμάτων: Αυτές είναι οι ιστορίες τους.
Μια έκθεση για τον έρωτα με πλήθος καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο
H φωτογραφία μέσα από τη ζωή, τον θάνατο και τα πάντα ανάμεσά τους
Όταν η φωτογραφία συγκινεί και διασώζει
Με έργα φωτογράφων του Athens Photo World
Οι πομπές της Μεγάλης Εβδομάδας και οι περιστρεφόμενοι δερβίσηδες του φωτογράφου
35 φωτογραφίες από ski weddings που μας κάνουν να χαμογελάμε
Μια διεθνής έκθεση με τη συμμετοχή 260 φωτογράφων δρόμου στην Αθήνα
Ψηφιακές προβολές και υπαίθριες εκθέσεις με ξεχωριστά έργα φωτογράφων και φωτορεπόρτερ
Ένα φωτογραφικό οδοιπορικό στον κόσμο των πάγων, των ανθρώπων της Γροιλανδίας και ενός τοπίου που αλλάζει για πάντα
Η νέα του έκθεση αποτυπώνει ένα εσωτερικό, σκοτεινό φωτογραφικό τοπίο όπου το πραγματικό, το φαντασιακό και το ονειρικό συγχέονται
Στο μεταίχμιο ανάμεσα σε μια χρονιά που κλείνει και σε μια άλλη που ξεκινά, η απογραφή αποκτά υπαρξιακό βάρος
Φαινόμενα που επιμένουν και ζητούν προσοχή και λύσεις
Οι ομάδες της οργάνωσης στην πρώτη γραμμή σε Γάζα, Ουκρανία και τα υπόλοιπα μέτωπα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.