Εικαστικα

Η έκθεση Iskopavanje στη Depo Darm μέχρι τις 20 Δεκέμβρη

Έργα χαρακτικής για λίγες ακόμα ημέρες

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η έκθεση Iscopavanje στη Depo Darm μέχρι τις 20 Δεκέμβρη

Iskopavanje: Η έκθεση της Μύρνας Μαριάνοβιτς στην Αθήνα μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου

Η Μύρνα Μαριάνοβιτς παρουσιάζει έως τις 20 Δεκεμβρίου 2022 τη δεύτερη ατομική της έκθεση με τίτλο Iskopavanje , στην γκαλερί Depo Darm στην Αθήνα. 

Το έργο της διαπραγματεύεται νοηματικές θεματικές που αφορούν κυρίως τις πολιτικές ταυτότητας, την ποιητική και την αρχαιολογία, ενώ εκφράζεται μέσω διαφορετικών διόδων που συμπεριλαμβάνουν εικαστικές, αρχιτεκτονικές και ερευνητικές πρακτικές.

Ως κύριο εκφραστικό μέσο για την εικονογράφηση της θεωρητικής της έρευνας χρησιμοποιεί την χαρακτική και συγκεκριμένα τη μονοτυπία και την οξυγραφία. Συνθέτοντας οπτικά αφηγήματα σε μια γλώσσα που δανείζεται το λεξιλόγιό της από φυσικές μορφές και οργανικά στοιχεία, σκοπός της είναι να δημιουργήσει ερεθίσματα για την επανεξέταση ζητημάτων ταυτότητας και συνάντησης με τον άλλο. Πειραματιζόμενη με υπάρχουσες τεχνικές και επινοώντας νέες, τροποποιώντας διαφορετικούς παράγοντες μιας ορισμένης οργανικής αλληλουχίας, αναδεικνύει την τυχαιότητα και τις λεπτές παραμέτρους που καθορίζουν και εμπλουτίζουν την ετερογένεια σε κάθε φυσική διαδικασία.

depo__2_

Η Μύρνα Μαριάνοβιτς είναι αρχιτέκτων και εικονογράφος που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Βόλο και εργάστηκε ως αρχιτέκτονας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, στην Ελλάδα και την Πορτογαλία. Πρόσφατα ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στην εικονογράφηση στο Royal College of Art. Στη δουλειά της, συνυφαίνονται διαφορετικές πρακτικές όπως εικονογράφηση, χωρικός σχεδιασμός, ακαδημαϊκή έρευνα, συμμετοχικός σχεδιασμός, διδασκαλία και χαρακτική –συγκεκριμένα οξυγραφία και μονοτυπία. Τα θέματα που διερευνά ανήκουν στα πεδία των πολιτικών ταυτότητας, της ποιητικής και της αρχαιολογίας και η εικαστική της γλώσσα προκύπτει από τις εννοιολογικές εκφάνσεις της θεωρητικής της έρευνας. Τα τελευταία τρία χρόνια ζει και εργάζεται στο Λονδίνο.

depo__3_
depo__5_

H DEPO DARM αποτελεί ένα σημείο σύγχρονης τέχνης που επιδιώκει να προωθήσει το έργο νέων αλλά και καταξιωμένων καλλιτεχνών και βρίσκεται στην Καισαριανή. Στο χώρο παράλληλα στεγάζεται και το DEPO SHOP το οποίο περιλαμβάνει μια πλούσια συλλογή από έργα επιλεγμένων νέων καλλιτεχνών όπως γραφιστικά σχέδια της Αναστασίας Δαφερέρα και του Στέλιου Χατζηβασιλείου, χειροποίητα κοσμήματα από την EYDOKIA, και βιώσιμες δημιουργίες από τη σχεδιάστρια Ελένη Μπαντρά, ενώ η βιβλιοθήκη μας αποτελείται από σπάνιες εκδόσεις της Taschen, Rizzoli, Thames & Hudson και πολλές άλλες.

depo__1_

Ώρες λειτουργίας:

  • Πέμπτη, Παρασκευή: 19:00 - 21:00
  • Σάββατο: 12:00 - 18:00
  • Εκτός ωρών λειτουργίας κατόπιν ραντεβού

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

www.depodarm.com

  • Instagram: depodarm
  • Facebook: depodarm

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ